Socialt ansvar

Machete Tours er imod plastikforurening!

 

Kære rejsende;

Tak fordi du tager med os på en spændende rejse til Sydamerika!

Både Sydamerika og vores planet står overfor nogle massive miljømæssige udfordringer; Klimaforandringer, forurening, ødelæggelse af naturlige leveområder og overudnyttelse af naturlige ressourcer.

Endnu en udfordring er vores store forbrug og afhængighed af engangsplastik – plastik som ofte ikke bortskaffes korrekt, og som ikke kan nedbrydes i naturen. Plastik forbliver en del af vores miljø i århundreder. Der er nu mere plastik i vores have end der er levende væsener – faktisk op til 3 gange mere. Det er et problem der påvirker både mennesker og dyr. Udviklingslande som i Sydamerika, har relativt få ressourcer til at bekæmpe problemet, og det er ved at udvikle sig til en katastrofe der bliver værre år for år.

Plastik – et giftigt problem for mennesker og dyreliv

I lande som Peru og Ecuador fører store mængder plastikforurening i havene til dødsfald blandt havpattedyr (som søløver, hvaler og delfiner), fugle (som Humboldt og Galapagos pingviner) og reptiler (som Læderskildpadder). Alle disse typer af dyr opfatter fejlagtigt små stykker flydende plast som føde, med fatale konsekvenser til følge. Små stykker plast (mikroplast) bliver ofte spist af fisk, som efterfølgende fanges og spises af mennesker, og er derfor også til direkte fare for os selv. Plastikforurening er et kæmpe problem i Titicacasøen, et område af stor spirituel betydning for både Bolivianere og Peruanere af alle aldre. Det er også et stigende problem i Amazonas’ floder.

I Peru bliver kun ca. 25% af plastik genbrugt, selvom flere forskellige initiativer er igang for at øge genbrug og mindske befolkningens afhængighed af plastik. Machete Tours er fast besluttet på at bidrage til at mindske plastikforurening. Rejsende til Sydamerika kan også bidrage! Mange rejsende køber vand på flaske under deres ophold, men det bidrager til det stigende problem med plastiskforurening I hele verden.  Et “normalt” forbrug af vand er omkring 5 halvlitersflasker om dagen per person. I runde tal betyder det, at rejsende i Peru bidrager med mere end 2 millioner Ton plastaffald om året – og det er kun vandflasker…

Et par fakta om plastic:

  • Plastik  udgør 90% af alt det affald der flyder rundt I verdenshavene
  • Det kan tage fra 500 til 1000 år for plastik at blive nedbrudt I naturen
  • 1 million havfugle og mere end 100.000 havpattedyr dør som direkte konsekvens af plastikaffald hvert år. Du kan læse mere på www.plasticpollutioncoalition.org/

 

Machete Tours er imod plastik – vores løsning

Vi igangsætter et banebrydende program for at bekæmpe plastikforurening og blive en del af løsningen. Vi vil gerne hjælpe med at du kan nyde din rejse, og samtidig bidrage til kampen mod plastikforurening:

  1. Machete Tours vil stille en genbrugelig drikkedunk I hård plast med 2-trins filter til rådighed. Drikkedunken gør det sikkert for dig at drikke vand fra hanen overalt I Sydamerika, og dermed fjerner vi helt behovet for at  købe flaskevand under din rejse. Machete Tours sørger for at filtrene er klar til brug når du starter din rejse. Du kan læse mere om flaskerne og filterets design her: www.vestergaard.com/lifestraw-go.  Vi mener at det er et af de bedste vandfilteringssystmer der findes.
  2. Vi vil også stille en indkøbspose af økologisk bomuld fremstillet I Peru til rådighed for alle vores rejsende. VI vil bede dig om at anvende posen under din rejse, så du helt undgår at anvende plastposer.

 

 

Når din rejse er forbi, beder vi dig returnere drikkedunk og pose til Machete Tour  - så bliver de renset og vasket og filtrene får et service tjek, så de er klar til at blive anvendt af næste hold rejsende.

 

Machete Tours tror på at vi sammen kan tage første skridt på vejen i kampen mod plastikaffald I naturen, og skabe et bedre miljø for mennesker og dyr i hele verden.

 

Sammen kan vi gøre en forskel!

 

Med venlig hilsen

MACHETE TOURS DANMARK ApS
Ronald Rengifo, Direktør