Den Store Sydamerika Grupperejse - 21 dage

Pris fra: 68800 KR

Fra peruvianske inka-imperier og den forsvundne inkaby, Machu Picchu, som er på UNESCOs liste over verdens kulturarv, gennem Titicacasøen til Bolivia og den massive saltørken, Salar de Uyuni! Fra Chiles Atacama-ørken i nord med utrolige gejsere tager vi til Buenos Aires, Argentinas pulserende hovedstad med brede boulevarder og tango og fodbold og boghandlere. Vi kan se hvaler helt inde ved kysten i det sydligste Argentina. Fra det larmende, fugtige og fascinerende Iguazú-vandfald, med et fald på 74m, tager vi til Brasiliens pulserende metropol, Rio de Janeiro, hvor vi besøger ”Sugarloaf” og Corcovado-bjerget med den berømte Kristus-statue. Denne Sydamerika-tur giver dig det bedste af denne del af verden. I løbet af de 21 dages komplet rundrejse, observerer vi dyr, besøger historiske monumenter, slapper af på stranden, går i regnskoven, forundres over naturen og nyder øjeblikket. Alt sammen med en professionel og dygtige dansk rejselede.

Afrejse fra Danmark og ankomst til Limas internationale lufthavn, Jorge Chavez. Her bliver du mødt af en af vores repræsentanter og kørt til dit hotel i Miraflores. Turen fra lufthavnen til hotellet tager ca. 40 min. Miraflores er et behageligt område i Lima, som er let at finde rundt i. Der er masser af gode restauranter, barer og faciliteter. Fra shoppingcenteret Larcomar er der en fantastisk udsigt over Stillehavet og Limas vilde kystlinje. Aftenen er fri til at slappe af eller gå rundt i området efter behag.

Vi benytter formiddagen til en rundtur i det centrale Lima, hvis koloniale arkitektur er et imponerende syn. I denne del af byen ligger præsidentpaladset, Perus ældste katedral og San Francisco kirken med sine berømte katakomber. Om eftermiddagen er der transport til lufthavnen og videre til Cusco. Cusco var Inkarigets hovedstad fra det 11. århundrede og er i dag en elegant, blomstrende kulturby beliggende i 3.300 meters højde over havets overflade. Ved ankomsten venter vores repræsentant og sikre transport til hotellet. Når du har tjekket ind og er kommet lidt på plads, vil en af vores medarbejdere orientere dig om din rejseplan og svarer på eventuelle spørgsmål. Resten af dagen er fri til at udforske denne smukke by, du af brostensbelagte gader og nyde det farverige gadeliv og slappe af på en af de gode cafeer eller restauranter.  Denne eftermiddag er en god mulighed for, at akklimatisere sig i et stille og roligt tempo. Du vil opdage, at selv små gøremål bliver en del hårdere i den tynde bjergluft. (M)

Denne formiddag kan du udforske Cusco på egen hånd. Om eftermiddagen vil en lokal guide møde dig på hotellet og tage dig med på en rundtur i Cusco og dens omgivelser. Turen går forbi byens mest imponerende monumenter, som sættes i kontekst til de ødelæggende begivenheder, der fandt sted i det 16. århundrede, da to af verdens mægtige kulturer kolliderede. Vi besøger katedralen Santo Domingo og Koricancha, der er det storslåede Soltempel fra inkatiden, hvor noget af det fineste inkamurværk findes. Vi fortsætter til det ceremonielle center, Sacsayhuamán, som ligger prægtigt over Cusco med udsigt over dalen. Hvert år fejres Quechua-festivalen Inti Raymi ved en fabelagtig fremvisning af den oprindelige kultur på dette sted i juni måned. Men året rundt fascineres man af stedet, dets historie og konstruktion. Helt sikkert værd at se! Vi tager fra Sacsayhuamán og besøger derefter de velbevarede inkasteder Quenco, Puka Pukará og templet Tambo Machay. Efter en tur på 4½ til 5 timer kommer vi tilbage til vores hotel. Aftenen er fri til at slappe af eller på egen hånd opleve bylivet med barer, cafeer og de mange restauranter. (M)

Kl. 7.00 starter vi den guidede tur med bus til inkaernes hellige dal. Vi starter i Pisac, hvor vi besøger ruiner af et gammelt fort, som var forbundet med selve inka-riget og Paucatambo. Herefter tager vi på byens traditionelle og farverige marked, som byder på alt fra frugt og kød, til tøj og sko. Vi kører fra Pisac til Urubamba hvor vi spiser frokost på en lokal restaurant, og fortsætter videre til Ollantaytambo. Denne by anses for en åben museumsby, idet alle indbyggere fastholder de gamle traditioner og love, som er overleveret fra deres forfædre. Efter besøget på en arkæologisk udgravning stiger vi ombord på ”Vistadome” toget til Machu Picchu og Aquas Calientes. Dette tog er bygget med vinduer hele vejen rund, så man kommer helt tæt på naturen, den fantastiske udsigt og omgivelserne på rejsen fra bjergene og ned i regnskoven. (M, F)

Vi starter tidligt med en 25 minutters tur fra Aguas Calientes til det sagnomspundne citadel Machu Picchu. Stedet spreder sig over en relativ flad bjergtop mere end 2300m over havets overflade. Udsigten her er fantastisk hele vejen rundt med bjergskråninger dækket af tågeskov og flere steder snedækkede bjergtoppe i det fjerne. Dette sted var sunket hen i glemsel indtil Yale-professor og opdagelsesrejsende Hiram Bingham genfandt det på en arkæologisk ekspedition i 1911. Vi starter med en guidet rundtur på ca. 2 timer. Formålet med Machu Picchu er på mange måder fortsat et mysterium, men i løbet af denne tur, bliver vi præsenteret for de vigtigste bygninger og pladser i området, Machu Picchus historiske baggrund og de hypoteser man indtil videre har om, hvad Machu Picchu har været brugt til.

Efter den guidede tur er der tid til at gå rundt på egen hånd. Skulle der være energi til det, så er det mulighed for at bestige Huayna Picchu, som er den karakteristiske top over Machu Picchu eller gå lidt tilbage ad Inkastien mod Solporten. Vi kommer tilbage til Aguas Calientes, hvor vi tager toget til Cusco ca. kl.15.30. Vi ankommer tidlig aften, og du bliver kørt tilbage til dit hotel. Herefter er aftenen til fri disposition. (M, F)

 (M, F)

Dagen begynder tidligt, hvor vi starter vores rejse mod Bolivias hovedstad La Paz. Første del af turen går langs rejser Titicacasøens sydlige bred og siden tæt på de prægtige snedækkede bjerge, Cordillera Real og videre over grænsen ind i Bolivia. La Paz er verdens højst beliggende hovedstad, der ligger i og op langs siderne på en kæmpe dal med den mere end 6000 meter høje snedækkede bjergtop, Huayna Potosi, som malerisk baggrund og kulisse. Vi samles til frokost på en lokal restaurant og fortsætter eftermiddagen med en guidet byrundtur den gamle bydels mest interessante steder. Det farverige markedsplads og byens ganske specielle heksemarkedet nær den imponerende San Francisco-katedral samt Plaza Murillo med det italiensk inspirerede præsidentpalads. Efter turen rundt til fods kører vi til det fascinerende månelandskab Valle de la Luna i udkanten af La Paz. Her nyder vi det smukke og fremmedartede landskab før vi vender tilbage til vores hotel i La Paz. (M, F)

I dag afgår vores bus tidligt om morgenen fra La Paz og vi har en fire-timers bustur til Oruru, der ligger hvor det bolivianske Uru folks har fejret deres hellige ceremonier frem til i dag, hvor byen er berømt for sin årlige ”La Diablada Festival”. Vi tilbringer 2 timer i byen inden vi igen går ombord på bussen, der de næste 5 timer gennem et dramatisk og anderledes landskab til verdens største saltsø og spektakulære saltørken, Uyuni. Vi ankommer til Uyuni og checker ind på vores hotel til en god nats søvn. (M, F, A)

I dag begynder vi vores rejse gennem et af de mærkeligste landskaber på vores Sydamerikarejse. Salar de Uyuni, der dækker over et område på størrelse med Sjælland, med sine store saltsletter og den største saltsø i verden ligger i 3653 meter over havets overflade. Fra morgenstunden starter vi ved ”saltminen” i Colchani, hvor der udvindes salt fra søens overflade. Vores rejse fortsætter i firehjulstrækker mod byen Jirita. På vejen er der ophold med udsigt til Tunupa-vulkanen og flamingokolonien. Vi overnatter på vores lodge i Jirita. (M, F, A )

Denne morgen besøger vi tidligt gejseren ’Sol de Mañana’, der regelmæssigt sprøjter kogende vand ca. 50 meter op i luften. Vi slapper af med et bad i de varme kilder. De næste stop er henholdsvis ’Salvador Dali ørkenen’ og  Laguna Verde, den grønne lagune. Herefter krydser vi grænsen til Chile, og fortsætter til vores hotel i San Pedro de Atacama. Aftenen til fri disposition. (M)

Dagens tur går til de spektakulære gejsere i Tatio, verdens højest beliggende gejserområde. Efter en god frokost, er der mulighed for at nyde de varme kilder i Puritama. På vejen tilbage til San Pedro besøger vi byen Machuca med eksempler på den lokale arkitektur i fx St. James kirken. Aftenen er fri til egne aktiviteter. (M, F)

Dagens tur tager os langs kysten til byen Calama. Herfra flyver vi til Chiles moderne og travle hovedstad, Santiago de Chile. Efter check-in, tager vi ud på en guidet byrundtur i denne smukt beliggende storby. På dage med klart vejr, kan man i det fjerne se de snedækkede tinder i Andesbjergene. Her blandt andet Amerikas højeste bjerg, Aconcagua, på 6.960 meter over havet. Byturen tager os til San Francisco-kirken, bygget i 1500-tallet til minde om den spanske erobrere Pedro de Valdavia, Santiagos grundlægger. Vi besøger også regeringspaladset og Plaza de Armas. Vi fortsætter derefter til den 300 meter høje bakke, San Cristóbal, hvor Metropolitan Park, Zoo og kulturhuset ligger. Aftenen er fri til egne aktiviteter. (M)

Vi fortsætter vores Sydamerikarejse til Argentinas hovedstad, Buenos Aires. Under flyveturen kan man se landskabet skifte fra de høje snedækkede bjergtinder i Andesbjergene til de store åbne sletter i Argentina. Efter ankomsten transporteres vi til vores hotel og efterfølgende tager vi på en byrundtur i de centrale dele af Buenos Aires. Her ser vi kongressen, katedralen og regeringspaladset på den berømte Majplads. Vi tager derefter ud til La Boca-kvarteret og hører om indvandrernes historie i dette udprægede indvandrerland. Om aftenen spiser vi middag kombineret med en rigtig argentinsk specialitet - et tango show!  (M, A)

Vi nyder morgenmaden på hotellet, før vi transporteres til indenrigslufthavnen for at flyve sydpå til Patagonien. Dette smukke område er en af verdens sidste ødemarker og et ufatteligt smukt landskab i det sydlige Argentina og Chile. Patagonien er 24 gange Danmarks størrelse men med under to millioner indbyggere. Ved ankomst til Patagonien kører vi til hotellet. Resten af dagen til fri disposition. (M)

Dagen byder på en heldagsudflugt til den berømte Perito Moreno-gletsjer, verdens største indlandsgletsjer. Den kan beundres på tæt hold fra forskellige broer og stier. På grund af sin fortryllende skønhed er stedet udnævnt til at være et World Heritage Site i 1981. Som et supplement til det faste program kan vi arrangere en sejltur på Lago Argentino eller halvanden times vandretur med klatrejern på gletsjeren. Kontakt os for aktuelle priser og forhåndsbooking. (M)

Denne dag flyver vi fra Patagonien mod nord til den varme subtropiske regnskov i Argentina. Vi flyver via Buenos Aires til Puerto Iguazú, ved verdens største vandfald Foz do Iguazú, hvor vi checker ind på vores smukt beliggende hotel i hjertet af regnskoven. Resten af dagen er fri til at bruge på egen hånd. (M, A)

Vi bruger dagen på en heldagstur  med guide på den argentinske side af vandfaldene. Herfra ser man vandmasserne fra Paraguay-floden styrte ned i en 75 m høj slugt - et uforglemmeligt syn. At vandfaldene ydermere strækker sig over 2,5 km i bredden gør dem endnu mere imponerende og på grund af de mange små regnskovsøer deles vandet op i ikke mindre end 275 individuelle vandfald. Når vi følge stierne på den argentinske side kommer vi tæt på nogle af de individuelle vandfald og mærker selv deres utrolige kraft. Denne spektakulære oplevelse er størst ved ’Devil’s Throat’, hvor den overdøvende larm og vanddampene bevirker at oplevelsen med alle sanser og for hele kroppen. Skoven omkring vandfaldene er frodig og smuk med mange fugle og andre dyr, såsom Toco Tukanen og næsebjørnene, coatis. Sidst på eftermiddag vender vi tilbage til hotellet. (M, F)

I dag tager vi den brasilianske side af vandfaldene og oplever på denne halvdagstur en mageløs panoramaudsigt af Foz do Iguazu set med lidt større distancen fra den brasilianske side. Vi fortsætter en kort vej op ad floden til Puerto Canoas, hvor vi i roligere omgivelser kan spise vores madpakke og slappe lidt af inden turen går til lufthavnenm hvorfra vi flyver til Rio de Janeiro. Ved ankomsten til Rio transporteres vi til vores hotel beliggende i det legendariske Copacabana stranddistrikt. (M)

I dag begiver vi os på rundtur til nogle af Rios mest berømte seværdigheder såsom Maracana fodboldstadion, Sambadromen for optoget ved februar-karnevalet samt det historiske koloniale centrum med teatret, museet og katedralen. Vi skal også op på Sukkertoppen med kabelbane, hvorfra vi har en fantastisk udsigt over byen og Atlanterhavet nedenfor. Efter en typisk brasiliansk ’barbecue frokost’ fortsætter vi til det 710m høje Corcovado-bjerg, hvor vi skal køre op og ned med et hyggeligt tog. På toppen står Rio de Janeiros vartegn; den 38m høje Kristus statue! Vi nyder den smukke udsigt, før vi vender tilbage til hotellet til en stille aften efter en begivenhedsrig dag. (M,F)

Dagen er fri til på egen hånd at udforske Rio de Janeiro eller til at nyde en afslappende dag på en af byen lækre strande! Tidligt om aften transporteres vi til den internationale lufthavn, hvorfra turen går tilbage til Danmark. (M)

Tak fordi I valgte at rejse med Machete Tours. Vi ser frem til et godt gensyn!

Personale:
 • Engelsktalende lokale guider
 • Lokale professionelle buschauffører
Indkvartering:

Alle hoteller er 4,5-stjernet, samt indkvarteringen i Salar de Uyuni, hvilket er en lodge. Hvis nogle af nedenstående hoteller ikke er tilgængelige på rejsetidspunktet, reserverer vi et andet hotel i tilsvarende eller bedre standard.

 • 1 nat på Hotel Casa Andina Premium Miraflores, Lima 5* (med pool, spa og gym)
 • 3 nætter på Hotel San Agustin Dorado, Cusco 4* 
 • 1 nat på Hotel El Mapi, Machu Picchu 4* (med spa)
 • 1 nat på Hotel Sonesta Posada del Inca, Puno 4* 
 • 1 nat på Hotel Stannum, La Paz 4*  (med spa og gym)
 • 2 nætter på Hotel Sal Luna Salada, Uyuni 4* (med spa)
 • 2 nætter på Hotel Tierra Atacama & Spa, San Pedro de Atacama 4* (med pool & spa)
 • 1 nætter på Hotel Eurotel, Santiago de Chile 4* (med spa og gym)
 • 1 nat på Hotel America Towers, Buenos Aires 4* (med spa og gym)
 • 2 nætter på Hotel Desing Suites, El Calafate 4* (med pool, spa og gym)
 • 2 nætter på Hotel La Cantera Lodge, Iguazu 4* (med pool og spa)
 • 2 nætter på Hotel Miramar Windsor Copacabana, Rio de Janeiro 5*  (med spa, gym & pool)
Lokale ture og aktiviteter (herunder entréer til omtalte seværdigheder)
 • Lima byrundtur
 • Cusco byrundtur
 • Ollantaytambo tur
 • 2 dages tur til Machu Picchu
 • Titicacasøen tur
 • La Paz byrundtur
 • 3 dagee tur til Salar Uyuni
 • Tatio Geysers og Puritama tur
 • Santiago byrundtur
 • Viña del Mar & Valparaiso tur
 • Buenos Aires byrundtur
 • Perito Moreno Glaciäre tur
 • Udflugt til Iguazú Vandfald FD (Argentinske side)
 • Udflykugt til Iguazú Vandfald HD (Brasilenske side)
 • Rio de Janeiro byrundtur
International- og lokal transport:
 • International flybillet fra København, Billund, Aalborg eller Oslo til Lima og retur fra Rio de Janeiro, Brasilien.
 • Indenrigs fly fra Lima til Cusco (Peru)
 • Indenrigs fly fra Calama til Santiago de Chile (Chile)
 • Indenrigs fly fra Santiago de Chile til Buenos Aires (Chile til Argentina)
 • Indenrigs fly fra Buenos Aires til El Calafate (Argentina)
 • Indenrigs fly fra El Calafate til Iguazú (Argentina til Brazil)
 • Indenrigs fly fra Iguazu til Rio de Janeiro  (Brazil)
 • Al landtransport som nævnes i programmet indgår
Måltider:

Hvis du er vegetar, har madallergi eller andre specielle ønsker til maden, meddel venligst dette ved  reservationstidspunktet. Morgenmad er inkluderet på alle hoteller

 • 9 Frokost (dag: 4,5,6,7,8,9,11,17 & 19)
 • 4 Aftensmad (dag: 8,9,13 & 16)
Resegaranti:

Resegaranti hos Rejsegarantifonden.Reg. No. 2717.

 • Pris per person i dobbeltværelse inkl. fly: 68 800,-  kr.
 • Tillæg for enkelt værelse: 9 900,- kr.

 

 • Fly med American Airlines, Air France eller KLM tur og retur fra Aalbrg, Billund eller København til Lima og retur fra Rio do Janeiro er inkluderet.
 • Alle flyskatter og afgifter.

Relaterede rejser