Grupperejse til Peru, inkl. fly - 16 dage

Pris fra: 28300 KR

Machu Picchu, Titicaca, Colca, Ollantaytambo og Saqsaywaman. Alle ord fra det indianske quechuasprog og alle højdepunkter på denne tur gennem inkaernes Peru. På denne rundrejse til Peru rejser vores gruppe med en kyndig dansktalende turleder. Sammen oplever vi de mange fascinerende steder og lytter til historien om Inkariget og den spanske erobring. Vi kommer helt tæt på de lokale indianere og kommer undervejs til at se storartede eksempler på stenhuggerkunst, landbrugsterrasser og steder og genstande, som vidner om inkaernes tætte samspil med naturen. Peru er nok det land i Sydamerika, som har de bedst bevarede kulturskatte fra tiden inden spaniernes erobring. Vi skal besøge Inkaimperiets hovedstad Cusco, Inkaernes Hellige Dal og ikke mindst mytiske Machu Picchu, der i alt sin pragt ligger på en grøn subtropisk bjergtop omgivet af snedækkede bjergtinder. Peru er endvidere et langstrakt land, som med sin ørkenkyststrækning, dybe kløfter og vulkaner samt frodige marker og subtopiske områder ved Machu Picchu giver os en smuk vifte af forskellige naturlige indtryk, som er en spændende kontrast til fine flade Danmark.

Afrejse fra Danmark og ankomst til Limas internationale lufthavn, Jorge Chavez. Her bliver du mødt af en af vores repræsentanter og kørt til dit hotel i Miraflores. Turen fra lufthavnen til hotellet tager ca. 40 min. Miraflores er et behageligt område i Lima, som er let at finde rundt i. Der er masser af gode restauranter, barer og faciliteter. Fra shoppingcenteret Larcomar er der en fantastisk udsigt over Stillehavet og Limas vilde kystlinje. Efter check-in på hotellet er der en kort samling med nogle generelle informationer, tid til spørgsmål og ikke mindst lejlighed til at hilse på hinanden som gruppe. Aftenen i øvrigt er fri til at slappe af eller gå rundt i området efter behag.

Vi benytter formiddagen til en rundtur i det centrale Lima, hvis koloniale arkitektur er et imponerende syn. I denne del af byen ligger præsidentpaladset, Perus ældste katedral og San Francisco kirken med sine berømte katakomber. Eftermiddagen bliver brugt på Museo Larco Herrera, hvor vi bliver taget med på en rejse gennem 3000 år af Perus historie ved hjælp af en samling af kunst og hverdagsgenstande fra landets imponerende og forskelligartede indianerkulturer. Museet har en af de rigeste samlinger af præcolombiansk kunst. I Museo Larco Herrera ser du smukke tekstiler fra Paracaskulturen, keramik fra Chimu, Nazca- og Pachacamackulturerne, samt mange interessante artefakter fra inkafolkets storhedstid. De smukke lergenstande fra mochicakulturen er beundringsværdige såvel som guldgenstandene fra både inkaerne og civilisationerne før inkatiden. Den sene eftermiddag og aften vil være til fri disposition. (M | F)

Denne morgen er der afgang til Lima lufthavn, hvorfra flyturen går Arequipa. Denne elegante by er grundlagt i kolonitiden og bliver ofte refereret til, som den ”Den Hvide By”. Efter ankomst til hotellet tager vi på byrundtur. Denne specielle peruanske by er næsten udelukkende er bygget af hvide vulkanske sten. Beliggende næsten 2400m over havets overflade giver de snedækkede vulkaner Misti (5822m), Chachani (6057m) og Pichu-Pichu (5669m) byen en meget speciel atmosfære. Efter at have besøgt det smukke torv og katedralen fortsætter byturen til Arequipas mest kendte attraktion, Santa Catalina klosteret. Dette farvestrålende kloster blev grundlagt i år 1579 og har i perioder huset mindst 400 novicer og nonner. Herefter går turen til Yanahuara pladsen, hvor du kan tage billeder af Arequipas vulkaner og særegne omgivelser, før vi vender tilbage til hotellet. (M)

Denne dag er til fri disposition. Det er en fin mulighed for, at akklimatisere sig inden rejsen videre ind i Andesbjergene.

Vi mødes igen til aftensmaden, hvor vi skal på en af byens spændende restauranter. (M|A)

Efter en tidlig morgenmad og check-ud fra hotellet, bliver vi hentet med bus og turen går til  Colca Canyon. Turen går op over den vidtstrakte bjergslette, Altiplanoen, der ligger i mere end 4000m højde over havet. Langs ruten passerer vi små bygder og landsbyer, hvor vi får små glimt af det traditionelle hverdagsliv i området. Undervejs vil vi også flere steder se flokke af alpakaer og lamaer fulgt af deres hyrder. Vi stopper et par gange undervejs for at nyde udsigterne, ikke mindst til de to spektakulære vulkaner, den aktive Sabancaya og den enorme Ampato (6288m) dominerer landskabet over Colca. Vi kører ind i Colca ved Chivay, der ligger 3633m over havets overflade. Efter en lang bustur og check-in på vores hotel tager vi en tur til de varme termiske bade for at blødgøre krop og sjæl. (M | F)

Fra morgenstunden tager vi til Cruz del Condor, et storslået udsigtspunkt over kløften og en af de dybeste dele af Colca Canyon. Dette er et glimrende sted at se kondorer, verdens største flyvende fugl med et vingefang på op til 3m. Et naturen og heldet med os, da kan vi efter en unik naturoplevelse fortsætte på en kort gåtur langs kløften, hvor vi kan iagttage de gamle landbrugsterrasser, der har været i brug i bjergene i århundreder. Vi vender dernæst tilbage til hotellet for at spise frokost. Herfra tager vi så videre med bus til Puno, som ligger midt i Andesbjergene ved bredden af verdens højest beliggende navigerbare sø, Titicaca, i knap 4000m højde. (M | A)

Denne spændende dag er der heldagstur på Titicacasøen. Fra havnen sejles ud til første stop ved Uros-folket. Los Uros er et flydende samfund, hvor huse og både er bygget af sivene fra søen. Vi går i land på en af de flydende bygder og ser os rundt ved Uros-folket, som har overlevet på en kombination af jagt og fiskeri. Dernæst sejler vi videre og ankommer til den fredelige ø, Amantani. Vi ser os rundt på øen og hos de lokale, og får et lille indblik i deres levemåde og kultur. Guiden tager os desuden med på en gåtur til øens højeste punkt. Her er der en fantastisk udsigt ud over øen og Titicacasøen. Denne nat tilbringer vi hos de lokale familier, hvilket giver os indsigt i deres kultur og livsstil. (M|F|A)

Vi forlader øen Amantani og sejler til naboøen Taquile, der er domineret af gamle inkaterrasser. Øen er beboet af den oprindelige befolkning, Quechua-indianere, der i deres traditionelle klædedragter og rundt på øen giver os et sjældent indblik i deres dagligdag og kultur. Øen er desuden kendt for sit strikketøj og vævning. Vi får en demonstration af de traditionelle teknikker. Der vil være frokost bestående af friskfangede ørreder fra søen og lokalt dyrkede frugter og grøntsager. Senere går vi ombord på vores båd og tager tilbage til Puno. (M|F)

I dag har vi en lang, men oplevelsesrig rejse foran os. Vi kører videre over Altiplano-området til Cusco, det gamle Inkariges hovedstad og i dag en elegant, blomstrende kulturby. Undervejs gør vi stop ved nogle af de seværdige steder langs ruten. Vi stopper og nyder udsigten fra La Raya, det højeste punkt på vores rute og fortsætter derefter til Raqchi. Her besøger vi ruinerne af templet Viracocha, et af inkaernes mest hellige steder. Senere ved ankomst til Cusco, checker vi ind på vores hotel og mødes til en kort introduktion til byen og de følgende dages oplevelser. Aftenen er til fri disposition til fx at udforske byen og dens gode cafeer og restauranter. (M | F)

Denne formiddag kan du udforske Cusco på egen hånd.

Om eftermiddagen vil en af vores lokale guider møde jer på hotellet og tage jer med på en rundtur i Cusco og dens omgivelser. Turen går forbi byens mest imponerende monumenter, som sættes i kontekst til de ødelæggende begivenheder, der fandt sted i det 16. århundrede, da to af verdens mægtige kulturer kolliderede. Vi besøger katedralen Santo Domingo og Koricancha, der er det storslåede Soltempel fra inkatiden, hvor noget af det fineste inkamurværk findes. Vi fortsætter til det ceremonielle center, Sacsayhuamán, som ligger prægtigt over Cusco med udsigt over dalen. Hvert år fejres Quechua-festivalen Inti Raymi ved en fabelagtig fremvisning af den oprindelige kultur på dette sted i juni måned. Men året rundt fascineres man af stedet, dets historie og konstruktion. Helt sikkert værd at se! Vi tager fra Sacsayhuamán og besøger derefter de velbevarede inkasteder Quenco, Puka Pukará og templet Tambo Machay. Efter en tur på 4½ til 5 timer kommer vi tilbage til vores hotel. Aftenen er fri til at slappe af eller på egen hånd opleve bylivet med barer, cafeer og de mange restauranter. (M)

I dag skal vi på tur langs Urubamba-floden og i Inkaernes Hellige Dal. Vi tager fra Cusco med bus og kører gennem bjergene, som skiller Cusco fra dette fascinerende midtpunkt for Quechua-kulturen. Egnen her er landlig. Lokale landmænd lever stort set, som de har gjort i århundreder. På turen fra Cusco kommer de fantastiske tinder over Urubamba-bjergområdet til syne – taggede og snedækkede rejser de sig et godt stykke over 5000m. Disse bjerge betragtedes og betragtes af de lokale stadig som Apus (guder). Vi besøger markedsbyen Pisac, kendt for sit markedsområde samt sit imponerende inkafort. Efter frokost fortsætter vi til Ollantaytambo, som er endnu en charmerende landsby i hjertet af dalen. Landsbyen er som et stykke levende kulturhistorie, idet næsten alle indbyggere fastholder de gamle traditioner og love, som er overleveret gennem deres forfædre. Inkaterrasserne over byen var sted for et historisk slag under Manco Incas berømte opstand mod de spanske styrker. Overnatning i Yucay by. (M | F)

Tidligt om morgenen kører vi til togstationen i Cusco og tager toget til Aguas Calientes, som er en lille by beliggende nedenfor Inkabyen, Machu Picchu. Undervejs serveres morgenmad og vores guide vil fortælle om de unikke seværdigheder, vi kører forbi langs Urubambafloden, som slanger sig gennem en imponerende kløft på dens vej til Amazonbækkenet. Til alle sider er vi omgivet af stejle bjergtinder og tiltagende frodig vegetation. Vi ankommer til Aguas Calientes, hvor du bliver transporteret til dit hotel. Denne eftermiddag er fri til at udforske byens butikker og små markeder. Du kan også besøge de termiske bade, som byen oprindeligt er opkaldt efter. (M | A)

Vi starter tidligt med en spændende tur i minibusser opad på snoede jungleveje i Indiana Jones´ fodspor til det fantastiske citadel Machu Picchu – et sted, som skræver over en bjergtop mere end 2300m over havets overflade og er omgivet af tågeskovsdækkede tinder og fantastisk udsigt hele vejen rundt. Dette sted var uopdaget, indtil Yale-professor og opdagelsesrejsende Hiram Bingham tilfældigt fandt det på en arkæologisk ekspedition i 1911 og siden da er formålet med dette sted forblevet et mysterium. Rejselederen vil fortælle om de forskellige teorier man mener Machu Picchu er blevet brugt til af de gamle inkaer. Efter en guidet tur på stedet, har vi tid til at gå rundt på egen hånd. Vi kommer tilbage til Aguas Calientes og kører tilbage til Cusco med toget hen på eftermiddagen. Vi ankommer tidlig i aften og bliver kørt tilbage til vores hotel, hvorefter aftenen er fri til at gå rundt i Cusco. (M, F)

Denne morgen bliver vi hentet ved hotellet og kørt til Cuscos lufthavn for at tage flyet tilbage til Lima. Vi tager fra lufthavnen med bus til vores hotel i Miraflores. Efter nogle timer til fri disposition mødes vi alle igen for i fælleskab at afslutte vores oplevelsesrige tur rundt i med en fantastisk kulinarisk oplevelse til middag på restaurant Pucllana. Restauranter ligger i øvrigt med den mest fantastiske udsigt direkte til en af Limas sandstenspyramider af samme navn. (M | A)

Denne formiddag er til fri disposition til de sidste oplevelser eller til at nå de sidste indkøb. Her er mange muligheder, lige fra det spraglede indianske marked, hvor man kan købe både smykker og mange andre spændende varer fra forskellige regioner i Peru til de mere eksklusive kunsthåndværksbutikker. Til et aftalt tidspunkt mødes vi på hotellet og tager til lufthavnen, hvorfra vi flyver tilbage til Danmark. (M)

Kontakt os i god tid, ved ønske om, at forlænge opholdet i Sydamerika på egen hånd.

Tak fordi I valgte at rejse med Machete Tours. Vi ser frem til et godt gensyn!

Personale

 • Dansktalende rejseleder som møder op i Lima og er med under hele rundrejsen
 • Engelsktalende lokalguide
 • professionelle, dygtige buschauffører

Overnatning

Alle hoteller vi bruger er mindst 4,5-stjernet i komfort klaseller tilsvarende. Hvis nogen af hotellerne ikke er tilgængelige på rejsetidspunktet, booker vi et andet hotel af tilsvarende eller bedre standard.

 • 12 overnatninger på gode hoteller + 1 overnatning hos lokal familie på Amantani
 • 01 nat på Hotel Sol de Oro, Lima 5* (med spa og pool)
 • 02 nætter på Hotel Katari, Arequipa 4* (med spa)
 • 01 nat på Hotel Colca Lodge Spa, Chivay 4* (med spa og pool)
 • 02 nætter på Hotel Sonesta Titicaca, Puno 4*
 • 01 nat hos en lokal familie på Amantani, Titicacasøen
 • 03 nætter på Hotel San Agustin Plaza, Cusco 4*
 • 04 nætter på Casa Andina Premium, Yucay 4* (med gym, spa og planatarium)
 • 01 nat på Hotel Taypikala, Machu Picchu 4* 
 • 01 nat på Casa Andina Private Collection, Lima 5* (med spa og pool)

Følgende udflugtspakke er inkluderet (Entréer til omtalte seværdigheder)

 • Lima byrundtur
 • Arequipa City tur
 • 2 dages tur til Colcakløften
 • 2 dages tur til Titicacasøen
 • Tur til Inkaernes Hellige Dal
 • 2 dages tur til Machu Picchu og Aguas Calientes

International og lokal transport

 • Internationale flyrejser fra København/Ålborg/Billund - Lima og retur. (alle lufthavnsskat)
 • Indenrigsflyvning Lima-Arequipa
 • Indenrigsflyvning Cusco-Lima
 • Bustransport på turen i Colcakløften
 • Bus til Puno
 • Bådtransport i Titicacasøen
 • Bustransport til Cusco
 • Togservice til/fra Aguas Calientes (Machu Picchu)
 • Lufthavnstransport

Måltider

Hvis du har særlige kostbehov eller foretrækker vegetar mad, bedes du angive dette ved bestilling af turen.

 • 13 x overnatninger inkl. morgenmad
 • 8 x frokost 
 • 3 x aftensmad 

Rejsegaranti:

 • Resegaranti hos Rejsegarantifonden.Reg. No. 2717.

 • Per person i dobbeltværelse: 28 300 kr
 • Tillæg for enkeltværelse: 3 380 kr

 

 • Internationalt fly t/r fra København, Aalborg, Billund eller Oslo til Lima.
 • Denne rejse kan kombineres med andre rejser, du kan også vælge en tidligere ankomst eller senere hjemkomst.

Relaterede rejser