Grupperejse til Peru, inkl. fly - 16 dage

Pris fra: 26600 KR

Machu Picchu, Titicaca, Colca, Ollantaytambo og Saqsaywaman. Alle ord fra det indianske quechuasprog og alle højdepunkter på denne tur gennem inkaernes Peru. På denne rundrejse til Peru rejser vores gruppe med en kyndig dansktalende turleder. Sammen oplever vi de mange fascinerende steder og lytter til historien om Inkariget og den spanske erobring. Vi kommer helt tæt på de lokale indianere og kommer undervejs til at se storartede eksempler på stenhuggerkunst, landbrugsterrasser og steder og genstande, som vidner om inkaernes tætte samspil med naturen. Peru er nok det land i Sydamerika, som har de bedst bevarede kulturskatte fra tiden inden spaniernes erobring. Vi skal besøge Inkaimperiets hovedstad Cusco, Inkaernes Hellige Dal og ikke mindst mytiske Machu Picchu, der i alt sin pragt ligger på en grøn subtropisk bjergtop omgivet af snedækkede bjergtinder.

 

Peru er endvidere et langstrakt land, som med sin ørkenkyststrækning, dybe kløfter og vulkaner samt frodige marker og subtopiske områder ved Machu Picchu giver os en smuk vifte af forskellige naturlige indtryk, som er en spændende kontrast til fine flade Danmark.

Afrejse fra Danmark og ankomst til Limas internationale lufthavn, Jorge Chavez. Her bliver du mødt af en af vores repræsentanter og kørt til dit hotel i Miraflores. Turen fra lufthavnen til hotellet tager ca. 40 min. Miraflores er et behageligt område i Lima, som er let at finde rundt i. Der er masser af gode restauranter, barer og faciliteter. Fra shoppingcenteret Larcomar er der en fantastisk udsigt over Stillehavet og Limas vilde kystlinje. Efter check-in på hotellet er der en kort samling med nogle generelle informationer, tid til spørgsmål og ikke mindst lejlighed til at hilse på hinanden som gruppe. Aftenen i øvrigt er fri til at slappe af eller gå rundt i området efter behag.

Vi benytter formiddagen til en rundtur i det centrale Lima, hvis koloniale arkitektur er et imponerende syn. I denne del af byen ligger præsidentpaladset, Perus ældste katedral og San Francisco kirken med sine berømte katakomber. Eftermiddagen bliver brugt på Museo Larco Herrera, hvor vi bliver taget med på en rejse gennem 3000 år af Perus historie ved hjælp af en samling af kunst og hverdagsgenstande fra landets imponerende og forskelligartede indianerkulturer. Museet har en af de rigeste samlinger af præcolombiansk kunst. I Museo Larco Herrera ser du smukke tekstiler fra Paracaskulturen, keramik fra Chimu, Nazca- og Pachacamackulturerne, samt mange interessante artefakter fra inkafolkets storhedstid. De smukke lergenstande fra mochicakulturen er beundringsværdige såvel som guldgenstandene fra både inkaerne og civilisationerne før inkatiden. Den sene eftermiddag og aften vil være til fri disposition. (M | F)

Denne morgen er der afgang til Lima lufthavn, hvorfra flyturen går Arequipa. Denne elegante by er grundlagt i kolonitiden og bliver ofte refereret til, som den ”Den Hvide By”. Efter ankomst til hotellet tager vi på byrundtur. Denne specielle peruanske by er næsten udelukkende er bygget af hvide vulkanske sten. Beliggende næsten 2400m over havets overflade giver de snedækkede vulkaner Misti (5822m), Chachani (6057m) og Pichu-Pichu (5669m) byen en meget speciel atmosfære. Efter at have besøgt det smukke torv og katedralen fortsætter byturen til Arequipas mest kendte attraktion, Santa Catalina klosteret. Dette farvestrålende kloster blev grundlagt i år 1579 og har i perioder huset mindst 400 novicer og nonner. Herefter går turen til Yanahuara pladsen, hvor du kan tage billeder af Arequipas vulkaner og særegne omgivelser, før vi vender tilbage til hotellet. (M)

Denne dag er til fri disposition. Det er en fin mulighed for, at akklimatisere sig inden rejsen videre ind i Andesbjergene.

Vi mødes igen til aftensmaden, hvor vi skal på en af byens spændende restauranter. (M|A)

Efter en tidlig morgenmad og check-ud fra hotellet, bliver vi hentet med bus og turen går til  Colca Canyon. Turen går op over den vidtstrakte bjergslette, Altiplanoen, der ligger i mere end 4000m højde over havet. Langs ruten passerer vi små bygder og landsbyer, hvor vi får små glimt af det traditionelle hverdagsliv i området. Undervejs vil vi også flere steder se flokke af alpakaer og lamaer fulgt af deres hyrder. Vi stopper et par gange undervejs for at nyde udsigterne, ikke mindst til de to spektakulære vulkaner, den aktive Sabancaya og den enorme Ampato (6288m) dominerer landskabet over Colca. Vi kører ind i Colca ved Chivay, der ligger 3633m over havets overflade. Efter en lang bustur og check-in på vores hotel tager vi en tur til de varme termiske bade for at blødgøre krop og sjæl. (M | F)

Fra morgenstunden tager vi til Cruz del Condor, et storslået udsigtspunkt over kløften og en af de dybeste dele af Colca Canyon. Dette er et glimrende sted at se kondorer, verdens største flyvende fugl med et vingefang på op til 3m. Et naturen og heldet med os, da kan vi efter en unik naturoplevelse fortsætte på en kort gåtur langs kløften, hvor vi kan iagttage de gamle landbrugsterrasser, der har været i brug i bjergene i århundreder. Vi vender dernæst tilbage til hotellet for at spise frokost. Herfra tager vi så videre med bus til Puno, som ligger midt i Andesbjergene ved bredden af verdens højest beliggende navigerbare sø, Titicaca, i knap 4000m højde. (M | A)

Denne spændende dag er der heldagstur på Titicacasøen. Fra havnen sejles ud til første stop ved Uros-folket. Los Uros er et flydende samfund, hvor huse og både er bygget af sivene fra søen. Vi går i land på en af de flydende bygder og ser os rundt ved Uros-folket, som har overlevet på en kombination af jagt og fiskeri. Dernæst sejler vi videre og ankommer til den fredelige ø, Amantani. Vi ser os rundt på øen og hos de lokale, og får et lille indblik i deres levemåde og kultur. Guiden tager os desuden med på en gåtur til øens højeste punkt. Her er der en fantastisk udsigt ud over øen og Titicacasøen. Denne nat tilbringer vi hos de lokale familier, hvilket giver os indsigt i deres kultur og livsstil. (M|F|A)

Vi forlader øen Amantani og sejler til naboøen Taquile, der er domineret af gamle inkaterrasser. Øen er beboet af den oprindelige befolkning, Quechua-indianere, der i deres traditionelle klædedragter og rundt på øen giver os et sjældent indblik i deres dagligdag og kultur. Øen er desuden kendt for sit strikketøj og vævning. Vi får en demonstration af de traditionelle teknikker. Der vil være frokost bestående af friskfangede ørreder fra søen og lokalt dyrkede frugter og grøntsager. Senere går vi ombord på vores båd og tager tilbage til Puno. (M|F)

I dag har vi en lang, men oplevelsesrig rejse foran os. Vi kører videre over Altiplano-området til Cusco, det gamle Inkariges hovedstad og i dag en elegant, blomstrende kulturby. Undervejs gør vi stop ved nogle af de seværdige steder langs ruten. Vi stopper og nyder udsigten fra La Raya, det højeste punkt på vores rute og fortsætter derefter til Raqchi. Her besøger vi ruinerne af templet Viracocha, et af inkaernes mest hellige steder. Senere ved ankomst til Cusco, checker vi ind på vores hotel og mødes til en kort introduktion til byen og de følgende dages oplevelser. Aftenen er til fri disposition til fx at udforske byen og dens gode cafeer og restauranter. (M | F)

Tidligt om morgenen samles vi for at køre du mod landsbyen Quesoyuni i Pitumarca distriktet. Vi er her i over 3500 moh og omgivet af en fascinerende natur. Fra Quesoyuni fortsætter turen efter en kort orientering til Rainbow Mountains. Vandringen starter med en jævn opstigning der fra tid til anden passerer gennem små traditionelle landsbyer, hvor befolkningen lever af opdræt af alpaka og llama. Undervejs er der små stop hvor det er muligt at observere de stolte dyr, der græsser i dalen og på plateauer undervejs. Efter ca. 3 timer er vi fremme ved denne fantastiske geologiske perle ’Montaña de 7 colores’ eller Regnbuebjerget, der har en historie på omkring 24 millioner år. Vi nyder udsigterne og en snack inden vi starter den absolut lige så smukke tur tilbage til Quesoyuni, hvor vi spiser frokost og slapper af en lille stund inden turen går tilbage til Inkaernes hovedstad, Cuzco. (M|F)

I dag skal vi på tur langs Urubamba-floden og i Inkaernes Hellige Dal. Vi tager fra Cusco med bus og kører gennem bjergene, som skiller Cusco fra dette fascinerende midtpunkt for Quechua-kulturen. Egnen her er landlig. Lokale landmænd lever stort set, som de har gjort i århundreder. På turen fra Cusco kommer de fantastiske tinder over Urubamba-bjergområdet til syne – taggede og snedækkede rejser de sig et godt stykke over 5000m. Disse bjerge betragtedes og betragtes af de lokale stadig som Apus (guder). Vi besøger markedsbyen Pisac, kendt for sit markedsområde samt sit imponerende inkafort. Efter frokost fortsætter vi til Ollantaytambo, som er endnu en charmerende landsby i hjertet af dalen. Landsbyen er som et stykke levende kulturhistorie, idet næsten alle indbyggere fastholder de gamle traditioner og love, som er overleveret gennem deres forfædre. Inkaterrasserne over byen var sted for et historisk slag under Manco Incas berømte opstand mod de spanske styrker. På vejen tilbage til Cusco stopper vi ved en anden traditionsrig by, Chinchero, hvor vi ser det centrale torv, den lokale kirke og markedet. (M | F)

Tidligt om morgenen kører vi til togstationen i Cusco og tager toget til Aguas Calientes, som er en lille by beliggende nedenfor Inkabyen, Machu Picchu. Undervejs serveres morgenmad og vores guide vil fortælle om de unikke seværdigheder, vi kører forbi langs Urubambafloden, som slanger sig gennem en imponerende kløft på dens vej til Amazonbækkenet. Til alle sider er vi omgivet af stejle bjergtinder og tiltagende frodig vegetation. Vi ankommer til Aguas Calientes, hvor du bliver transporteret til dit hotel. Denne eftermiddag er fri til at udforske byens butikker og små markeder. Du kan også besøge de termiske bade, som byen oprindeligt er opkaldt efter. (M)

Vi starter tidligt med en 25 minutters tur fra Aguas Calientes til det sagnomspundne citadel Machu Picchu. Stedet spreder sig over en relativ flad bjergtop mere end 2300m over havets overflade. Udsigten her er fantastisk hele vejen rundt med bjergskråninger dækket af tågeskov og flere steder snedækkede bjergtoppe i det fjerne. Dette sted var sunket hen i glemsel indtil Yale-professor og opdagelsesrejsende Hiram Bingham genfandt det på en arkæologisk ekspedition i 1911. Vi starter med en guidet rundtur på ca. 2 timer. Formålet med Machu Picchu er på mange måder fortsat et mysterium, men i løbet af denne tur, bliver vi præsenteret for de vigtigste bygninger og pladser i området, Machu Picchus historiske baggrund og de hypoteser man indtil videre har om, hvad Machu Picchu har været brugt til. 

Efter den guidede tur er der tid til at gå rundt på egen hånd. Skulle der være energi til det, så er det mulighed for at udforske andre af områdets ruiner såvel som at gå lidt tilbage ad Inkastien mod Solporten. Vi mødes igen i Aguas Calientes, hvor vi om eftermiddagen tager tilbage til Cusco. Vi ankommer tidlig aften, og bliver kørt til vores hotel. Herefter er aftenens program til fri fantasi. (M)

Denne morgen bliver vi hentet ved hotellet og kørt til Cuscos lufthavn for at tage flyet tilbage til Lima. Vi tager fra lufthavnen med bus til vores hotel i Miraflores. Efter nogle timer til fri disposition mødes vi alle igen for i fælleskab at afslutte vores oplevelsesrige tur rundt i med en fantastisk kulinarisk oplevelse til middag på restaurant Pucllana. Restauranter ligger i øvrigt med den mest fantastiske udsigt direkte til en af Limas sandstenspyramider af samme navn. (M| A)

Denne formiddag er til fri disposition til de sidste oplevelser eller til at nå de sidste indkøb. Her er mange muligheder, lige fra det spraglede indianske marked, hvor man kan købe både smykker og mange andre spændende varer fra forskellige regioner i Peru til de mere eksklusive kunsthåndværksbutikker. Til et aftalt tidspunkt mødes vi på hotellet og tager til lufthavnen, hvorfra vi flyver tilbage til Danmark. (M)

Kontakt os i god tid, ved ønske om, at forlænge opholdet i Sydamerika på egen hånd.

Tak fordi I valgte at rejse med Machete Tours. Vi ser frem til et godt gensyn!

Personale

 • Dansktalende rejseleder som møder op i Lima og er med under hele rundrejsen
 • Engelsktalende lokalguide
 • professionelle, dygtige buschauffører

Overnatning

Alle hoteller vi bruger er mindst 4,5-stjernet i komfort klaseller tilsvarende. Hvis nogen af hotellerne ikke er tilgængelige på rejsetidspunktet, booker vi et andet hotel af tilsvarende eller bedre standard.

 • 12 overnatninger på gode hoteller + 1 overnatning hos lokal familie på Amantani
 • 01 nat på Casa Andina Private Collection, Lima 5* (med spa og pool)
 • 01 nat på Hotel Katari, Arequipa 4* (med spa)
 • 01 nat på Hotel Colca Spa Lodge, Chivay 4* (med spa og pool)
 • 02 nætter på Hotel Sonesta Titicaca, Puno 4*
 • 01 nat hos en lokal familie på Amantani, Titicacasøen
 • 04 nætter på San Agustin El Dorado, Cusco 4*
 • 01 nat på Hotel El Mapi, Machu Picchu 4* (med spa og pool)
 • 01 nat på Casa Andina Private Collection, Lima 5* (med spa og pool)

Følgende udflugtspakke er inkluderet (Entréer til omtalte seværdigheder)

 • Lima byrundtur
 • Arequipa City tur
 • 2 dages tur til Colcakløften
 • 2 dages tur til Titicacasøen
 • CRainbow Mountain tur
 • Tur til Inkaernes Hellige Dal
 • 2 dages tur til Machu Picchu og Aguas Calientes

International og lokal transport

 • Internationale flyrejser fra København/Ålborg/Billund - Lima og retur. (alle lufthavnsskat)
 • Indenrigsflyvning Lima-Arequipa
 • Indenrigsflyvning Cusco-Lima
 • Bustransport på turen i Colcakløften
 • Bus til Puno
 • Bådtransport i Titicacasøen
 • Bustransport til Cusco
 • Speciel Vistadome togservice til/fra Aguas Calientes
 • Lufthavnstransport

Måltider

Hvis du har særlige kostbehov eller foretrækker vegetar mad, bedes du angive dette ved bestilling af turen.

 • 13 x overnatninger inkl. morgenmad
 • 8 x frokost (dag 2, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 12)
 • 4 x aftensmad (dag 4, 6, 7, 14)

Rejsegaranti:

 • Rejsegaranti hos Rejsegarantifonden. Medlemsnummer 2717

Følgende er ikke inkluderet

 • Rejseforsikring er ikke inkluderet – en god police, der omfatter alle turaktiviteter og mulige sundhedsmæssige. Se venligst vores rejsebestemmelser.
 • Drikkepenge til personalet er generelt forventet i Peru, men ikke tvungent
 • Måltider som ikke er specificeret i programmet
 • Alkoholiske drikke

Ideer til pakkeliste:

 • Godt fodtøj til at gå i
 • Sandaler til at slappe af i om aftenen
 • Vind- og vandtæt jakke (Gore-Tex er en god mulighed)
 • Vandflaske
 • Vandrensningstabletter
 • Kamera (Vandtæt etui er en god idé)
 • Ekstra batterier til kamera
 • Ekstra penge til egne udgifter - dollars er let at veksle, og der er hæveautomater i de større byer. Rejsechecks er en sikker måde at have økonomiske midler med sig
 • En fotokopi af pas, rejsedokumenter og forsikringspapirer/police
 • Myggespray (DEET er en god løsning)
 • Solcreme, solbriller, solhat
 • Lommelygte med ekstra batterier
 • Badetøj
 • Kikkert
Hotel El Mapi, Machu Picchu

Beläget i hjärtat av staden Machu Picchu, erbjuder den eleganta El MaPi ekologisk gastronomi och moderna rum. Gratis Wi-Fi finns tillgängligt i allmänna utrymmen.

 • Per person i dobbeltværelse: 26,600 kr
 • Tillæg for enkeltværelse: 3,380 kr

 

 • Internationalt fly fra København, Aalborg, Billund eller Oslo til Lima og hjem fra La Paz.
 • Denne rejse kan kombineres med andre rejser, du kan også vælge en tidligere ankomst eller senere hjemkomst.

Relaterede rejser