Nordlige Peru, inkl. fly - 19 dage

Pris fra: 34200 KR

Det nordlige Peru er uberørt og ekstremt fascinerende for dets kulturer og mestre og lerpyramider, sølvting og keramik: Moche og chimu. Disse to kulturer udviklede sig i århundreder før inkaerne efter brave kampe underlagde dem inkariget styret fra Cusco. Det viser denne rundrejse i Peru og er dermed et komplet billede af Andesregionens rige kulturarv gennem årtusinder. Den arkæologiske arv i det nordlige Peru viser, hvordan inkarigets fremmarch i virkeligheden var et sammensurium af kulturer, der bevarede deres grundessens selvom de blev tvunget til at adlyde diktaterne fra inkahovedstaden Cusco. Rundrejsen går til Unesco-fund som Kuelap og de pragtfulde lerpyramidekomplekser Sipan, Tucméc og Chan Chan. Symboler på moche og chimu-kulturerne der i århundreder var inkaernes ærkefjender og næsten udryddede dem. I samme område en kort afstikker til en lodge i den nordlige Amazonas-jungle og verdens højeste tropiske bjergkæde. Denne rundrejse i Peru kommer også forbi Perus og Sydamerikas bedste surfstrand, Máncora, og når videre til verdensmonumenter for tidlig civilisation i Huaraz og smukke gletsjersøer omkring Llanganuco. Lima besøges ved begyndelsen og enden af denne tur.

Afrejse fra Danmark og ankomst i Limas Internationale lufthavn, Jorge Chavez, samme dag. Her vil du blive mødt af en repræsentant, som vil bringe dig til hotellet i Miraflores. Turen fra lufthavnen til hotellet, tager ca. 40 min og vores repræsentant vil undervejs give informationer om din tur og besvare eventuelle spørgsmål, du måtte have vedrørende din rejse. Eftermiddagen/aftenen er til fri afbenyttelse. I Miraflores er der masser af gode restauranter, barer og shopping muligheder.

Denne morgen bliver vi mødt på hotellet af vores tour guide, der vil introducere turen og vil besvare eventuelle spørgsmål, du måtte have omkring dine nye omgivelser og din rejseplan. Omkring kl. 8.00 påbegynder vi en rundtur i Limas historiske centrum, som er en bydel med en meget anderledes atmosfære i forhold til det moderne Miraflores. Vi besøger kirkerne i Santo Domingo og San Francisco i byens hjerte omkring Plaza de Armas, den smukke barok bygning La Merced og beundrer udskæringer og skulpturer af San Agustin. Vi vender tilbage til vores hotel, checker ud og bliver transporteret til Jorge Chavez Lufthavn for at boarde vores fly til den venlige jungleby Tarapoto. Vores fly tager os fra kystnære ørkener over sneklædte tinder og ind i det endeløse grønne tæppe som er Amazonas skovene. Fra lufthavnen har vi ca. en timers transport indtil vi når Amazon Lodge. (M|F|A)

I dag tager vi på en tur med vores guide, for at udforske vores nye Amazonas omgivelser. Vore lodge og det omgivende område, er en fremragende introduktion til dette skovmiljø, og er et glimrende sted til at spotte mange forskellige amazonasfuglearter, samt andre små skovbeboere. Som afslappende områder, kan lodgen byde på en forfriskende moderne swimmingpool og en naturlig pool dannet af en amazonas bjergbæk - en komplet oplevelse med naturen. (M|F)

Denne morgens aktivitet består i et besøg til et vandfald i skoven, hvor vi går på junglestier i et opadgående terræn. Området omkring lodgen er et fantastisk sted til at spotte fugle, samt andet dyreliv, såsom aber. Om eftermiddagen er der en anden gå-aktivitet, hvor vi går langs floden for at nå til en udsigtspost, hvorfra vi kan nyde en smuk grøn dal og Huallaga floden som krydser den. Sen eftermiddag/aften står på at lede efter farverige regnskovsfrøer omkring odgen. (M|F)

Vi tager afsted fra lodgen på en 7 timers privat bustur indtil vi når vores næste destination: landsbyen Cocachimba, hvor vores komfortable hotel ligger. Lodgen har en priviligeret udsigt over verdens tredje højste vandfald, Gocta Waterfalls og nogle fantastisk afslappende omgivelser. Resten af dagen er fri til at bruge å egne aktiviteter. (M|F|A)

Efter en tidlig morgenmad, begynder vi på vores ridetur til Gocta vandfald - denne tur er 10km lang, hvor hver deltager har en hest. I løbet af denne tur, rider eller går vi langs den mystiske tågeskov i et terræn der går op og ned. Efter ca 2 timer, ankommer vi til enden af vandfaldet, hvor du virkelig værdsætte vandfaldets styrke. Vi vender tilbage til lodgen omkring frokosttid.

Om eftermiddagen begynder vi vores udforskning af de betagende arkæologiske rigdomme i Amazonas. Gran Vilaya, en region som nøjsommeligt blev udforsket af den amerikanske eventyrer Gene Savoy, har mere end 20.000 stenstrukturer og monumenter fra gamle den Chachapoya civilisation, “the Cloud People.” Turen tager os til de særligt fascinerende områder i Karajía og San Antonio, hvor 2 ½ m udskårne sarkofager blev placeret i nicher højt på væggene i en spektakulær kløft. Efter en udforskning af disse, fortsætter vi, mens vi nyder regionens dejlige kulisser, vandfald og dybe ådale. Vi vender tilbage til lodgen ved tidlig aften. (M|F)

Vi tager af sted på vores tur mod Kuelap kl. 8.00. Kuelap er en by omgivet af mur – konstrueret mellem år 900 og 1100 e.Kr. Stedet ligger på en defensiv bakketop og følger ryggen af bjerget mere end en kilometer, og der er masser af små strukturer at udforske inden for murene. Alene størrelsen af dette sted kan ligestilles med bedrifterne af Latinamerikas største præcolombianske civilisationer, som en hyldest til genialiteten af denne relativt ukendte kultur, der blomstrede her i hundreder af år, indtil erobrerne kom i den 16. århundrede. På vej tilbage til Chachapoyas, stopper vi ved den flotte landsby Maria for at spise frokost. (M|F|A)

I dag har vi en tidlig start, vi spiser morgenmad og tager til Chachapoyas busstation for at tage på en 8-timers bustur over bjergene til kystbyen Piura. Ved ankomst, boarder vi endnu en komfortabel bus og bliver transporteret til vores hotel i Mancora, hvilket er en 3-timers tur mod nord, tæt på Ecuadors grænse. I det nordlige Peru er kystklimaet behageligt varmt året rundt - et perfekt sted for et velfortjent hvil og afslapning. De næste to nætter overnatter vi på et strandhotel. (M)

Máncora er kendt for sin dejlige strand og bademuligheder året rundt – det er også velkendt for at være et af Sydamerikas bedste surfingsteder, så hvis du skulle have lyst til at fange en bølge eller to, kan leje af tøj og surfboard let arrangeres – plus undervisningstimer for begyndere! Hvis surfing ikke lige har interesse, så er der mange andre muligheder og aktiviteter. Eller der er selvfølgelig også altid muligheden for bare at slappe af og nyde solens stråler. (M)

Máncora er kendt for sin dejlige strand og bademuligheder året rundt – det er også velkendt for at være et af Sydamerikas bedste surfingsteder, så hvis du skulle have lyst til at fange en bølge eller to, kan leje af tøj og surfboard let arrangeres – plus undervisningstimer for begyndere! Hvis surfing ikke lige har interesse, så er der mange andre muligheder og aktiviteter. Eller der er selvfølgelig også altid muligheden for bare at slappe af og nyde solens stråler.

Efter morgenmaden har vi en sidste mulighed for at påskønne de dejlige omgivelser ved havet, før vi begynder vores rejse sydpå igen til Chiclayo. Vores guide vil udpege nogle interessante områder i ørkenområdet ved kysten, som inkluderer stykker af sjælden og truet tør kystskov, som er unik for det nordlige Peru og sydlige Ecuador. Vi ankommer til Chiclayo ca. kl. 20.30 og tjekker ind på vores hotel. (M|F)

I dag starter vi med en tur rundt i regionen omkring Chiclayo, hvilket er et område som er blevet styret flere gange af store præcolumbianske civilisationer - kulturerne Mochica, Lambayeque/Sican og Chimu. Hemmelighederne for nogle af disse mægtige kulturer er kun nu ved at blive opdaget, og det har afsløret nogle af de smukkeste fund i hele Amerika. Vi besøger først helligdommen i Pomac-skoven, som også indeholder Sican-ruinerne - et kompleks af kæmpe pyramider, som rejser sig på spektakulær vis over skovens kroner. Efter frokost tager vi videre og udforsker det store kompleks af pyramider, ceremonielle steder og de boligområder, som udgør Tucume. Dette sted var oprindeligt beboet af Sican/Lambayeque-kulturerne, for så at blive erobret af Chimu og til sidst bygget videre af inkaerne. Vi besøger Tucume Museum, som indeholder nogle af de artefakter opdaget på stedet, sammen med rekonstruktioner af hvordan stedet skulle have været i præ-colombianske tider. Dette område og La Raya Mountains er stadig et sted for åndelig og religiøs betydning, og regionen er stadig berømt for mange shamaner, der stadig praktiserer. Besøgende med skandinavisk oprindelse kan også være interesseret i at vide, at den berømte norske arkæolog og opdagelsesrejsende Thor Heyerdahl, forfatter af ‘Kon Tiki’, stod for udgravninger og undersøgelser på dette sted. Vi kommer tilbage til en behagelig aften i Chiclayo. (M|F)

Denne morgen besøger vi det berømte museum ‘Museo de las Tumbas Reales de Sipan,’ som er begravelsessted for de utrolige gravfund af en magtfuld Moche-præst klædt i guld og turkise smykker. Denne og 11 andre royale grave, som er omkring 1800 år gamle, er blandt de fineste af denne type, som er fundet i hele Amerika. De er utroligt velbevarede og derfor helt unikke. Efter at have set disse skatte på museet, som er virkelig veludført, tager vi en behagelig bustur videre syd til Trujillo - Perus tredjestørste by og samtidig et større landbrugscentrum i landet. Ved ankomst, checker vi ind på vores hotel.

Om eftermiddagen besøger vi verdens største by i adobe (soltørrede muddersten) - de kæmpe Chan Chan ruiner, so var kejserbyen fra Chimu-imperiet. Byen dateres 1200 år tilbage og blev erobret af inkaerne i 1471 efter en konflikt, som varede mere end ti år. Efter vi har set en masse highlights på stedet med vores guide, tager vi videre vi videre til vores hotel, hvor aftenen er fri til egen afbenyttelse. (M|F)

Om morgenen tager vi afsted for at se de kæmpe store Moche-pyramider i Huaca del Sol og Huaca de la Luna. På Huaca de la Luna er det muligt at se smukke vægmalerier, som stadig har deres oprindelige farver, og som repræsenterer scener fra gamle Moche-myter og hverdagsliv. Vi tager tilbage til Trujillo for at spise frokost og om eftermiddagen tager vi en komfortable bus til den seværdighedsrige by Huaraz - vi ankommer omkring midnat og bliver privat transporteret til vores hotel (M|A)

Morgenen er fri til at hvile og komme sig jeresrejse eller få et kig rundt Huaraz. Huaraz ligger i skyggen af den smukke Cordillera Blanca, “de hvide bjerge”, den højeste tropiskebjergkæde på jorden, og den største koncentration af gletschere i jordens tropiske zone. På en klar dag, kan Huascaran, Perus højeste bjerg på 6768 m ses fra byen. Om eftermiddagen tager vi en bustur til de dejlige Llanganuco gletsjersøer, hvor I på ruten besøger de charmerende landsbyer i Carhuaz og Yungay. Vi vender tilbage til Huaraz om aftenen. (M|F)

I dag tager vi en fantastisk tur gennem bjergene til det imponerende og velbevarede tempel Chavin de Huantar, som ifølge UNESCO er et stykke af verdens kulturarv. Det blev konstrueret for omkring 1200 år siden og er fuld af systemer af tunneller og velbevarede udskæringer. Det er det eneste større fund af den mægtige Chavin-kultur, som holdt magten i denne del af det centrale Peru, længe før inkaerne kom. Efter at have udforsket dette sted tager vi tilbage til Huaraz til en sidste aften. (M|F)

Vi er på vejen igen allerede kl. 6.00 om morgenen, hvor vi rejser med bus mod Caral, hvilket er et pyramidekompleks ved kysten, som man mener, repræsenterer det ældste bykompleks i Sydamerika, og som dateres til ca. 2600 år f.Kr. Vi kommer forbi et særdeles smukt landskab på vejen – inklusive Laguna Conococha i over 4000m højde. Herefter kører vi ned mod ørkenen ved kysten nord for Lima. I dette område begynder vores Caral-tur. Efter turen, spiser vi på et lokalt spisested, før vi fortsætter tilbage til Lima af landevejen langs kysten. Vi ankommer til Lima ca. kl. 21.00, tjekker ind på vores hotel for at slappe af efter endnu en eventyrfyldt dag. (M|F|A)

Om morgenen besøger vi Museo de la Nacion for et fremragende overblik over kunst og den utrolige kulturelle og arkæologiske arv, som vi har været vidne til på vores tur til Nordperu - et land, hvis attraktioner spænder både fortid og nutid, og som du vil huske i mange år frem. Efter et besøg på museet, vil vi blive overført til Limas internationale lufthavn, for at tage dit fly tilbage til Danmark. (M)

Tak fordi I valgte at rejste med Machete Tours Danmark. På godt gensyn!

Personale

 • Engelsk talende lokalguide.
 • Professionelle, dygtige bus chauffører.

Overnatning

Alle hoteller vi burger er mindst 3,4,5-stjernet i comfort klasse eller tilsvarende.Hvis nogen af hotellerne er ikke tilgængelige på det tidspunkt af rejse, bog vi en anden hotel af tilsvarende standard.

 • 02 nætter på Hotel Estelar Miraflores, Lima 5*
 • 03 nætter på Puma Rinri Lodge, Tarapoto 4*
 • 03 nætter på Gocta Lodge, Chachapoyas 4*
 • 03 nætter på Refugio de Vichayito Hotel, Máncora 3*
 • 02 nætter på Casa Andina Select Hotel, Chiclayo 4*
 • 02 nætter på Casa Andina Private Collection, Trujillo 5*
 • 02 nætter på Hotel Colomba, Huaraz 3*

Ture & Aktiviter

 • Lima city tour og Nationalmuseum
 • 3-dages Amazon Lodge
 • Dagstur Karajía og San Antonio Sarcophagus
 • Gocta vandfaldsride-/gåtur
 • Dagstur Kuelap
 • Dagstur Sicán museum
 • Poma Forest og Tucume tur
 • Royale gravsteder, Sipán Museum
 • Dagstur of Chán Chán
 • Tur til Sol og Måne Templerne
 • Dagstur området ved Llanganuco-søerne
 • Tur til Chavín de Huántar
 • Tur til Caral

Flyrejser & Transport

 • Tur og retur fra København/Ålborg/Billum til Lima med KLM eller Air France, alle lufthavnsskatter inkluderet
 • Indenrigsfly Lima-Tarapoto
 • Indenrigsrigfly Chachapoyas-Chiclayo
 • Al bustransport, transport mellem hotel og lufthavn samt indensrigsfly, som nævnt i ovenstående rejseplan.

Måltider

Hvis du har særlige kostbehov eller foretrækker vegetar mad, bedes du angive dette ved bestilling af turen

 • 17 x overnatninger inkl. morgenmad
 • 12 x frokost: (dag 2, 3, 4, 5, 6, 7, 11, 12, 13, 15, 16, og 17)
 • 05 x aftenmad: (dag 2, 5, 7, 14 og 17)

   Rejsegaranti:

 • Rejsegaranti hos Rejsegarantifonden. Reg. No. 2717.

Følgende er ikke inkluderet

 • Rejseforsikring er ikke inkluderet – en god police, der omfatter alle turaktiviteter og mulige sundhedsmæssige    nødsituationer kan varmt anbefales og bør betragtes som en prioritet
 • Drikkepenge til personalet er generelt forventet i Peru, men ikke tvungent
 • Måltider som ikke er specificeret i programmet
 • Alkoholiske drikke
 • Pris per person med i dobbeltværelse: 34,200 kr.
 • Tillæg for enkeltværelse: 6,400 kr.

 

 • Hvis du ønsker at forlænge rejsen med en tidligere udrejse eller senere hjemrejse, kan dette arrangeres.
 • Der er også mulighed for opgradering af hoteller mod tillæg, hvis dette ønskes. Kontakt os for mere information og priser.

Relaterede rejser