Patagonien & Magellan-strædet Grupperejse, inkl. fly - 18 dage

Pris fra: 56300 KR

Rejsen begynder i storbyen Buenos Aires, som er et forunderligt sammensurium af tidligere tiders europæiske storhed med latinsk passion og livlighed. Vi fortsætter derefter mod syd til verdens sydligst beliggende by, Ushuaia, i Ildlandet syd for Magellanstrædet. Herfra starter vi vores mindeværdige 4-dages krydstogt gennem Magellan-strædet til byen Punta Arenas i Chile, hvor vi efter en overnatning, skal videre til den legendariske Torres del Paine nationalpark. Vi vender tilbage til Argentina for at besøge de imponerende gletsjere som Perito Moreno, verdens største indlandsgletsjer. Herfra fortsætter vores tur små 4000 kilometer mod nord til verdens vandrigeste vandfaldsområde, Iguazú. Vandfaldene ligger hvor Argentina og Brasilien støder sammen med Paraguay og har været udnævnt til verdensarv siden 1984.

Når du rejser i Argentina, befinder dig i et land med vældige kontraster på grund af landets varierede og imponerende natur. Landet går fra de varme og subtropiske skove i nord til de kolde og majestætiske bjerg- og sletteområder ved ’verdens ende’ mod syd i Ildlandet og Kap Horn. Her findes kun Antarktisk, som et muligt næste stop. Patagoniens landskab og natur vil udfordre og tryllebinde dig under din rejse.

Ved ankomsten til Buenos Aires lufthavn mødes vi med vores rejseleder. Vi kører samlet til vores hotel, hvor vi skal bo to nætter. Kort efter indlogering vil der være en kort briefing og det vil være muligt at stille spørgsmål. Resten af aftenen er til fri disposition.

I dag skal vi på en byrundtur Buenos Aires. Turen begynder med et besøg på den legendariske Plaza de Mayo, Maj-pladsen, hvor regeringspaladset Casa Rosada med den berømte Perón og Evita-balkon, ligger. Vi ser også rådhuset fra 1754 og katedralen, hvor der er et lille museum for pave Frans I, der i 15 år var ærkebiskop i Buenos Aires. Vi passerer verdens bredeste boulevard, 9. Julio, med Argentina vartegn, obelisken. Derefter fortsætter vi til det maleriske og farverige La Boca-kvarter. Her er emmer af historie og levn fra de store indvandrerbølger til Argentina i slutningen af 1800-tallet. Vi besøger også byens ældste kvarter, San Telmo, og det nyrenoverede havnekvarter Puerto Madero. På samme tur kommer vi forbi Palermo-kvarteret, den botaniske have, zoo og hestevæddeløbsbanen før vi kommer til slutpunktet for vores tur Recoleta. Dette er et af byens mest eksklusive kvarterer og på den tilstødende kirkegård ligger den legendariske Eva Perón, bedre kendt som Evita begravet. Vi vender tilbage til hotellet.

Om aftenen skal vi til et elegant middagstangoshow. (M | A)

Vi kører til lufthavnen for at flyve til Ushuaia i det sydlige Argentina. Ved ankomsten kører vi til vores hotel og resten af dagen er til fri disposition til at udforske den bjergomkransede by ved Beaglekanalen. (M)

Vi kører vest for byen til Ildlandets smukke nationalpark, der grænser op til havet og bjergene. Naturen i dette område er meget varieret med udsigt over Andesbjergene og Beaglekanalen der forbinder Atlanterhavet og Stillehavet. I den frodige patagoniske kystskov vokser mange forskellige træsorter som Lengas, Guindos, Ñires og Notros, der samme med blomster som violet, bellis og orkideer er baggrunden i dette smukke naturlige scenarie!

Vi kører fordi bæverdæmninger på vej mod Lapataiabugten og Laguna Verde, den grønne lagune. Her findes tydelige spor af de første bosættere i området. Disse ”concheros” eller køkkenmøddinger har stor arkæologisk værdi og vidner om menneskets tilstedeværelse her i hvert fald de sidste ca. 7000 år. På vej tilbage til Ushuaia stopper vi ved en klippesø for at beundre, hvordan vandet skifter farve afhængig af vejret. Vi vender tilbage til vores hotel, hvor aftenen er til fri disposition. (M)

I dag stævner vi ud fra Ushuaia på vores krydstogtskib M/V Via Australis. Ombord møder vi kaptajnen og besætning ved en velkomstdrink. Derefter skal vi de næste fire dage sejle i de opdagelsesrejsendes kølvand igennem Beaglekanalen, Magellanstrædet og meget mere. (M | F| A)

I dag sejler vi gennem chilensk farvand med Murraykanalen og Nassaukanalen for at nå nationalparken ved Kap Horn. Hvis vejret tillader, så går vi i land for at udforske dette område. Kap Horn blev opdaget i 1616 af den hollandske Hoorn-ekspedition. Kap Horn var i århundreder et nødvendigt, men frygtet pejlepunkt for skibstrafikken mellem Atlanter- og Stillehavet, der blev betragtet som verdens ende. Stedet blev i 2005 erklæret UNESCO biosfæreområde.

I løbet af eftermiddagen går vi i land for at udforske den historiske Wulaia-bugt. Dette var engang en af regionens største bosættelser for de lokale Yamana indianere der gav Idlandet sit navn, fordi de bragte ilden med sig overalt, selv i deres kanoer. Charles Darwin besøgte stedet i 1833 under sin ekspedition med skibet HMS Beagle. Området er berømt for sin smukke vindblæste vegetation og geografi.

Vi sejler igennem panoramascenerier med alskens træsorter, der vokser næsten horisontalt på grund af vinden. (M |F|A)

Efter mørkets frembrud sejler vi igen ind i Beaglekanalen. Vi navigerer i zigzag rute gennem Cockburn kanalen, Magdalena kanalen og Keats Fjord for at nå det naturskønne De Agostini sund.

Sundet er opkaldt efter en italiensk Salesian præst, der arbejdede blandt regionens oprindelige folk i første halvdel af det 20. århundrede. De Agostini sundet er flankeret af talrige gletsjere og stejle savtakkede tinder. Vores udflugt denne morgen går til Águila Glacier, som ligger over en fredsommelig gletsjerlagune omgivet af urskov. Vi vandrer rundt langs lagunens kant til et sted nær bunden af den frosne gletsjervæg. I dette kølige naturparadis ses kondorer ofte svæve højt over bræen og der er altid et rigt fugleliv omkring lagunen. Dette sted er den perfekte mulighed for at opleve skønheden ved Patagoniens subantarktiske regnskov og se, hvordan kraften i naturen har formet det spektakulære landskab. (M| F|A)

Hvis vejret tillader det, gør vi et tidligt stop på Magdalena-øen midt i Magellan-strædet. Øen plejede at være et vigtigt punkt for navigation, men i dag er de eneste indbyggere en stor koloni af Magellan-pingviner. Vi studerer dem på vej til fyrtårnet. Omkring middagstid lægger vi til i Punta Arenas og siger farvel til vores krydstogtskib. Vi kører i bus til Torres del Paine nationalpark, hvor vi vil tilbringe de næste to nætter. (M)

*Fra september til april er turen til Magdalena-øen erstattet af et besøg til Marta-øen, hvor vi kan se søløver.

I dag bruger vi hele dagen i Torres del Paine nationalpark oprettet i 1959 og UNESCO bioreservat siden 1978. Her er skønheden næsten ufattelig med brusende floder, turkise smeltevands- og gletsjersøer og utallige kortere eller længere vandreture på tværs af sletter, bjergsider, tempererede regnskove eller helt op og ind imellem klippebjergene. Alt dette er omgivet af de massive klippebjerge Cuernos del Paine – Paines Horn. I løbet af dagen besøger vi også Grey Lake-området, vandfaldet Salto Grande og søerne Nordenskjöld og Pehoe. Her kan du se ræve, kondorer og lamaer. Der lever også pumaer i området, men de viser sig sjædent. (M| F|A)

I dag kører vi tilbage til Argentina til byen El Calafate og tjekker ind på vores hotel.

Om eftermiddagen går turen til Los Glaciares nationalparken og den berømte Perito Moreno-gletsjer. Under turen kan vi se Argentinosøen og Bahía Redonda med sine mange spændende fuglearter. Steppelandskabet her er typisk for Patagonien med mange tornefyldte og stride græsarter ’broom sedges’ samt ’calafates’ eller berberis, som er en busk med gule blomster og blåviolette bær. Det er et relativt goldt landskab tydeligt præget af sidste istid, hvor de smeltende gletsjere trak sig tilbage og formede morænelandskaber overalt.

Vi skal helt tæt på Perito Moreno gletsjeren, der strækker sig over et areal på 195 km2, er 30 km lang og 5 km bred. Vi kommer så tæt på gletsjeren som på utrolige 50 meters afstand. Som en af de eneste gletsjere i verden rykker Perito Moreno gletsjeren fremad. Den kælver jævnligt og det knager og brager kontinuerligt her! Dette unikke og betagende smukke sted er ligeledes blevet erklæret for UNESCO Verdensarv. En gåtur gennem stierne på dens vestlige væg giver en muligheden for rigtigt at beundre dette imponerende naturlige vidunder. (M | F)

Dagen begynder kl. 9.00 med en tur til en unik seværdighed i El Calafate kaldet Balkonen. Man kommer hertil med et lidt specielt transportmiddel, nemlig en stolelift med 55 sæder, der drives af højt sikkerhedskvalificeret personale. Fra stoleliften kan vi nyde en 360 graders panoramaudsigt over El Calafates bedste attraktioner med udsigt over Andesbjergene og de smukke gletsjere under os. Hvis vejret tillader det, da kan vi se Mt. Fitz Roy og Mt. Torre i El Chalten. Vi vil også have mulighed for at se kondorer flyve. Efter turen transporteres vi tilbage til hotellet. (M)

Dagen er til fri disposition. Det vil være muligt, at købe udflugt til Upsala- eller Onelli gletsjerne eller alternativt besøge en fårefarm eller blot se sig omkring og måske prøve en af de udmærkede restauranter i byen, hvor lam med f.eks. calafate-bær som sauce er en specialitet. (M)

I dag flyver vi fra El Calafate til Buenos Aires. Ved ankomsten kører vi til vores hotel, hvorefter resten af dagen er til fri disposition. (M)

Vi kører til lufthavnen og flyver til verdens største vandfald, Iguazú, i det nordøstligste Argentina på grænsen til Brasilien og Paraguay. Ved ankomsten kører vi til vores hotel.

Om eftermiddagen går turen til den brasilianske side af vandfaldene så vi skal over Juan D. Peron og Tancredo Neves broen mellem Argentina og Brasilien og fortsætter direkte til nationalparken på den brasilianske side. Gåturen er en panoramatur med udsigt til de over 275 vandfald der primært ligger lige ovre på den anden side, den argentinske side. Vi ser vandfald som Two Sisters, San Martin og de tre musketerer som vi skal se helt tæt på i morgen på den argentinske side. Vi ender ved et udsigtspunkt, hvor vi kan høre men ikke se det store fald som vi kommer til at se i morgen på den argentinske side. Frokosten finder hver især i nationalparken. Herefter kører vi tilbage til vores hotel i Argentina. (M)

Vi bruger dagen til at udforske den argentinske side af Iquazú-faldene. Herfra ser man vandmasserne fra Paraguay-floden styrte ned i en 75 m høj slugt - et uforglemmeligt syn. At vandfaldene ydermere strækker sig over 2,5 km i bredden, gør dem endnu mere imponerende og på grund af de mange små regnskovsøer deles vandet op i ikke mindre end 275 individuelle vandfald. Når vi følge stierne på den argentinske side kommer vi tæt på nogle af de individuelle vandfald og mærker selv deres utrolige kraft. Denne spektakulære oplevelse er størst ved ’Djævlens Gab’, hvor den overdøvende larm og vanddampene bevirker at oplevelsen med alle sanser og for hele kroppen. Skoven omkring vandfaldene er frodig og smuk med mange fugle og andre dyr, såsom Toco Tukanen og næsebjørnene, coatis. Sidst på eftermiddag vender vi tilbage til hotellet. (M| F)

Vi flyver tilbage til Buenos Aires. Ved ankomsten kører vi til vores hotel. Resten af dagen er fri til egne aktiviteter. (M)

Formiddagen til fri disposition. Vi kører lige over middag til den internationale lufthavn for at tage vores fly hjem til Danmark. (M)

Hjemkomst til Danmark! Tak fordi I valgte at rejste med Machete Tours Danmark. Vi håber at vi ses igen!

Personale
 • Dansktalende rejseleder i Sydamerika
 • Engelsktalende lokalguider
 • Lokale buschauffører
Overnatning Aktiviteter & Ture
 • Byrundtur i Buenos Aires
 • Middag Tango show i Buenos Aires
 • Tur til Ildlandet National Park
 • 3 nætters cruise fra Ushuaia til Puerto Arenas i Chile. ”B” kahyt.
 • Heldagstur til Torres del Paine Nationalpark.
 • Privat tur til Perito Moreno gletsjeren
 • Halvdagstur til den brasilianske side af Iguazu vandfaldene
 • Heldagstur til den argentinske side af Iguazu vandfaldene
Fly & Transport
 • International flybillet til Buenos Aires fra København, Oslo, Stockholm eller Göteborg tur/retur.
 • Indenrigsfly: Buenos Aires – Ushuaia, El Calafate – Buenos Aires, Buenos Aires – Iguazu og Iguazu – Buenos Aires
 • Private transporter mellem lufthavn og hotel med engelsktalende guide.
 • Overførsel til de Australis Cruise kontorer.
 • Privat transfer fra Punta Arenas til Torres del Paine med engelsktalende guide.
 • Privat transfer fra Torres del Paine i Chile til El Calafate i Argentina med engelsktalende guide.
Måltider
 • Hvis du har særlige kostbehov eller foretrækker vegetar mad, bedes du angive dette ved bestilling af turen.
 • 16 x overnatninger inkl. morgenmad
 • 6 frokoster
 • 5 aftensmåltider
 • Under Australis cruise er der helpension og fri bar

Resegaranti:

 • Resegaranti hos Rejsegarantifonden.Reg. No. 2717

Ikke inkluderet

 • Rejseforsikring – en god politik, der dækker alle aktiviteter og i tilfælde af en medicinsk nødsituation anbefales, og bør betragtes som en prioritet!.
 • Drikkepenge – ventes i Argentina, men er din egen beslutning.
 • Alkoholiske drikkevarer og drikkevarer under måltider.
 • Tidlig check-in eller sen check-out på hotellerne.
 • Tjenester, der ikke er nævnt i programmet.
 • Måltider ikke nævnt i programmet.
 • Personlige udgifter.

Medbring

 • Under denne tur vil du besøger både en kold og blæsende klima og et subtropisk område. Vi anbefaler, at du klæder dig i lag tøj, hvor det, der er tættest på kroppen har bomuld. Det andet lag bør bestå af en varm jakke eller fleece jakke og uden for dette, har det som et sidste lag vind- og vandtæt jakke. På denne måde kan du nemt skifte og justere på grund af temperaturændringer. Som for bukserne bør have vindtæt bukser i et materiale, der tørrer hurtigt.
 • Godt fodtøj til at gå i
 • Sandaler til at slappe af i om aftenen
 • Vind- og vandtæt jakke (Gore-Tex er en god mulighed)
 • VandflaskeVandrensningstabletter’
 • Kamera (Vandtæt etui er en god idé)
 • Ekstra batterier til kamera
 • Ekstra penge til egne udgifter – dollars er let at veksle, og der er hæveautomater i de større byer.
 • En fotokopi af pas, rejsedokumenter og forsikrings papir/police
 • Myggespray (DEET er en god løsning)
 • Solcreme
 • Solbriller
 • Solhat
 • Lommelygte med ekstra batterier
 • Badetøj
 • Kikkert til at kigge på dyrelivet
 • Pris per person i dobbetværelse ink. fly fra: 56,300 kr.
 • Tillæg for enkeltværelse: 9,100 kr. (ikke på cruise)

 

 • Ekstra nætter på hotel i Buenos Aires er nemme at reservere, eller hvis I ønsker at  forlænge rejsen med en ekstra tur.  Kontakt os, så taler vi videre om jeres muligheder!

Relaterede rejser