Peru & Bolivia Grupperejse, inkl. fly - 16 dage

Pris fra: 28300 KR

Fra kosmopolitiske Lima til autentiske La Paz er der hundredevis af gamle handelstier og endnu flere arkæologiske levn fra årtusinderne utallige indianerkulturer. Disse har forstået at forbinde det religiøse og spirituelle højland med det maritime fødevarekammer ved Stillehavets humboldt-strøm. På denne grupperejse i Sydamerika skal vi besøge Andesregionens kulturelle og religiøse hjerter i Peru og Bolivia. Vi begynder i den moderne peruanske hovedstad, Lima, og ender rundrejsen i den bolivianske La Paz. Undervejs indfører den dansktalende rejseleder gruppen i diverse indianerkulturers opblomstring, storhed og fald med særlig fokus på inkariget. Den spanske kolonitid og årsagen til inkarigets fald kommer vi også ind under huden på. I den hellige dal og inkarigets centrum omkring Cusco skal vi besøge flere seværdigheder og særligt togturen til den forsvundne landsby Machu Picchu er uforglemmelig. Derefter kører vi opad mod skyerne til den bolivianske grænse, hvor vi skal besøge Amantania-øen i Titicacasøen og det mytiske Tiahuanaco – hvor inkaerne efter legenden blev skabt. Derfra sætter vi kursen mod verdens højeste hovedstad, La Paz i Bolivia, hvis 3.600 meter er lige så svimlende som dets markante indianerpræg. Vi slutter rundrejsen af med et besøg i verdens største saltsø – Uyuni på størrelse med Sjælland – der ligger en halv dagstur syd for og byder på utrolige fatamorgana-lignende naturscenerier.

Ved ankomst til Limas Jorge Chavez lufthavn, bliver du mødt af Machete Tours’ repræsentant og bliver transporteret til dit hotel som ligger smukt i Miraflores-kvarteret. Miraflores er et grønt hyggeligt område ned til Stillehavet som er let og sikkert at orientere sig i med spændende restauranter og barer. Dagen er til fri disposition.

Vi benytter formiddagen til en rundtur i det centrale Lima, hvis koloniale arkitektur er et imponerende syn. I denne del af byen ligger præsidentpaladset, Perus ældste katedral og San Francisco kirken med sine berømte katakomber. Eftermiddagen bliver brugt på Museo Larco Herrera, hvor vi bliver taget med på en rejse gennem 3000 år af Perus historie ved hjælp af en samling af kunst og hverdagsgenstande fra landets imponerende og forskelligartede indianerkulturer. Museet har en af de rigeste samlinger af præcolombiansk keramik fra chimu, nazca- og pachacamackulturerne, samt mange interessante artefakter fra inkafolkets storhedstid og guldgenstandene fra både inkaerne og civilisationerne før inkatiden. Sent eftermiddag og aften er frie til egen disposition.. (M, F)

Vi bliver transporteret til Limas lufthavn og har en kort flyvetur til Cusco, som var epicentrum og hovedstad for det majestætiske inkarige i det tidligere inkarige, og er mindst lige så imponerende for dets store koloniale arv. I dag er byen en multikulturel storby. Ved ankomsten bliver vi mødt af det lokale personale og bliver transporteret til vores hotel. Resten af dagen er fri til egne aktiviteter og til at akklimatisere sig til højden. (M)

Formiddagen er i dag fri til, på egen hånd, at udforske Cusco. Klokken 14 mødes vi med vores lokalguide for at udforske byen og dens omgivelser, samt for at udforske byens omgivelser. Vi besøger bl.a. katedralen Santo Domingo, ”Koriancha” (inkaernes storslåede soltempel) og det ceremonielle og spirituelle center, Sacsayhuaman, hvilket er bygget af perfekt formede stenblokke, som vejer op til 125 ton. Inden vi vender tilbage til Cusco, besøger vi også de velbevarede inkabyer Quenco, Puka Pukara og Tambo Machay templet. Aftenen er fri til egne aktiviteter. (M)

I dag besøger vi inkafolkets Hellige Dal - ”the Sacred Valley.” Vi forlader Cusco med bus og kører over bjergene, der deler Cusco fra dette fascinerende centrum af Quechuakultur. Vi besøger markedet i Pisac, som bliver bevogtet af et imponerende inkafort, inden vi fortsætter til Ollantaytambo, en charmerende by i hjertet af dalen. Om eftermiddagen, går vi ombord på toget som tager os til Aguas Calientes. Højt over os, beliggende i den frodige skov, ligger ruinerne af Machu Picchu – en stor inkaby som blev ”fundet” af opdagelsesrejsende, Hiram Bingham i 1911. (M)

Dagen starter tidligt med en 25 minutters kørsel op til det fantastiske inka-citadel, Machu Picchu, hvilket ligger i en 2380m højde. Efter en guidet tur, har vi muligheden for at udforske ruinerne på egen hånd. Tilbage i Aguas Calientes, går vi omkring kl. 15.30 ombord på toget for at vende tilbage til Cusco. Vi ankommer tidligt om aftenen og bliver transporteret til vores hotel. Aftenen er fri til at opleve Cusco på egen hånd. (M)

I dag forsætter vores 16 dages Peru og Bolivia tur til Puno, som ligger ved Titicacasøens bredder på den peruanske side. Turen tager omkring 9 timer, men vi passerer gennem et spektakulært landskab. Vi stopper ved adskillige interessante naturmæssige og historiske pladser, såsom det høje pas ved La Raya. Har kan du benytte lejligheden til at beundre den utroligt smukke udsigt.

Vi tager derefter videre til Raqchi og besøger et af inkarigets helligste steder, ruinerne af Viracochatemplet. Ifølge inkafolkets mytologi, er Virococha skaberen af alt liv og den helligste af deres guder. Ved ankomsten til Puno, checker vi ind på vores hotel. Aftenen er fri til på egen hånd at udforske Punos natteliv og fremragende restauranter. (M | F)

I dag starter vi vores bådtur på Titicacasøen. Vores første besøg er de berømte ”flydende øer”, som er skabt af Uros-folket. Dette folk har fuldstændig tilpasset sig til at leve på vandet og bygger deres huse og både af siv og lever af fiskeri.

Vi fortsætter derefter til den fredelige ø Amantani, hvor vi tilbringer tid sammen med de lokale og får en guidet tur på øen i selskab med en lokal guide, der fortæller om øens præ-colombianske historie. Derefter nyder vi den smukke solnedgang over søen. Vi bor og overnatter hos lokale familier, der giver os indblik i deres kultur og livsstil på denne traditionelle ø. (M, F, A)

På vej fra Amantani, besøger vi Taquile, en ø, som er domineret af de gamle inka-terrasser, hvor vi ser en demonstration af traditionelle gobelin teknikker. På øen spiser vi frokost bestående af friskfangede ørreder fra søen og lokalt dyrkede frugter og grøntsager. Sidst på eftermiddagen, sejler vi den smukke sejltur tilbage til vores hotel i Puno. Her oplever vi endnu en rolig nat ved Titicacasøens bredder. (M, F)

Efter en tre-timers lang bustur, krydser vi grænsen til Bolivia. Vi stopper i byen Copacabana, hvor man på egen hånd kan sørge for frokost. Derefter fortsætter vores rejse gennem Cordillera Real bjergene mod vores mål - La Paz, verdens højeste hovedstad. Byhuse klynger sig til væggen af en stejl kløft, og den mægtige snedækkede top af Huayna Potosi tårner 6km op over byen. (M)

I dag har vi en byrundtur i denne metropol med et besøg på basaren, heksemarkedet og andre interessante steder. Vi spiser frokost på en lokal restaurant, inden vi begiver os mod den fantastiske Moon Valley i udkanten af La Paz. Her nyder vi det smukke landskab før vi vender tilbage til vores hotel i La Paz. (M)

I dag tager vi afsted omkring kl. 9 om morgenen, for at tage til Tiahuanacos arkæologiske område, som ligger 70 km sydvest for byen. Vi gør et kort besøg på museet ”Lithic and Ceramic,” før vi tager ud til det arkæologiske område. Her kan vi se spor af ”The Pyramid of Akapana,” “Semi-underground Temple,” ”Temple of Kalasasaya,” ”The Sun Gate” og andre arkæologiske pragtværk. Turen tager omkring 3 timer. Vi fortsætter derefter med fly til Uyuni og den fantastiske saltørken, hvor vi checker ind på vores indkvartering. (M)

I dag tager vi ud på en 2-dages tur i dette fantastiske landskab. Vores første stop bliver den berømte ”Train Cemetery,” hvor der er tid til at tage billeder af denne vidunderlige natur. Vi går derefter til en landsby, hvor du kan købe souvenirs lavet af salt og derefter fortsætter vi ind i ørkenen, hvor vi besøger ”Salt Mounds,” ”Eyes of Water” og ”Inkawasi Island”. Til slut nyder du den smukke solnedgang. Vi spier aftensmad i vores lodge. (M, F, A)

På vores anden dag i dette saltlandskab, tager vi til vulkanen Tunupa – her er mumier begravet, og vi ser på nogle af dem, før vi udforsker vulkanen i området. Hvis du er heldig, kan du endda se flamingoer at se. Efter frokost, går turen til det berømte Salthotel - det er gratis at komme ind, men det forventes at du køber en lille souvenir i stedet for entré. Vi vender tilbage til Uyuni for at flyve tilbage til La Paz. (M, F)

I dag vil vi blive transporteret til La Paz lufthavn for at tage vores fly hjem til Danmark. Dette afslutter vores 16-dages Peru og Bolivia tur. (M)

Tak fordi du rejste med Machete Tours, håber at vi ses igen!

Personale:

 • Dansktalende rejseleder som møder op i Lima og er med under hele rundrejsen
 • Engelsktalende lokale guider
 • Lokale professionelle buschauffører og bådførere

Indkvartering:

Alle hoteller er 5 og 4-stjernet, undtagen for indkvartering på Amantaniøen, hvilket er med en lokal familie, samt indkvarteringen i Salar de Uyuni, hvilket er en lodge der deles. Hvis nogle af nedenstående hoteller ikke er tilgængelige på rejsetidspunktet, reserverer vi et andet hotel i tilsvarende eller bedre standard.

 • 2 nætter på Hotel Sol de Oro, Lima 5*
 • 3 nætter på Hotel Eldorado Plaza, Cusco 4*
 • 1 nat på Hotel Taypikala, Machu Picchu 4*
 • 2 nætter på Hotel Sonesta Titicaca, Puno 4*
 • 1 nat hos en lokal familie på Amantaniøen, Titicacasøen
 • 3 nætter på Hotel Ritz, La Paz 5*
 • 2 nætter på Hotel Tayka i Uyuni 4*

Lokale ture og aktiviteter:

 • Byrundtur i Lima
 • Byrundtur i Cusco
 • Til ”Den Hellige Dal” (the Sacred Valley of the Incas)
 • Tur til Machu Picchuu og Aguas Calientes
 • 2 dages tur på Titicacasøen med overnatning på Amantaniøen
 • Byrundtur i La Paz
 • Tur til Tiahuanacu
 • 2 dages tur til Saltørkenen – Salar de Uyuni

International- og lokal transport:

 • Internationalt fly fra København, Aalborg, Billund eller Oslo til Lima og hjem fra La Paz. Alle flyskatter.
 • Indenrigs fly fra Lima til Cusco
 • Turistbus fra Cusco til Puno
 • Bådtransport på Titicacasøen
 • Tog til/fra Aguas Calientes
 • Bustransport fra Puno til La Paz
 • Fly til Uyuni
 • Fly Uyuni til La Paz
 • Alle fra/til lufthavn transport til/fra hoteller
 • Måltider:

Bemærk: Hvis du er vegetar, har madallergi eller andre specielle ønsker til maden, meddel venligst dette ved reservationstidspunktet.

 • 14 morgenmåltider
 • 6 frokoster
 • 2 aftensmåltider

Resegaranti:

 • Resegaranti hos Rejsegarantifonden.Reg. No. 2717

Følgende er ikke inkluderet

 • Rejseforsikring er ikke inkluderet – en god police, der omfatter alle tur aktiviteter og mulige sundhedsmæssi   ge nødsituationer kan varmt anbefales og bør betragtes som en prioritet
 • Evt. lokale flyskatter
 • Drikkepenge til personalet er generelt forventet i Peru og Bolivia, men ikke tvungent
 • Måltider som ikke er specificeret i programmet
 • Alkoholiske drikke

Medbring

 • Godt fodtøj til at gå i
 • Sandaler til at slappe af i om aftenen
 • Vind- og vandtæt jakke (Gore-Tex er en god mulighed)
 • Vandflaske
 • Vandrensningstabletter
 • Kamera (Vandtæt etui er en god idé)
 • Ekstra batterier til kamera
 • Ekstra penge til egne udgifter – dollars er let at veksle, og der er hæveautomater i de større byer
 • En fotokopi af pas, rejsedokumenter og forsikringspapirer/police
 • Myggespray (DEET er en god løsning)
 • Solcreme, solbriller, solhat
 • Lommelygte med ekstra batterier
 • Badetøj
 • Kikkert til at kigge på dyrelivet
 • Pris per person i dobbeltværelse inkl. fly fra: 28,300 kr
 • Tillæg for enkeltværelse: 4,200 kr'

 

 • Internationalt fly fra København, Aalborg, Billund eller Oslo til Lima og hjem fra La Paz.
 • Denne rejse kan kombineres med andre rejser, du kan også vælge en tidligere ankomst eller senere hjemkomst.

Relaterede rejser