Peru med La Paz -Bolivia, inkl. fly - 15 dage

Pris fra: 26500 KR

Peru og Bolivia ligger i hjertet af Andesbjergene og repræsenterer således de mest fantastiske bjerglandskaber, en levende indiansk tradition såvel som en helt igennem fascinerende historie. Denne 15 dages rejse tager dig med til det nuværende Perus hovedstad, Lima. Byen var også de gamle spanske vicekongers hovedstad i Den nye Verden og overalt i centrum ses pragteksemplarer af smukke historiske bygninger og arkitektur. Vi besøger også Inkarigets hovedstad Cusco, hvor der overalt i byen fortsat ses  inkapaladsernes fundamenter, murværker og beundringsværdige stenhuggerkunst. Du oplever 'Inkaernes Hellige Dal' med imponerende terrassesystemer, små quechua indianersamfund, farverige markeder, saltminerne ved Maras og den levende ’museumsby’ Ollantaytambo. Et af turens højdepunkter er den berømmede inkaby Machu Picchu, der ud over at være på UNESCOs verdensarvsliste er blevet kaldt et af verdens nye 7 vidundere. De spektakulære ruiner i samspillet med de omgivende bjerge er en ekstravagant demonstration af Inkaernes æstetiske sans såvel som deres viden om universet og astrologi. Ved Titicacasøen oplever du Uros folket, der bor på flydende øer af siv såvel som de dygtige Quechua- og Aymaraindianere, der er mestre de mest utrolige håndarbejder og lader dig få indblik i deres spændende kultur og levemåde. Rejsen slutter i Bolivias største by og regeringsby, La Paz, hvor de oplevelserne dækker fra kolonitidsarkitektur, heksemarked til besøg i månedalen Valle de la Luna med de særprægede klippeformationer.

Afrejse fra Danmark og ankomst til Limas internationale lufthavn, Jorge Chavez. Her bliver du mødt af en af vores repræsentanter og kørt til dit hotel i Miraflores. Turen fra lufthavnen til hotellet tager ca. 40 min. Miraflores er et behageligt område i Lima, som er let at finde rundt i. Der er masser af gode restauranter, barer og faciliteter. Fra shoppingcenteret Larcomar er der en fantastisk udsigt over Stillehavet og Limas vilde kystlinje. Aftenen er fri til at slappe af eller gå rundt i området efter behag.

Vi benytter formiddagen til en rundtur i det centrale Lima, hvis koloniale arkitektur er et imponerende syn. I denne del af byen ligger præsidentpaladset, Perus ældste katedral og San Francisco kirken med sine berømte katakomber. Eftermiddagen bliver brugt på Museo Larco Herrera, hvor vi bliver taget med på en rejse gennem 3000 år af Perus historie ved hjælp af en samling af kunst og hverdagsgenstande fra landets imponerende og forskelligartede indianerkulturer. Museet har en af de rigeste samlinger af præcolombiansk kunst. I Museo Larco Herrera ser du smukke tekstiler fra Paracaskulturen, keramik fra Chimu, Nazca- og Pachacamackulturerne, samt mange interessante artefakter fra inkafolkets storhedstid. De smukke lergenstande fra mochicakulturen vækker sikkert også stor beundring sammen med guldgenstandene fra både inkaerne og civilisationerne før inkatiden. Den sene eftermiddag og aften vil være til fri disposition. (M | F)

I dag tager vi en kort indenrigsflyvning til den gamle inkahovedstad, Cusco, der ligger højt i Andesbjergene mere end 3300m over havets overflade. Ved ankomst til Cusco, bliver du hentet og kørt til dit hotel. Når du har tjekket ind og er kommet lidt på plads, vil en af vores medarbejdere orientere dig om din rejseplan, give dig en kort introduktion til Cusco og besvare eventuelle spørgsmål, du måtte have. Resten af dagen er fri til at udforske denne smukke by, der var hjertet af Inkaimperiet fra det 11. århundrede. I bymidten kan du gå af brostensbelagte gader og nyde stedets kolonitidspaladser, fundamenter og ruiner fra inkaernes paladser og templer samt det farverige gadeliv. Denne dag er en god mulighed for at akklimatisere sig, så tag det stille og roligt. Du vil opdage, at selv små gøremål bliver en del hårdere i den tynde bjergluft. (M)

Denne formiddag kan du udforske Cusco på egen hånd. Om eftermiddagen vil en lokal guide møde dig på hotellet og tage dig med på en rundtur i Cusco og dens omgivelser. Turen går forbi byens mest imponerende monumenter, som sættes i kontekst til de ødelæggende begivenheder, der fandt sted i det 16. århundrede, da to af verdens mægtige kulturer kolliderede. Vi besøger katedralen Santo Domingo og Koricancha, der er det storslåede Soltempel fra inkatiden, hvor noget af det fineste inkamurværk findes. Vi fortsætter til det ceremonielle center, Sacsayhuamán, som ligger prægtigt over Cusco med udsigt over dalen. Hvert år fejres Quechua-festivalen Inti Raymi ved en fabelagtig fremvisning af den oprindelige kultur på dette sted i juni måned. Men året rundt fascineres man af stedet, dets historie og konstruktion. Helt sikkert værd at se! Vi tager fra Sacsayhuamán og besøger derefter de velbevarede inkasteder Quenco, Puka Pukará og templet Tambo Machay. Efter en tur på 4½ til 5 timer kommer vi tilbage til vores hotel. Aftenen er fri til at slappe af eller på egen hånd opleve bylivet med barer, cafeer og de mange restauranter. (M)

I dag tager du til ’Den Hellige Dal,’ hvor besøger du landsbyen Chincheros, som er en typisk Andes landsby med en fantastisk udsigt over bjergene. Vi besøger det lokale marked, byens farverige kirke og de gamle landbrugsterrasser. Herefter går turen videre til Moray, hvor vi kigger nærmere på inkaernes beundringsværdige terrassesystem, udformet som kæmpemæssige dybe huller – det dybeste er på 150m. Denne dybde skaber en temperaturforskel på 15 grader og det siges at denne store temperaturforskel blev brugt af inkaerne til at studere virkningerne af forskellige klimatiske forhold på afgrøder. Turen går efterfølgende videre til Maras, hvor vi skal besøge et kæmpemæssigt saltmineområde fra inkatiden. Vi overnatter i Urubamba. (M | F)

I dag besøger vi den maleriske landsby Pisac, som er kendt for inkaterrasserne og tempelområdet af samme navn højt over byen, såvel som for sit indianermarked. På markedet er det muligt, at købe alt fra peruvianske uldsweatere og musikinstrumenter til malerier, vævninger og smykker. Vi tager op og oplever inkaernes landbrugsterrasserne og den præcision hvormed stenene er udhugget og konstrueret for at sikre de bedst mulige forhold for dyrkning med højt udbytte. Herefter fortsætter vi til Ollantaytambo, en anden charmerende landsby i hjertet af den hellige dal. Denne by kan ses som en slags levende museumsby, idet stort set alle indbyggerne fastholder de gamle traditioner og love, som er overleveret gennem deres forfædre. Her ser vi på byens elegante stenfæstning, hvor der er templer, bade og imponerende militære installationer. Herefter tager vi toget fra Ollantaytambo til Aguas Calientes. (M | A)

Vi starter tidligt med en 25 minutters tur fra Aguas Calientes til det sagnomspundne citadel Machu Picchu. Stedet spreder sig over en relativ flad bjergtop mere end 2300m over havets overflade. Udsigten her er fantastisk hele vejen rundt med bjergskråninger dækket af tågeskov og flere steder snedækkede bjergtoppe i det fjerne. Dette sted var sunket hen i glemsel indtil Yale-professor og opdagelsesrejsende Hiram Bingham genfandt det på en arkæologisk ekspedition i 1911. Formålet med Machu Picchu er på mange måder fortsat et mysterium.

Efter en guidet tur på stedet har du tid til at gå rundt på egen hånd. Skulle der være energi til det, så er det mulighed for at undersøge andre mindre ruiner på Machu Picchu området, eller gå lidt tilbage ad Inkastien mod Solporten. Vi kommer tilbage til Aguas Calientes, hvorfra vi senere om eftermiddagen tager tilbage til Cusco. Vi ankommer tidlig aften, og bliver kørt tilbage til hotellet. Herefter er aftenen til fri disposition. (M)

I dag fortsætter vores rejse til Puno ved Titicacasøens bred. Turen på omkring 9 timer tager os igennem et spektakulært landskab. På vejen besøger vi inkaruinen Raqchi, et af inkarigets helligste steder med templet for guden Viracocha. Ifølge inkafolkets mytologi, er Viracocha skaberen af alt liv og den helligste af deres guder. Et andet interessant stop på vejen er ved det 4000 meters høje bjergpas ’La Raya’, både er et lille marked og en forrygende smuk udsigt. Efter indlogering på hotellet er aftenen til fri disposition til at opleve Punos livlige gader og gode restauranter. Puno havde en vigtig historisk betydning for inkaerne, da det var her, at den første inka, Manco Capac, gik op af Titicacas vande, hvorfra han startede inkaernes imperium og blev den første konge i Cusco. I dag er Puno en landbrugsby med især opdræt af lamaer og alpacaer og derfor kan uldvarer med fordel købes her. (M | F)

Denne spændende dag er der heldagstur på Titicacasøen. Fra havnen sejles ud til første stop ved Uros-folket. Los Uros er et flydende samfund, hvor huse og både er bygget af sivene fra søen. Vi går i land på en af de flydende bygder og ser os rundt ved Uros-folket, som har overlevet på en kombination af jagt og fiskeri. Dernæst sejler vi videre og ankommer til den fredelige ø, Amantani, hvor vi bliver modtaget af lokale familier, som sørger for overnatning til os og tillader os et unikt indblik i deres kultur og livsstil. Senere er der en mindre tur til toppen af øen, hvor vi kan nyde den smukke solnedgang over Titicacasøen. (M | F | A)

Vi forlader øen Amantani og sejler til naboøen Taquile, der er domineret af gamle inkaterrasser. Øen er beboet af den oprindelige befolkning, Quechua-indianere, der i deres traditionelle klædedragter og rundt på øen giver os et sjældent indblik i deres dagligdag og kultur. Øen er desuden kendt for sit strikketøj og vævning. Vi får en demonstration af de traditionelle teknikker. Der vil være frokost bestående af friskfangede ørreder fra søen og lokalt dyrkede frugter og grøntsager. Senere går vi ombord på vores båd og tager tilbage til Puno. (M | F)

Vi forlader Puno og krydser over grænsen til Bolivia og ind i et af Andesregionens mindst befolket, men meget fascinerende områder. Vi kører til Titicacasøens bred igen, og går ombord på en båd, der tager os mod ’Isla del Sol’ – Soløen beboet hovedsageligt af Aymaraindianere. Her besøger vi ruinerne af inkapaladset Pilkokaina og nyder en traditionel frokost kaldet Aptapi, som er almindelig i Andesregionen. Efter frokost går vi til det fine økolodge La Estancia. I disse skønne omgivelser, hvor komfort og tradition smelter sammen tilbringer vi resten af eftermiddagen med at slappe af i den rene luft og med uforglemmelige udsigter over søen og sidst på dagen en uendelig smuk solnedgang over søen! (M | F | A)

Vi vågner tidligt, så vi får stor mulighed for at den smukke solopgang med Bolivias høje bjerge i baggrunden. Efter morgenmaden går vi til et område på øen, som hedder Yumani. Her ligger ’Inkaens Have’ og kilden eller ’Inkafontænen for evig ungdom’. I inkaernes mytologi var det her her de første inkaer skabtes og vejen til Inkaimperiet startede. Her fik inkaernes skabergud Viracocha sine børn Manco Kapac og Mama Ocllo. Børnene grundlagde siden selve Cusco og Inkadynastiet. Herefter tager vi fra øen og besøger den lille by Copacabana, som ligger ved søsiden. I byen findes en basilika i maurisk stil, hvor Virgen de la Candelária er begravet. Hun var en jomfru, som blev kendt for sine evner indenfor healing og som nu er en meget populær og national helgeninde i Bolivia.

Vi spiser frokost på en lokal restaurant og fortsætter derefter med bus. Vi kører forbi de sneklædte bjerge i området Cordillera Real og oplever senere den fantastiske udsigt over La Paz, verdens højst beliggende hovedstad, hvis bygninger klynger sig til siderne af en dyb dal. Den majestætiske sneklædte tinde af Illimani, der rejser sig mere end 6000 meter over hovedstadens tynde luft. (M)

Dagens starter med en tur til den fantastiske månedal, Valle de la Luna, der har fået sit navn efter klippeformationerne, der præger området. Efter besøget her vender vi tilbage i La Paz og besøger byens traditionelle centrum, Plaza Murillo med det italiensk inspirerede præsidentpalads ligger og så San Francisco-katedralen med det farvestrålende marked og heksemarkedet overfor. Resten af dagen er fri til selv at udforske den spændende hovedstad. Måske vil du en tur med den berømte kabelbane, hvor den gule linje leder op til et udsigtspunkt, hvorfra der er en fin udsigt over byen. (M | A)

Denne dag er der afgang fra hotellet til lufthavnen, hvor hjemrejsen starter. (M)

Ankomst til Danmark og tak fordi I valgte at rejse til Peru og Bolivia med Machete Tours.

Personale
 • Engelsktalende lokalguide
 • Professionelle, dygtige buschauffører.
Overnatning

alle hoteller vi burger er mindst 3,4,5-stjernet i turistklasse eller tilsvarende. På øen Amantani overnatter vi enkelt, men hyggeligt hos de lokale familier. Hvis, nogen af hotellerne er ikke tilgængelige på rejsetidspunktet, booker vi et andet hotel af tilsvarende eller bedre standard.

 • 02 nætter på Hotel Casa Andina Premium, Lima 5*  (med pool, spa og gym)
 • 03 nætter på Hotel Sonesta Posada Cusco, Cusco 4*
 • 01 nat på Hotel Casa Andina Premium Yucay, Sacred Valley 4* (spa, pool og planeterium)
 • 01 nat på Hotel El Mapi, Machu Picchu 4* (med pool og spa)
 • 02 nat på Hotel Sonesta Posada Titicaca, Puno 4*
 • 01 nat hos lokal familie i Amantani øen.
 • 01 nat på Lodge La Estancia, Sol øen
 • 02 nætter på Hotel Stannum, La Paz 4* (med spa og gym)
Følgende udflugter er inkluderet  (Entréer til omtalte severdigheder)
 • Heldags byrundtur i Lima med Larco Herrera Museet
 • Halvdags byrundtur i Cusco og nærliggende omgivelser
 • Besøg i små Andes landsbyer
 • Heldagstur til Inkaernes hellige dal med Pisac, Ollantaytambo og Chincheros
 • 2 dage tur til Machu Picchu med Vistadome class tog t/r og engelsktalende guide
 • Turistbus Puno – Cusco og besøge La Raya Pass og Raqchi tempel
 • 2 dages tur til Titicaca søen med øerne Uros, Amantani og Taquile
 • Heldagstur til Isla del Sol (Soløen) i Titicacasøen i Bolivia
 • Byrundtur i La Paz inkl. Månedalen
 • Tur til heksemarkedet i La Paz
Flyrejser
 • Flyrejse fra København/Ålborg/Billund til Lima med flyskift undervejs t/r med KLM og alle lufthavnsskatter inkluderet
 • Flyrejse fra La Paz til Danmark med flyskift undervejs
 • 1 indenrigsstrækning: Lima til Cusco
Land transport
 • Turistbus fra Cusco til Puno
 • Turistbus fra Puno til La Paz (Bolivia)
 • Båd transport på Titicaca-søen
 • Vistadome class toget fra Machu Picchu til Cusco.
 • Alle transfers til og fra lufthavne i privat service med engelsktalende guide og chauffør
Måltider: 

hvis du har særlige kostbehov eller foretrækker vegetar mad, bedes du angive dette ved bestilling af turen.

 • 13 x overnatninger inkl. morgenmad.
 • 06 x frokost (dag 2,4,5,8,9 og 11)
 • 04 x aftensmad (dag 6,9,11 og 13)
Resegaranti:

Rejsegaranti hos Rejsegarantifonden. Reg. Nr. 2717      

Følgende er ikke inkluderet
 • Rejseforsikring er ikke inkluderet – en god police, der omfatter alle turaktiviteter og mulige sundhedsmæssige nødsituationer kan varmt anbefales og bør betragtes som en prioritet
 • Drikkepenge til personalet er generelt forventet i Peru, men ikke tvungent
 • Måltider som ikke er specificeret i programmet
 • Alkoholiske drikke

 

Hotel El Mapi, Machu Picchu

Beläget i hjärtat av staden Machu Picchu, erbjuder den eleganta El MaPi ekologisk gastronomi och moderna rum. Gratis Wi-Fi finns tillgängligt i allmänna utrymmen.

 • Pris per person i dobbeltværelse inkl. fly: 26.500
 • Tillæg for enkeltværelse: 4.400

 

 • Prisen er beregnet ud fra at man deler dobbeltværelse med en anden person.
 • Fly med Air France eller KLM tur og retur fra Aalborg, Billund eller København til Lima inkluderet.                    

Relaterede rejser