Peru og Bolivia Turprogram, inkl. fly - 20 dage

Pris fra: 41200 KR

Kombinationen af Peru og Bolivia er for de, som gerne vil helt tæt på livet i Andesbjergene. Begge lande rummer helt frem til i dag et mangfoldigt og levende kulturliv, der bygger på årtusinder traditioner med tilpasning og udvikling i samspil med naturen og de betingelser, som den stiller.

Rejsen favner en stor variation af de to landes særlige højdepunkter, når det netop kommer til natur og landskaber, såvel som gennem indblik i den måde, som den lokale befolkning gennem historien har forstået at leve sammen med denne. Lige fra ørkenen, hvor Nazca-kulturens enestående geometriske linjer til Machu Picchu, et af verdens 7 nye vidundere og en demonstration af, hvordan inkaerne gennem blandt andet systematik og indsigt i astrologi og sammenhængen til dyrkning, mikroklimaer og udbytte på relativt kort tid fik skabt et mægtigt imperium.

Vi rejser også på tværs af det endeløse hvide ’salthav’ - Salar de Uyuni - verdens højest beliggende og største saltørken, nyder skønheden og stilheden fra øer i Titicacasøen og kommer helt tæt på dyrelivet på Ballestasøerne, som er hjem for nysgerrige søløver, Humboldt pingviner og et unikt fugleliv. En tur til Peru og Bolivia skal selvfølgelig også give indsigt i landenes mange år under det spanske koloniherredømme. Vi ser og høre om, hvad kolonitiden har betydet, ikke mindst ved sølvbjerget i Potosí i Bolivia og får også rig lejlighed til at opleve nogle af de koloniale arkitektoniske mesterværker, som frem til i dag er en del af bybilledet, når vi besøger kolonitidens pladser og brolagte gader i fx Cusco og Sucre. Velkommen til at prøve vores fantastiske rejseprogram med masser af variation og eventyrlige oplevelser, som vækker og beriger alle sanser!

Afrejse fra Danmark og ankomst til Limas internationale lufthavn, Jorge Chavez. Her bliver du mødt af en af vores repræsentanter og kørt til dit hotel i Miraflores. Turen fra lufthavnen til hotellet tager ca. 40 min. Miraflores er et behageligt område i Lima, som er let at finde rundt i. Der er masser af gode restauranter, barer og faciliteter. Fra shoppingcenteret Larcomar er der en fantastisk udsigt over Stillehavet og Limas vilde kystlinje. Aftenen er fri til at slappe af eller gå rundt i området efter behag.

Der er tidligt afgang fra hotellet til busstationen, hvorfra turen går mod syd. Efter omkring 3,5 timers kørsel gennem det særprægede kyst- og ørkenområde ved syd for Lima, kommer vi til Paracas, som er en lille oase af havliv ud for Perus kystlinje. Fra stationen er der transport til den lille havn, hvorfra turen går med båd til det ubeboede marinereservat Islas de Ballestas. Øerne består af  stejle klipper og stenformationer, som er et ideelt sted for ålekrager, inkaterner, pelikaner og mange andre søfuglearter til at bygge rede. Tæt på er der hundredvis af nysgerrige søløver, som holder til på de små strande tæt på det sprøjtende vand. På vejen tilbage til havn kan vi se den enorme Nazca-lignende figur La Candelabra, der er hugget ind i bjergsiden og tydeligt ses fra havet. Tilbage på land efter en tur på havet går turen tilbage til busstationen og derfra videre til den afslappende by Nazca og vores gode hotel der. (M | F)

Vi bliver hentet tidligt om morgenen og kørt til Nazcas lokale lufthavn. Nu er det tid til at opleve de fascinerende Nazca-linjer. Dyrefigurer og geometriske udført i ørkenen århundreder før inkakulturen. Det er en betagende oplevelse at flyve over Nazcalinjerne, som ikke rigtigt kan nydes fra jorden. Vi flyver over de enorme stilistiske figurer af fx en edderkop, en abe, fugle og et træ. Nogle af disse billeder er over 100m brede, en størrelse, der i sig selv pirre til nysgerrigheden om den mystiske oprindelse og betydning. Senere besøger vi begravelsesområdet ved Chauchilla, hvor mumier, endnu ældre end Nazca-linjerne, kigger uendeligt på de rejsende. Senere er der afgang til busstationen, hvor vi denne aften skal med en komfortabel bus med sovesæder mod den smukke kolonialby Arequipa. (M)

I nattens løb har vi rejst fra ørkenen til Perus køligere højland. Vi får morgenmad i bussen, før vi ankommer til den smukke by Arequipa, som ligger ved foden af den enorme kegleformede vulkan El Misti med sine 5822 moh. Arequipa blev grundlagt i kolonitiden og bliver ofte refereret til som ’Den hvide By’, idet byens historiske centrum er næsten udelukkende bygget af hvide vulkanske sten. Ved busstationen venter en lokal repræsentant for at transportere os til hotellet, hvor der vil være tid til at slappe lidt af.  Om eftermiddagen skal vi ud og opleve byen med guide. Byturen fokuserer især på det farvestrålende Santa Catalina-klosteret grundlagt i 1579 – et kæmpe kompleks på 20.000 m2 af bygninger og værelser forbundet af små atriums og gyder, der i perioder har huset mindst 400 novicer og nonner og som indtil 1970’erne var lukket for kontakt med verden udenfor. Herefter går turen til Yanahuara pladsen, et perfekt udsigtspunkt, hvorfra der er udsyn til Arequipas snedækkede vulkaner Misti (5822m), Chachani (6057m) og Pichu-Pichu (5669m), før vi vender tilbage til hotellet. (M | A)

Vi bliver kørt til Arequipa lufthavn og tager den korte flyvetur til Cusco, det gamle Inkariges hovedstad og i dag en elegant, blomstrende kulturby. Cusco imponerer på mange planer med de allestedsnærværende vidnesbyrd om byens storslåede historie, de til tider turbulente vilkår, men også sin evne til fortsat at udvikle sig og kontinuerligt tilbyde den besøgende nye oplevelser. Efter ankomsten til hotellet er formiddagen fri til at slappe af eller til at udforske Cusco lidt på egen hånd. Om eftermiddagen vil der være en guidet tur i og omkring Cusco. Turen går forbi byens mest imponerende monumenter, som sættes i kontekst til de ødelæggende begivenheder, der fandt sted i det 16. århundrede, da to af verdens mægtige kulturer kolliderede. Vi starter ved katedralen Santo Domingo og fortsætter til Koricancha, der var Inkatidens storslåede Soltempel og et eksempel på den ypperste arkitektur og håndværkssnilde fra både inka- og kolonitiden. Vi fortsætter turen i bus ud af byen og besøger et par af de mest spændende arkæologiske steder. Første stop er det ceremonielle forsvarsværk Sacsayhuaman højt over Cusco bygget af gigantiske stenblokke på op til 125 ton, som et transporteret til området fra et stenbrud nogle kilometer væk. Stenene er hugget med så nøjagtig præcision, at de sidder i spænd og danner figurer, som går helt ned under jordoverfladen. Herefter besøger vi ceremonistedet Quencos, fortet Puka Pukara og vandtemplet Tambo Machay. Vi vender tilbage til hotellet sidst på eftermiddagen. Aftenen er til fri disposition. (M)

I dag skal vi på tur langs Urubamba-floden og i Inkaernes Hellige Dal. Vi tager fra Cusco med bus og kører gennem bjergene, som skiller Cusco fra dette fascinerende midtpunkt for Quechua-kulturen. Egnen her er landlig. Lokale landmænd lever stort set, som de har gjort i århundreder. På turen fra Cusco kommer de fantastiske tinder over Urubamba-bjergområdet til syne – taggede og snedækkede rejser de sig et godt stykke over 5000m. Disse bjerge betragtedes og betragtes af de lokale stadig som Apus (guder). Vi besøger markedsbyen Pisac, kendt for sit markedsområde samt sit imponerende inkafort. Efter frokost fortsætter vi til Ollantaytambo, som er endnu en charmerende landsby i hjertet af dalen. Landsbyen er som et stykke levende kulturhistorie, idet næsten alle indbyggere fastholder de gamle traditioner og love, som er overleveret gennem deres forfædre. Inkaterrasserne over byen var sted for et historisk slag under Manco Incas berømte opstand mod de spanske styrker. I Ollantaytambo står vi på toget og følger Urubambafloden, som slanger sig ud af den hellige dal og gennem imponerende kløfter på dens vej til Amazonbækkenet. Til alle sider er vi omgivet af stejle bjergtinder og tiltagende frodig vegetation. Vi ankommer til det lidt varmere og fugtige Aguas Calientes for foden af Machu Picchu, hvor du bliver transporteret til dit hotel. (M | F)

 

 

Vi starter tidligt med en 25 minutters tur over Aguas Calientes til det virkelig fantastiske citadel Machu Picchu – et sted, som skræver over en bjergtop mere end 2300m over havets overflade og er omgivet af tågeskovsdækkede tinder og fantastisk udsigt hele vejen rundt. Dette sted var uopdaget, indtil Yale-professor og opdagelsesrejsende Hiram Bingham tilfældigt fandt det på en arkæologisk ekspedition i 1911. Siden da er formålet med dette sted forblevet et mysterium. Efter en guidet tur på stedet har du tid til at gå rundt på egen hånd, og hvis du føler, at der er energi til det, så er der mulighed for at undersøge andre mindre ruiner på Machu Picchu området, eller gå lidt tilbage ad Inkastien mod Solporten. Vi kommer tilbage til Aguas Calientes, hvorfra vi senere om eftermiddagen tager toget til Cusco. Vi ankommer tidlig aften, og bliver kørt tilbage til hotellet. Herefter er aftenen til fri disposition. (M)

I dag fortsætter vores rejse til Puno ved Titicacasøens bred. Turen på omkring 9 timer tager os igennem et spektakulært landskab. På vejen besøger vi inkaruinen Raqchi, et af inkarigets helligste steder med templet for guden Viracocha. Ifølge inkafolkets mytologi, er Viracocha skaberen af alt liv og den helligste af deres guder. Et andet interessant stop på vejen er ved det 4000 meters høje bjergpas ’La Raya’, både er et lille marked og en forrygende smuk udsigt. Efter indlogering på hotellet er aftenen til fri disposition til at opleve Punos livlige gader og gode restauranter. Puno havde en vigtig historisk betydning for inkaerne, da det var her, at den første inka, Manco Capac, gik op af Titicacas vande, hvorfra han startede inkaernes imperium og blev den første konge i Cusco. I dag er Puno en landbrugsby med især opdræt af lamaer og alpacaer og derfor kan uldvarer med fordel købes her. (M | F)

Denne spændende dag er der heldagstur på Titicacasøen. Fra havnen sejles ud til første stop ved Uros-folket. Los Uros er et flydende samfund, hvor huse og både er bygget af sivene fra søen. Vi går i land på en af de flydende bygder og ser os rundt ved Uros-folket, som har overlevet på en kombination af jagt og fiskeri. Dernæst sejler vi videre og ankommer til den fredelige ø, Amantani. Vi ser os rundt på øen og hos de lokale, og får et lille indblik i deres levemåde og kultur. Guiden tager os desuden med på en gåtur til øens højeste punkt. Her er der en fantastisk udsigt ud over øen og Titicacasøen. Midt på eftermiddagen bliver vi hentet igen og sejlet tilbage til Puno. (M | F)

Vi forlader Puno og krydser over grænsen til Bolivia og ind i et af Andesregionens mindst befolket, men meget fascinerende områder. Vi kører til Titicacasøens bred igen, og går ombord på en båd, der tager os mod ’Isla del Sol’ – Soløen beboet hovedsageligt af Aymaraindianere. Her besøger vi ruinerne af inkapaladset Pilkokaina og nyder en traditionel frokost kaldet Aptapi, som er almindelig i Andesregionen. Efter frokost går vi til det fine økolodge La Estancia. I disse skønne omgivelser, hvor komfort og tradition smelter sammen tilbringer vi resten af eftermiddagen med at slappe af i den rene luft og med uforglemmelige udsigter over søen og sidst på dagen en uendelig smuk solnedgang over søen! (M | F | A)

Vi vågner tidligt, så vi får stor mulighed for at den smukke solopgang med Bolivias høje bjerge i baggrunden. Efter morgenmaden går vi til et område på øen, som hedder Yumani. Her ligger ’Inkaens Have’ og kilden eller ’Inkafontænen for evig ungdom’. I inkaernes mytologi var det her her de første inkaer skabtes og vejen til Inkaimperiet startede. Her fik inkaernes skabergud Viracocha sine børn Manco Kapac og Mama Ocllo. Børnene grundlagde siden selve Cusco og Inkadynastiet. Herefter tager vi fra øen og besøger den lille by Copacabana, som ligger ved søsiden. I byen findes en basilika i maurisk stil, hvor Virgen de la Candelária er begravet. Hun var en jomfru, som blev kendt for sine evner indenfor healing og som nu er en meget populær og national helgeninde i Bolivia.

Vi spiser frokost på en lokal restaurant og fortsætter derefter med bus. Vi kører forbi de sneklædte bjerge i området Cordillera Real og oplever senere den fantastiske udsigt over La Paz, verdens højst beliggende hovedstad, hvis bygninger klynger sig til siderne af en dyb dal. Den majestætiske sneklædte tinde af Illimani, der rejser sig mere end 6000 meter over hovedstadens tynde luft. (M)

Vi starter dagen med en guidet byrundtur med besøg ved Bolivias magtcentrum Plaza Murillo med parlamenter, præsidentpaladset og katedralen, ligesom vi besøger Plaza San Francisco med katedralen af samme navn og det store marked der, såvel som det interessante Mercado de las Brujas (heksemarked). Vi spiser frokost på en lokal restaurant inden turen går til det fascinerede og forrevne landskab ’Valle de la Luna’ i udkanten af La Paz. Her oplever vi de vilde og forvitrede klippeformationer på tæt hold, inden vi vender tilbage til vores hotel i La Paz. (M | F)

I dag går turen til Uyuni. Efter morgenmaden er der transport til La Pazs lufthavn, hvorfra flyveturen går til Uyuni. Ved ankomsten til Uyuni er det transport til hotellet. Resten af dagen er til fri disposition. (M)

 

Denne dag går turen med bil ud gennem den storslåede Salar de Uyuni, et af de mest karakteristiske og spektakulære landskaber i Sydamerika. Uyuni er den største og højst beliggende saltsø og ørken på jorden, som dækker et areal på 12000 km² i det andiske højland. Vi kommer ind i saltørkenen ved Colchani, hvor vi stopper for at besøge en saltfabrik. Herefter fortsætter vi med firhjulstrækker ned ad en vulkan i nærheden for at se Coquesa-mumierne. Fra disse højtliggende sider af bjerget har vi en fantastisk udsigt over saltørkenen, som strækker sig langt ud i horisonten. Vi spiser frokost på Tayka Salthotel, før vi udforsker de flade sletter La Pucara de Chillima. Vi kommer tilbage til salthotellet til en nat i behagelige værelser med eget badeværelse, varmt vand og varme. En luksus i dette til tider virkelig koldt område i en højde på 3700 moh. (M | F | A)

I dag skal vi krydse saltørkenen og køre mod syd til øen Incahuasi. I fjerne tider var dette sted en koralø i et varmt lavvandet hav. Kolossale kræfter fra de kontinentale plader der støder sammen, har gennem årene hævet koraløen og hele dette landskab tusinder af meter op fra fortidshavets niveau. Når vi i dag vandrer op til toppen af dette landskab, får man et 360 graders panoramabillede af de blændende hvide saltflager langt ud i horisonten omkranset af fjerne bjergene. Vi fortsætter til Galaxia Cave, hjem for mange arter af kaktus og fossiler. Vi fortsætter videre til San Pedro de Quilmes, hvor vi slapper af og får frokost på Tayka Stone Hotel. Efter frokost tager vi til saltørkenens multifarvede laguner, som frekventeres af store flokke af andinske og chilenske flamingoer samt arten James’ flamingo. Lagunerne, som har de mange farver fra ørkenen i baggrunden; én er dybrød, en anden skarp grøn – et mærkværdigt, vildt og fascinerende smukt landskab. (M | F | A)

 

Vi står tidligt op for at have mulighed for at se dette forunderlige landskab ved solopgang. I nationalreservatet Eduardo Avaroa, ser vi også efter vicuñaen, den vilde slægtning til lamaen, som ofte går forsigtigt rundt på udkig efter mad og i akt for dens ærkefjende pumaen. Dernæst kommer vi til den aktive gejser Sol de Mañana og venter her for at se de kraftfulde hydrotermale vandstråler. På dette tidspunkt af turen befinder vi os i næsten 5000m højde – det højeste punkt på vores rejse i Andeslandende. Efter gejseren begynder vi turen tilbage til Uyuni. På tilbagevejen stopper vi i landsbyen San Cristóbal. Vi kommer tilbage til Uyuni og sover på vores hotel i byen. (M | F)

Bemærk venligst, at der nogle gange kan forekomme udfordringer ved vejforholdene, hvorfor rejseplanerne for turen til Uyuni kan foregå i anden rækkefølge.

Om morgenen tager vi af sted til Potosí i mere end 4000 moh, som er en by bygget omkring et ’sølvbjerg’ og i hundreder af år hovedkilden til sølv for det spanske imperium. Potosí var i det 17. århundrede en mægtig og meget rig koloniby og er med sin fantastiske kolonitidsarkitektur nu på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Livet omkring minerne er fortsat hårdt. Vi besøger mineområdet Cerro Rico, ’det rige bjerg’ såvel som flere af byens kolonitidsbygninger, inklusive kirken Compañia de Jesus og Casa de la Moneda. Efter en fin middag på restauranten ’El Mesón’ tilbringer vi natten på hotellet i Potosí. (M | A)

Denne morgen rejser vi med bus i ca. 4 timer til Bolivias konstitutionelle hovedstad, den smukke ’hvide by’ Sucre. Også byen Sucre er optaget som verdenskulturarv ved UNESCO på grund af sin rige koloniale arv. Denne eftermiddag vil vi blive vist rundt af vores guide for at se de mange smukke kirker, universitetsmuseet og kirkegården. Byen er kendt for sine to universiteter, hvoraf de første blev dannet i 1624. (M)

Dagen dag går turen til lufthavnen i Sucre, hvorfra vi skal flyve til La Paz.  I La Paz skal der skiftes til den internationale flyafgang. Der vil være en lokal repræsentant, som vil hjælpe dig med at tjekke ind før afgang. (M)

 

Ankomst til Danmark og tak fordi I valgte at rejse til Peru og Bolivia med Machete Tours Danmark.

 

Personale:

 • Engelsktalende lokale guider
 • Lokale professionelle buschauffører og bådførere

Indkvartering: (alle hotellerne er 4 & 5-stjernet eller lignende)

Overnatning hos familier på øen i Titicacasøen, hvor værelserne er rustikke, men komfortable. Hvis nogle af hotellerne ikke er tilgængelige på rejsetidspunktet, booker vi et andet hotel af tilsvarende eller bedre standard.

 • 01 nat på Hotel Casa Andina Premium Miraflores, Lima 5* (med fitness, spa og pool)
 • 01 nat på Hotel Marojo, Nazca 4*  (med pool)
 • 02 nætter på Hotel Katari, Arequipa 4* (med spa)
 • 02 nætter på Hotel San Agustin Plaza, Cusco 4* 
 • 01 nat på Hotel El Mapi, Machu Picchu 4* (med spa)
 • 02 nætter på Hotel Sonesta Titicaca, Puno 4* 
 • 01 nat på Ecolodge La Estancia, Isla del sol 
 • 02 nætter på Hotel Stannum, La Paz 4* (med fitness og spa)
 • 02 nætter på Hotel Sal Luna Salada , Uyuni 4*
 • 02 nætter på Salt Hotel Tayka, Uyuni 4*
 • 01 nat på Hotel Coloso, Potosí 4* (med fitness, spa og pool)
 • 01 nat på Hotel Parador de Santa Maria, Sucre 4* (med spa)

Lokale turer og aktiviteter:

 • Islas Ballestas bådtur
 • Flyvetur over Nazca-linjerne og besøg på Chauchilla-kirkegården
 • Arequipa City Tour
 • Cusco City Tour
 • Den Inkas Hellige Dal tur
 • Machu Picchu 2-dages tur
 • Titicacasøen heldagstur (Uros og Taquile)
 • Isla del sol i Titicacasøen og Copacabana 2-dages tour
 • La Paz City Tour
 • Uyuni saltørken 4-dages tur
 • Potosí City Tour (med sølvmine tur)
 • Sucre City Tour

International- og lokal transport

 • Internationale flyrejser fra København/Ålborg/Billund til Lima og retur (alle lufthavnsskat)
 • Indenrigsflyvning fra Arequipa til Cusco
 • Indenrigsflyvning fra La Paz til Uyuni
 • Indenrigsflyvning fra Sucre til La Paz
 • Turistbus fra Lima til Paracas
 • Turistbus from Paracas til Nazca
 • Turistbus from Nazca til Arequipa
 • Turistbus fra Cusco til Puno
 • Bådtransport i Titicacasøen
 • Turistbus fra Puno til Copacabana.
 • Turistbus fra Copacabana til La Paz
 • Bus fra Uyuni til Potosí
 • Bus fra Potosí il Sucre
 • Al transfer til og fra lufthavnen/hotel med privat service

Måltider

Bemærk: Hvis du er vegetar, har madallergi eller andre specielle ønsker til maden, da meddel os venligst dette ved reservationstidspunktet.

 • 18 x overnatninger med morgenmad
 • 09 x frokost (dag: 2, 6, 8, 9, 10, 12, 14, 15, 16)
 • 05 x aftensmad (dag: 4, 10, 14, 15, 17)

Reisegaranti

Rejsegaranti hos Rejsegarantifonden. Medlemsnummer 2717.  

Følgende er ikke inkluderet

 • Rejseforsikring er ikke inkluderet – en god police, der omfatter alle tur aktiviteter og mulige sundhedsmæssige nødsituationer er central. Se venligst vores rejsebestemmelser.
 • Drikkepenge til personalet er generelt forventet i Peru og Bolivia, men ikke tvungent
 • Måltider som ikke er specificeret i programmet
 • Alkoholiske drikke

 

 •  Per person i dobbeltværelse fra: 41.200 kr
 • Tillæg  for enkeltværelse: 5.700 kr

 

 • Hvis du ønsker at forlænge rejsen med en tidligere udrejse eller senere hjemrejse, kan dette arrangeres. Der er  også mulighed for opgradering af hoteller mod tillæg, hvis dette ønskes. Kontakt os for mere information og priser.
 • Fly med American Airlines, Air France eller KLM tur og retur fra Ålborg, Billund eller København til Lima inkluderet og  alle lufthavnsskat.

Relaterede rejser