Peru og Galapagos Grupperejse, inkl. fly - 16 dage

Pris fra: 51700 KR

Denne rundrejse er unik med Perus inkarige og Ecuadors ørige ved Galapagos!

Vores spændende tur ’Machu Picchu til Galapagos’ kombinerer tre af Sydamerikas største seværdigheder: De fantastiske ruiner Machu Picchu – et stykke af verdens kulturarv, Cusco - den tidligere hovedstad i inkaimperiet, som nu er en blomstrende by fuld af smukke eksempler på både inkakultur og kolonialarkitektur og sidst, men ikke mindst, har vi et fem dages krydstogt i det naturlige paradis Galapagos-øerne i Ecuador - et uforglemmeligt eventyr i det vulkanske område, som førte Charles Darwin til at udvikle sin evolutionsteori. Quito har må ske det bedst bevarede koloniale centrum af alle Andes-hovedstæderne, og det er for nyligt blevet anerkendt som verdens kulturarv af UNESCO. I løbet af hele turen i Andes-regionen ser vi ikke blot fantastisk Andes-landskab og arkæologiske steder i verdensklasse, men oplever også et blomstrende oprindeligt samfund, som bibeholder kultur og traditioner fra tider længe før, Pizarro og hans spanske erobrere satte fod på disse smukke jorde.

Velkommen til Den Nye Verden!

Ved ankomst til Limas internationale lufthavn, bliver du mødt af en repræsentant og kørt til dit hotel i Miraflores, som ligger i Lima distriktet. Miraflores er et behageligt område, som er let at finde rundt i, og der er masser af gode restauranter, barer og faciliteter. Fra shoppingcenteret Larcomar, er der en fantastisk udsigt over Stillehavet og Limas vilde kystlinje. Aftenen er fri til at slappe af eller gå rundt i området, hvis man har lyst.

I dag tager vi en kort indenrigsflyvning til den gamle inkahovedstad Cusco, som ligger højt i Andesbjergene mere end 3300m over havets overflade. Ved ankomst til Cusco, bliver du hentet og kørt til dit hotel. Når du har tjekket ind og er kommet lidt på plads, vil vores rejseleder orientere dig om din rejseplan, give dig en kort introduktion til Cusco og besvare eventuelle spørgsmål, du måtte have. Resten af dagen er fri til at udforske denne smukke by - hovedstaden fra inkaimperiet fra det 11. århundrede, og som i dag er rig på koloniale pladser, ruiner fra inkaborge og templer samt en masse brostensbelagte gader. Men tag det stille og roligt – du vil opdage at selv små gøremål bliver en del hårdere i den tynde bjergluft, så dette er en god mulighed for at akllimatisere sig. (M)

Denne morgen bliver du mødt af vores lokale guide på hotellet, som tager dig på en tur i og omkring Cusco - som alle dage sammen med den danske rejseleder. Turen går forbi byens mest imponerende monumenter, som sættes i kontekst til de ødelæggende begivenheder, der fandt sted i det 16. århundrede, da to af verdens mægtigste imperier og kulturer kolliderede, inkaerne og spanierne. Vi besøger katedralen Santo Domingo, Koricancha og det storslåede Soltempel fra inkatiden, hvor noget af det fineste inka-murværk findes. Vi fortsætter til det ceremonielle center, Sacsayhuamán, som ligger smukt over Cusco med udsigt over dalen. Quechua-festivalen Inti Raymi foregår inden for disse mure hvert år i juni - en virkelig fabelagtig opvisning af den oprindelige kultur og helt sikkert værd at se! Vi tager fra Sacsayhuamán og besøger derefter de velbevarede inka-steder Quenco, Puka Pukará og templet Tambo Machay. Efter en tur på 4½ til 5 timer kommer vi tilbage til vores hotel. Aftenen er fri til at slappe af, gå jer en tur selv eller se lidt på Cuscos byliv, som byder på barer, diskoteker og en masse restauranter. (M)

I dag skal vi på tur langs Urubamba-floden og i inkaernes Hellige Dal. Vi tager fra Cusco med bus og krydser bakkerne, som skiller Cusco fra dette fascinerende center for Quechua-kulturen. Egnen her er landlig, og lokale landmænd lever stort set, som de har gjort i århundreder. Lige efter at være taget fra Cusco, kommer de fantastiske tinder i Urubamba-bjergområdet til syne – med spidse koniske gletsjertinder, der rejser sig et godt stykke over 5000m. Disse bjerge er til alle dage frem til i dag blevet anset af de lokale som Guder, (Apus). Vi besøger markedsbyen Pisac, hvor der også ligger et imponerende inkafort. Efter frokost fortsætter vi til Ollantaytambo, som er endnu en charmerende landsby i hjertet af dalen. Inkaterrasserne over byen var sted for et historisk slag under Manco Incas berømte opstand mod de spanske styrker. Herefter tager vi til Urubamba og vores hotel. (M, F)

Efter morgenmaden tager vi mod Ollantaytambo for at tage toget til Aguas Calientes, eller Machu Picchu By, som den for nyligt er blevet kaldt. Togturen er i sig selv fantastisk – vi kører langs Vilcanota-floden, som snor sig gennem en imponerende kløft på dens vej til Amazonasbækkenet. Til alle sider er vi omgivet af stejle bjergtinder og tiltagende frodig vegetation. Vi ankommer til Aguas Calientes, og du bliver kørt til dit hotel. Denne eftermiddag er fri til at udforske byens butikker og små markeder. Du kan også besøge de termiske bade, som byen er opkaldt efter. (M, A)

Vi starter tidligt med en 25 minutters spektakulær opstigning i minibusser ad hårnålesving til Machi Picchu – et sted, som skræver over en bjergtop mere end 2300m over havets overflade og er omgivet af tågeskovsdækkede tinder og fantastisk udsigt hele vejen rundt. Dette unikke og mytiske sted var uopdaget, indtil Yale-professor og opdagelsesrejsende Hiram Bingham tilfældigt fandt det på en arkæologisk ekspedition i 1911 og siden da er formålet med dette sted forblevet et mysterium. Efter en guidet tur på stedet har du tid til at gå rundt på egen hånd, og hvis du føler, at der er energi til det, så er der mulighed for at bestige Huayna Picchu, som er det karakteristiske bjerg over Machu Picchu. Vi kommer tilbage til Aguas Calientes og står på toget til Cusco ca. kl.15.30. Vi ankommer tidlig aften, og du bliver kørt tilbage til dit hotel, hvorefter aftenen er fri til at nyde Cusco. (M, F)

Vi bliver kørt til Cusco lufthavn og flyver til Quito via Lima. Ved ankomst til Ecuadors hovedstad, bliver du mødt af en repræsentant, som tager dig til dit hotel. (M)

Quito har en beliggenhed i 2850m højde i en dal for foden af Pichincha-vulkanen, som er helt spektakulær og tilføjer ekstra charme til byen. I dag udforsker vi byen, hvor vi ser dele af den nye såvel som den gamle bydel. Efter at have besøgt katedralen og området omkring Plaza San Francisco, tager vi mod udkigspunktet ’Mirador’ Cerro Panecillo. Herfra er der udsigt til både den nye og gamle bydel, og denne smukke og koloniale hovedstad viser sig fra sin bedste side omgivet af vulkaner. Eftermiddagen er fri til selv at gå i dybden med Quitos seværdigheder. (M)

I dag udforsker vi de spektakulære landskaber nord for Quito. Vi kører nordpå mod den colombianske grænse og stopper kort ved landsbyen Calderon der er berømt for sine figurer i brød - masapan. På vejen krydser vi Ækvator i landsbyen Cayambe der ligger lige under den smukke vulkan af samme navn på 5.790 meter. Den er samtidig landets tredjehøjeste bjerg og en af regionen sværeste at bestige. Vi fortsætter yderligere nordpå forbi den unikke San Pablo-sø lige før Otavalo. Her skal vi besøge landets mest berømte marked med alskens indianer og håndværkerprodukter fra hele landet. Efter flere timer på markedet kører vi tilbage til Quito med stop i landsbyerne Penuche og Cotacachi. (M, F)

Efter morgenmaden, flyver vi til øen Santa Cruz i hjertet af Galapagos-øerne, hvor vi begynder vores fire dages udforskning af dette vulkanske paradis, som ligger ca. 1000km ud fra Ecuadors kyst. Vi står på vores yacht og begynder vores krydstogt med at besøge to små strande vest for Turtle Cove, som er kendt for deres skildpaddereder. Der vil også være mulighed for at se flamingoer i lagunerne bag stranden. En anden strand prinser sig af at have to efterladte skibe fra amerikanske flåde, som er levn fra Anden Verdenskrig, da Galapagos-øerne var betragtet som værende af strategisk betydning for forsvaret af Panamakanalen. (M, F, A)

Vi sejler mod øst og ankommer til Plazas-øerne. Begge øer er meget små i areal, men alligevel bugner de af liv - der er blevet fundet søløvekolonier omkring øen, og da de stort set ikke er bange for mennesker, kan man komme virkelig tæt på. Lidt længere væk fra bredden kan man ofte se landleguaner, som ligger og skygger sig bag kaktusser. Øens stejle klipper udgør ideelle steder for redebyggeri for de mange havfugle, som inkluderer svalehalemåger, tropiske fugle, de karismatiske 'blue footed boobies' (blåfodet bubi) og skråper. Om eftermiddagen kommer vi til øen Santa Fe, hvor vi lægger anker i den lille billedskønne bugt, som huser søløver. Rokker og søskildpadder benytter sig også af disse afskærmede vande. En usædvanlig høj skov af ’prickly pear’-træer (en slags kaktus) eksisterer her på øen, og vi har mulighed for at udforske dette via nogle korte stier i naturen. (M, F, A)

Øen Española har en spektakulær stenet kystlinje, kolonier af havleguaner og en hel masse reder fra havfugle. Man kan se den bølgede albatros patruljere på denne kystlinje. Langs den stenede kyst er der også et berømt lufthul, hvor vandet sprøjter op til 20m op i luften. På den nordøstlige kyst af øen er der et fantastisk sted at svømme, snorkle og slappe af, som hedder Gardney Bay – måske er du endda heldig nok til at få lov at snorkle med nogle af de lokale søløver! (M, F, A)

Vi kommer til øen Floreana. Denne ø blev valgt af nogle af de første kolonister i denne region og blev ofte besøgt af skibe fra det 18. århundrede og fremover. Vi besøger først Punta Cormoran, hvor vi har mulighed for at se en af øens største flamingo-kolonier sammen med stylteløbere og spidsænder. Der er områder i nærheden, som har rigtig gode snorkel-muligheder. På Post Office Bay efterlod besætningen fra et hvalfangstskib fra det 18. århundrede en tønde, som man skulle lægge post i – i håb om at det så ville blive afleveret via andre besætninger. Over århundrederne er denne praksis fortsat og blev ikke kun brugt af hvalfangere men også fiskere og pirater. I dag er traditionen videreført af turister, så glem ikke jeres postkort! (M, F, A)

På vores sidste dag på Galapagos-øerne, tager vi tilbage til øen Santa Cruz og besøger Charles Darwin Research Station. Her lærer du om de ting, der bliver gjort for at bevare vidunderne på øerne, som var kendt for de tidlige spanske sejlere som ‘Las Encantadas’ – de fortryllede øer. Du har mulighed for at besøge nationalparkens informationscenter og for at se yngelprojekter for skildpadder og landleguaner. Der er også mulighed for at møde 'Lonesome George' – den sidste skildpadde fra Pinta Island. Derefter bliver du transporteret til lufthavnen for at tage dit fly tilbage til Guayaquil. Ved ankomst til Guayaquil lufthavn, bliver du mødt af en repræsentant og kørt til dit hotel. (M, A)

Dagen er til fri disposition indtil afrejse sidst på eftermiddagen. (M)

Tak fordi du rejste med Machete Tours, håber at vi ses igen!

Personale

 • Dansktalende rejseleder i Sydamerika.
 • Engelsktalende lokalguide.
 • Professionelle, dygtige buschauffører og personale på bådene.

Overnatning

Alle hoteller vi bruger er mindst 4 og 5-stjernet eller tilsvarende. Hvis nogen af hotellerne ikke er tilgængelige på rejsetidspunktet, booker vi et andet hotel af tilsvarende eller bedre standard.

 • 01 nat på Hotel Sol de Oro, Lima 5* (med gym, pool & spa)
 • 03 nætter på Hotel Sonesta, Cusco 4*
 • 01 nat på Hotel Casa Andina Premium, Sacred Valley 4*  (med pool, spa og planeterium)
 • 01 nat på Hotel El Mapi, Aguas Calientes 4* (med spa)
 • 04 nætter på Hotel Dann Carlton , Quito 5* (med gym, pool & spa)
 • 04 nætter på Galapagos Cruise (komfortable kabine på yacht med egen toilet)
 • 01 nat på Hotel Oro Verde, Guayaquil 5* (med gym, pool & spa)

Lokale ture og aktiviteter

 • Cusco byrundtur
 • Tur til Den Hellige Dal
 • 2-dages tur til Machu Picchu
 • Quito byrundtur
 • Otalavo market tur
 • 5 dages krydstogt på Galapagos-øerne i Superior Class Catamaran Archipell

Galapagosøerne: Vær opmærksom på at Galapagosøerne er en nationalpark og krydstogtsprogrammet kan derfor blive ændret i henhold til parkens regler. Hensynet til bevægelser af dyr og natur. Skulle der ske ændringer i programmet og at enkelte områder ikke kan besøges, tilbyder vi dig altid en erstatningstur.

Flytransport

 • Internationalt fly fra København, Aalborg, Billund eller Oslo til Lima og hjem fra Quito. Alle flyskatter.
 • Indenrigsfly fra  Lima til Cusco og Cusco til Lima
 • Indenrigsfly fra  Lima til Quito
 • Indenrigsfly fra Quito til Galápagosøerne
 • Indenrigsfly fra Galápagosøerne til Guayaquil

Måltider

 • Obs: Hvis du har særlige kostbehov eller foretrækker vegetar mad, bedes du angive dette ved bestilling af turen.
 • 14 x overnatninger inkl. morgenmad
 • 8 x frokost (dag 4,6,9,10,11,12,13 & 14)
 • 5 x aftensmad (dag 5,10,11,12 & 13)

Resegaranti:

 • Rejsegaranti hos Rejsegarantifonden. Reg. No. 2717

Følgende er ikke inkluderet

 • Rejseforsikring er ikke inkluderet – en god police, der omfatter alle aktiviteter og mulige sundhedsmæssige     nødsituationer anbefales og bør betragtes som en prioritet
 • Drikkepenge til personalet er generelt forventet i Peru og Ecuador, men ikke tvungent
 • National lufthavnsskat i Ecuador (omkring US$8 for indenrigs og US$35 for udenrigs)
 • Indgang til Galapagos Nationalpark: $100 (priser kan ændre sig)
 • Galapagos Transit Card: $20 (priser kan ændre sig)
 • Alle måltider ikke er nævnt i programmet
 • Alkoholiske drikke

 

 • Per person i dobbeltværelse  (inkl. fly), 51.700 kr.
 • Tillæg for enkeltværelse (ikke i krydstogt), 3.600 kr.

 

 • Internationalt fly fra København, Aalborg, Billund eller Oslo til Lima og hjem fra Quito.
 • Komfortklass hotell 4* & 5*
 • 5 dages krydstogt på Galapagos-øerne i Superior Class Catamaran Archipell
 • Alle flyskatter.

Relaterede rejser