Peru og Galapagos Grupperejse, inkl. fly - 16 dage

Pris fra: 51700 KR

Denne rundrejse er unik med Perus inkarige og Ecuadors ørige ved Galapagos!

Vores spændende tur ’Machu Picchu til Galapagos’ kombinerer tre af Sydamerikas største seværdigheder: De fantastiske ruiner Machu Picchu – et stykke af verdens kulturarv, Cusco - den tidligere hovedstad i inkaimperiet, som nu er en blomstrende by fuld af smukke eksempler på både inkakultur og kolonialarkitektur og sidst, men ikke mindst, har vi et fem dages krydstogt i det naturlige paradis Galapagos-øerne i Ecuador - et uforglemmeligt eventyr i det vulkanske område, som førte Charles Darwin til at udvikle sin evolutionsteori. Quito har må ske det bedst bevarede koloniale centrum af alle Andes-hovedstæderne, og det er for nyligt blevet anerkendt som verdens kulturarv af UNESCO. I løbet af hele turen i Andes-regionen ser vi ikke blot fantastisk Andes-landskab og arkæologiske steder i verdensklasse, men oplever også et blomstrende oprindeligt samfund, som bibeholder kultur og traditioner fra tider længe før, Pizarro og hans spanske erobrere satte fod på disse smukke jorde.

Velkommen til Den Nye Verden!

Ved ankomst til Limas internationale lufthavn, bliver du mødt af en repræsentant og kørt til dit hotel i Miraflores, som ligger i Lima distriktet. Miraflores er et behageligt område, som er let at finde rundt i, og der er masser af gode restauranter, barer og faciliteter. Fra shoppingcenteret Larcomar, er der en fantastisk udsigt over Stillehavet og Limas vilde kystlinje. Aftenen er fri til at slappe af eller gå rundt i området, hvis man har lyst.

I dag tager vi en kort indenrigsflyvning til den gamle inkahovedstad Cusco, som ligger højt i Andesbjergene mere end 3300m over havets overflade. Ved ankomst til Cusco, bliver du hentet og kørt til dit hotel. Når du har tjekket ind og er kommet lidt på plads, vil vores rejseleder orientere dig om din rejseplan, give dig en kort introduktion til Cusco og besvare eventuelle spørgsmål, du måtte have. Resten af dagen er fri til at udforske denne smukke by - hovedstaden fra inkaimperiet fra det 11. århundrede, og som i dag er rig på koloniale pladser, ruiner fra inkaborge og templer samt en masse brostensbelagte gader. Men tag det stille og roligt – du vil opdage at selv små gøremål bliver en del hårdere i den tynde bjergluft, så dette er en god mulighed for at akllimatisere sig. (M)

Denne morgen bliver du mødt af vores lokale guide på hotellet, som tager dig på en tur i og omkring Cusco - som alle dage sammen med den danske rejseleder. Turen går forbi byens mest imponerende monumenter, som sættes i kontekst til de ødelæggende begivenheder, der fandt sted i det 16. århundrede, da to af verdens mægtigste imperier og kulturer kolliderede, inkaerne og spanierne. Vi besøger katedralen Santo Domingo, Koricancha og det storslåede Soltempel fra inkatiden, hvor noget af det fineste inka-murværk findes. Vi fortsætter til det ceremonielle center, Sacsayhuamán, som ligger smukt over Cusco med udsigt over dalen. Quechua-festivalen Inti Raymi foregår inden for disse mure hvert år i juni - en virkelig fabelagtig opvisning af den oprindelige kultur og helt sikkert værd at se! Vi tager fra Sacsayhuamán og besøger derefter de velbevarede inka-steder Quenco, Puka Pukará og templet Tambo Machay. Efter en tur på 4½ til 5 timer kommer vi tilbage til vores hotel. Aftenen er fri til at slappe af, gå jer en tur selv eller se lidt på Cuscos byliv, som byder på barer, diskoteker og en masse restauranter. (M)

I dag skal vi på tur langs Urubamba-floden og i inkaernes Hellige Dal. Vi tager fra Cusco med bus og krydser bakkerne, som skiller Cusco fra dette fascinerende center for Quechua-kulturen. Egnen her er landlig, og lokale landmænd lever stort set, som de har gjort i århundreder. Lige efter at være taget fra Cusco, kommer de fantastiske tinder i Urubamba-bjergområdet til syne – med spidse koniske gletsjertinder, der rejser sig et godt stykke over 5000m. Disse bjerge er til alle dage frem til i dag blevet anset af de lokale som Guder, (Apus). Vi besøger markedsbyen Pisac, hvor der også ligger et imponerende inkafort. Efter frokost fortsætter vi til Ollantaytambo, som er endnu en charmerende landsby i hjertet af dalen. Inkaterrasserne over byen var sted for et historisk slag under Manco Incas berømte opstand mod de spanske styrker. Herefter tager vi til Urubamba og vores hotel. (M, F)

Efter morgenmaden tager vi mod Ollantaytambo for at tage toget til Aguas Calientes, eller Machu Picchu By, som den for nyligt er blevet kaldt. Togturen er i sig selv fantastisk – vi kører langs Vilcanota-floden, som snor sig gennem en imponerende kløft på dens vej til Amazonasbækkenet. Til alle sider er vi omgivet af stejle bjergtinder og tiltagende frodig vegetation. Vi ankommer til Aguas Calientes, og du bliver kørt til dit hotel. Denne eftermiddag er fri til at udforske byens butikker og små markeder. Du kan også besøge de termiske bade, som byen er opkaldt efter. (M, A)

Vi starter tidligt med en 25 minutters spektakulær opstigning i minibusser ad hårnålesving til Machi Picchu – et sted, som skræver over en bjergtop mere end 2300m over havets overflade og er omgivet af tågeskovsdækkede tinder og fantastisk udsigt hele vejen rundt. Dette unikke og mytiske sted var uopdaget, indtil Yale-professor og opdagelsesrejsende Hiram Bingham tilfældigt fandt det på en arkæologisk ekspedition i 1911 og siden da er formålet med dette sted forblevet et mysterium. Efter en guidet tur på stedet har du tid til at gå rundt på egen hånd, og hvis du føler, at der er energi til det, så er der mulighed for at bestige Huayna Picchu, som er det karakteristiske bjerg over Machu Picchu. Vi kommer tilbage til Aguas Calientes og står på toget til Cusco ca. kl.15.30. Vi ankommer tidlig aften, og du bliver kørt tilbage til dit hotel, hvorefter aftenen er fri til at nyde Cusco. (M, F)

Vi bliver kørt til Cusco lufthavn og flyver til Quito via Lima. Ved ankomst til Ecuadors hovedstad, bliver du mødt af en repræsentant, som tager dig til dit hotel. (M)

Quito har en beliggenhed i 2850m højde i en dal for foden af Pichincha-vulkanen, som er helt spektakulær og tilføjer ekstra charme til byen. I dag udforsker vi byen, hvor vi ser dele af den nye såvel som den gamle bydel. Efter at have besøgt katedralen og området omkring Plaza San Francisco, tager vi mod udkigspunktet ’Mirador’ Cerro Panecillo. Herfra er der udsigt til både den nye og gamle bydel, og denne smukke og koloniale hovedstad viser sig fra sin bedste side omgivet af vulkaner. Eftermiddagen er fri til selv at gå i dybden med Quitos seværdigheder. (M)

I dag udforsker vi de spektakulære landskaber nord for Quito. Vi kører nordpå mod den colombianske grænse og stopper kort ved landsbyen Calderon der er berømt for sine figurer i brød - masapan. På vejen krydser vi Ækvator i landsbyen Cayambe der ligger lige under den smukke vulkan af samme navn på 5.790 meter. Den er samtidig landets tredjehøjeste bjerg og en af regionen sværeste at bestige. Vi fortsætter yderligere nordpå forbi den unikke San Pablo-sø lige før Otavalo. Her skal vi besøge landets mest berømte marked med alskens indianer og håndværkerprodukter fra hele landet. Efter flere timer på markedet kører vi tilbage til Quito med stop i landsbyerne Penuche og Cotacachi. (M, F)

Efter morgenmaden, flyver vi til øen Santa Cruz i hjertet af Galapagos-øerne, hvor vi begynder vores fem dages udforskning af dette vulkanske paradis, som ligger ca. 1000km ud fra Ecuadors kyst. Det vigtigste besøg i Puerto Ayora er til Charles Darwin forskingsstationen. Dette er en glimrende måde at begynde at lære om øerne, og deres oprindelse. Du kan også se, hvordan Galapagos-skildpadderne er rejst, og du kan møde den berømte ensomme skildpadde, Lonely George. Den Videnskabelige forskningstation har sin egen strand, der modtager mange besøgende i weekenden. Om aftenen sejlads til Isabela. (M, F, A)

En farverig tur til den vestlige bred af Isabela, PUNTA MORENO er ofte det første eller sidste stop på øen (afhængigt af den retning båden sejler). Punta Moreno er et sted, hvor naturens kræfter har gjort Galapagos til et kunstværk. Bagefter krydser vi over land gennem takkede sorte lavasten. Som den hvirvlende sorte lavastrøm dannede kratere, dannede tidevandet mangrover. Dette er en magnet for små blå laguner, lyserøde flamingoer, blå hejrer og Bahama spidsænder. Den brune pelikan kan ses rugende i de grønne blade af mangrover. Du kan gå til lavakanten og se lige ned på fisk og havskildpadder samt hvid spidshaj og kuglefisk.  Snorkel, frokost og sejlads til  Urbina BAY.

Liggende ved foden af Alcedo vulkanen, syd for Tejo Cove, ligger Urbina Bay (Urbina Bay) en af de bedste og nyeste eksempler på geologisk hævning i Galapagos. Hævning opstår, når smeltede materialer under overfladen løfter sig. På turen får man en enestående indsigt i de geologiske vidundere. Derefter når man det sandede område, der engang var stranden. Andre højdepunkter her omfatter havleguaner og nogle af de største leguaner på øerne. Dertil Galapagos Cotton, en endemisk plante, som historikere mener at inkaerne bragte til øerne. Om natten sejler vi til Fernandina (M, F, A)

PUNTA ESPINOSA er et smalt fremspring af lava og sand, der strækker sig fra bunden af vulkanen til havet. Det ligger ved den nordøstlige del af Fernandina, hvor hundredvis af havleguaner samles i store grupper. Den berømte fugl, skarven, bor her sammen med pingviner, pelikaner. Der er også store kolonier af søløver samt falke. Her er det ideelt at observere lavakaktus, der vokser på den helt unge lava og kan overleve med meget lidt vand. Samme sted kan du se en af verdens mest aktive vulkaner. Punta Espinoza gennemkrydses af en kanal fra Tagus Cove, og er kendt for en af de største koncentrationer af endemiske havleguaner. Tagus Cove (ISABELA ISLAND) ligger direkte øst for Fernandina Island på vestkysten af Isabela Island. Det er en smuk, godt beskyttet bugt i læ af to vulkanske kratere og er blevet brugt som en forankring i over 300 år. En natursti her går gennem den typiske tørre vegetationszone og giver en spektakulær udsigt over Darwin Lake, der er en saltvands kratersø. Til slut observerer vi forskellige vegetationszoner og får et glimt af Darwin og Wolf vulkanerne. Vi kan også observere Galapagos pingviner, skarver og pelikaner. Om natten sejler vi til Santiago (M, F, A)

Et besøg i Puerto Egas begynder med gåtur på de mørke sandstrande i James Bay. Vi begynder med en tur langs klippekysten, der giver besøgende mulighed for at se nogle af Galapagos´ bedste tidevandpools. Svampe, snegle, eremitkrebs, rurer og endemiske fisk kan ses. På turen ser vi også en bred vifte af vadefugle, havleguaner samt diverse krabber.

Der er to interessante udflugter fra Puerto Egas. Den første er en kort gåtur fra havnen der bringer os til en af Galapagos ’første kolonibygder. Den anden udflugt begynder også i kort afstand fra tidevandet hvor der er sæler. Søløver kan ses svømme. Der er mulighed for svømning og snorkling.

Buccaneer’S COVE Mindre end en time nord for Puerto Egas, kaldet Buccaneers Cove., var et sikkert tilflugtssted for pirater, sejlere og hvalfangere i det 18. og 19. århundrede. Forankring i denne beskyttede bugt gjorde dem i stand til at udføre visse nødvendige reparationer på deres skibe, mens andre mænd gik i land for at finde proviant som salt, skildpadder, frisk vand og brænde.  Kun få af bådene stopper ved Buccaneers Cove i dag. Selvom mange krydstogter med selv langsom hastighed giver besøgende mulighed for at se de stejle klipper der. Dette dramatiske landskab er så meget desto mere imponerende med de hundredvis af havfugle oppe på toppen af klipperne. To af de mere genkendelige klippeformationer er kendt som ”Munk” og ”elephant rock”. Om natten sejlads til Santa Cruz (M, F, A)

På vores sidste dag på Galapagos-øerne, sejler vi tilbage til øen Santa Cruz forbi Daphne øer. Vulkansk oprindelse, disse to øer er faktisk ret forskellige fra hinanden, og mens Daphne Minor er undermineret har  Daphne Major stadig bevaret meget af sine vulkanformationer. Derefter bliver du transporteret til lufthavnen for at tage dit fly tilbage til Quito. Ved ankomst til Quito lufthavn, bliver du mødt af en repræsentant og kørt til dit hotel. (M, F)

Dagen er til fri disposition indtil afrejse sidst på eftermiddagen. (M)

Tak fordi du rejste med Machete Tours, håber at vi ses igen!

Personale

 • Dansktalende rejseleder i Sydamerika.
 • Engelsktalende lokalguide.
 • Professionelle, dygtige buschauffører og personale på bådene.

Overnatning

 • Hvis nogen af hotellerne ikke er tilgængelige på rejsetidspunktet, booker vi et andet hotel af tilsvarende eller bedre standard.
 • 01 nat på Hotel San Agustin Exclusive, Lima 4*
 • 03 nætter på Hotel Eldorado International, Cusco 4*
 • 01 nat på Hotel Casa Andina Private Collection, Sacred Valley 4*
 • 01 nat på Hotel Taypikala, Aguas Calientes 4*
 • 04 nætter på Boutique Hotel Patio Andaluz, Quito 4*
 • 04 nætter på Galapagos Cruise (komfortable kabine på yacht med egen toilet)

Lokale ture og aktiviteter

 • Cusco byrundtur
 • Tur til Den Hellige Dal
 • 2-dages tur til Machu Picchu
 • Quito byrundtur
 • Otalavo market tur
 • 5 dages krydstogt på Galapagos-øerne i First Class Catamaran Archipell

Galapagosøerne:

Vær opmærksom på at Galapagosøerne er en nationalpark og krydstogtsprogrammet kan derfor blive ændret i henhold til parkens regler. Hensynet til bevægelser af dyr og natur. Skulle der ske ændringer i programmet og at enkelte områder ikke kan besøges, tilbyder vi dig altid en erstatningstur.

Flytransport

 • Internationalt fly fra København, Aalborg, Billund eller Oslo til Lima og hjem fra Quito. Alle flyskatter.
 • Indenrigsfly fra  Lima til Cusco og Cusco til Lima
 • Indenrigsfly fra  Lima til Quito
 • Indenrigsfly fra Quito til Galápagosøerne
 • Indenrigsfly fra Galápagosøerne til Quito

Måltider

 • Obs: Hvis du har særlige kostbehov eller foretrækker vegetar mad, bedes du angive dette ved bestilling af turen.
 • 14 x overnatninger inkl. morgenmad
 • 8 x frokost (dag 4,6,9,10,11,12,13 & 14)
 • 5 x aftensmad (dag 5,10,11,12 & 13)

Resegaranti:

 • Rejsegaranti hos Rejsegarantifonden. Reg. No. 2717

Følgende er ikke inkluderet

 • Rejseforsikring er ikke inkluderet – en god police, der omfatter alle aktiviteter og mulige sundhedsmæssige     nødsituationer anbefales og bør betragtes som en prioritet
 • Drikkepenge til personalet er generelt forventet i Peru og Ecuador, men ikke tvungent
 • National lufthavnsskat i Ecuador (omkring US$8 for indenrigs og US$35 for udenrigs)
 • Indgang til Galapagos Nationalpark: $100 (priser kan ændre sig)
 • Galapagos Transit Card: $10 (priser kan ændre sig)
 • Alle måltider ikke er nævnt i programmet
 • Alkoholiske drikke

 

 • Per person i dobbeltværelse  (inkl. fly), 51,700 kr.
 • Tillæg for enkeltværelse (ikke i krydstogt), 3,300 kr.

 

 • Internationalt fly fra København, Aalborg, Billund eller Oslo til Lima og hjem fra Quito.
 • Komfortklass hotell 4*
 • 5 dages krydstogt på Galapagos-øerne i First Class Catamaran Archipell
 • Alle flyskatter.

Relaterede rejser