Peru og Galapagos Grupperejse, inkl. fly - 15 dage

Pris fra: 49400 KR

Denne rundrejse er unik med Perus Inkarige og Ecuadors ørige ved Galapagos!

Vores spændende tur ’Peru til Galapagos’ kombinerer 4 af Sydamerikas største seværdigheder, alle dekoreret med titler UNESCO verdensarv. De majestætiske ruiner Machu Picchu, Cusco - den tidligere hovedstad i inkaimperiet, som nu er en blomstrende by fuld af smukke eksempler på både inkakultur og kolonialarkitektur, Ecuadors hovedstad Quito, der måske er det bedst bevarede koloniale centrum af alle Andes-hovedstæderne og sidst men ikke mindst, Galapagosøerne, hvor vi har et fem dages komfortabelt krydstogt i det naturlige paradis - et uforglemmeligt eventyr i det vulkanske område, som førte Charles Darwin til at udvikle sin evolutionsteori.
I løbet af hele turen i Andesregionen ser vi ikke blot fantastiske bjerglandskaber og arkæologiske steder i verdensklasse. Vi oplever også et blomstrende oprindeligt samfund, som bibeholder kultur og traditioner fra tider længe før, Pizarro og hans spanske erobrere satte fod på disse smukke jorde for 500 år siden. Vi vil her opleve naturens unikke naturlige mangfoldighed, kreativitet og skønhed, et herlig invitation til at passe endnu bedre på vores klode.
Velkommen til Den Nye Verden!

Ved ankomst til Limas internationale lufthavn, bliver du mødt af en repræsentant og kørt til dit hotel i Miraflores, som ligger i Lima distriktet. Miraflores er et behageligt område, som er let at finde rundt i, og der er masser af gode restauranter, barer og faciliteter. Fra shoppingcenteret Larcomar, er der en fantastisk udsigt over Stillehavet og Limas vilde kystlinje. Aftenen er fri til at slappe af eller gå rundt i området, hvis man har lyst.

I dag tager vi en kort indenrigsflyvning til den gamle inkahovedstad Cusco, som ligger højt i Andesbjergene mere end 3300m over havets overflade. Ved ankomst til Cusco, bliver du hentet og kørt til dit hotel. Når du har tjekket ind og er kommet lidt på plads, vil vores rejseleder orientere dig om din rejseplan, give dig en kort introduktion til Cusco og besvare eventuelle spørgsmål, du måtte have. Resten af dagen er fri til at udforske denne smukke by - hovedstaden fra inkaimperiet fra det 11. århundrede, og som i dag er rig på koloniale pladser, ruiner fra inkaborge og templer samt en masse brostensbelagte gader. Men tag det stille og roligt – du vil opdage at selv små gøremål bliver en del hårdere i den tynde bjergluft, så dette er en god mulighed for at akklimatisere sig. (M)

Denne morgen bliver du mødt af vores lokale guide på hotellet, som tager dig på en tur i og omkring Cusco - som alle dage sammen med den danske rejseleder. Turen går forbi byens mest imponerende monumenter, som sættes i kontekst til de ødelæggende begivenheder, der fandt sted i det 16. århundrede, da to af verdens mægtigste imperier og kulturer kolliderede, inkaerne og spanierne. Vi besøger katedralen Santo Domingo, som ligger sammen med Koricancha, det storslåede Soltempel fra inkatiden, hvor noget af det fineste inkamurværk findes. Hvert år fejres Quechua-festivalen Inti Raymi ved en fabelagtig fremvisning af den oprindelige kultur på dette sted i juni måned. Men året rundt fascineres man af stedet, dets historie og konstruktion. Helt sikkert værd at se! Vi tager fra Sacsayhuamán og besøger derefter de velbevarede inkasteder Quenco, Puka Pukará og templet Tambo Machay. Efter en tur på 4½ til 5 timer kommer vi tilbage til vores hotel. Aftenen er fri til at slappe af, gå en tur på egen hånd eller opleve lidt af Cuscos rige byliv med barer, diskoteker og et væld af restauranter.

 I dag skal vi på tur langs Urubamba-floden og i Inkaernes Hellige Dal. Vi tager fra Cusco med bus og kører gennem bjergene, som skiller Cusco fra dette fascinerende midtpunkt for Quechua-kulturen. Egnen her er landlig. Lokale landmænd lever stort set, som de har gjort i århundreder. På turen fra Cusco kommer de fantastiske tinder over Urubamba-bjergområdet til syne – taggede og snedækkede rejser de sig et godt stykke over 5000m. Disse bjerge betragtedes og betragtes af de lokale stadig som Apus (guder). Vi besøger markedsbyen Pisac, hvor der også ligger et imponerende inkafort. Efter frokost fortsætter vi til Ollantaytambo, som er endnu en charmerende landsby i hjertet af dalen. Inkaterrasserne over byen var sted for et historisk slag under Manco Incas berømte opstand mod de spanske styrker. Herefter tager vi til Urubamba og vores hotel. (M | F)

Efter morgenmaden tager vi mod Ollantaytambo for at tage toget til Aguas Calientes, også kaldet Machu Picchu By. Togturen er i sig selv en stor oplevelse. Vi kører langs Urubambafloden, som slanger sig gennem en imponerende kløft på dens vej til Amazonbækkenet. Til alle sider er vi omgivet af stejle bjergtinder og tiltagende frodig vegetation. Vi ankommer til Aguas Calientes, hvor du bliver transporteret til dit hotel. Denne eftermiddag er fri til at udforske byens butikker og små markeder. Du kan også besøge de termiske bade, som byen oprindeligt er opkaldt efter. (M | A)

Vi starter tidligt med en 25 minutters tur fra Aguas Calientes til det sagnomspundne citadel Machu Picchu. Stedet spreder sig over en relativ flad bjergtop mere end 2300m over havets overflade. Udsigten her er fantastisk hele vejen rundt med bjergskråninger dækket af tågeskov og flere steder snedækkede bjergtoppe i det fjerne. Dette sted var sunket hen i glemsel indtil Yale-professor og opdagelsesrejsende Hiram Bingham genfandt det på en arkæologisk ekspedition i 1911. Formålet med Machu Picchu er på mange måder fortsat et mysterium.

Efter en guidet tur på stedet har du tid til at gå rundt på egen hånd. Skulle der være energi til det, så er det mulighed for at undersøge andre mindre ruiner på Machu Picchu området, eller gå lidt tilbage ad Inkastien mod Solporten. Vi kommer tilbage til Aguas Calientes, hvor vi tager toget til Cusco ca. kl.15.30. Vi ankommer tidlig aften, og du bliver kørt tilbage til dit hotel. Herefter er aftenen til fri disposition. (M | F)

Vi bliver kørt til Cuscos lufthavn og flyver til Quito via Lima. Ved ankomst til Ecuadors hovedstad, bliver vi hentet og kørt til vores hotel. Efter check-in mødes vi kørt til en lille briefing om Quito og tid til spørgsmål. Resten af dagen er til fri disposition. (M)

Quito har en beliggenhed i 2850m højde i en dal for foden af Pichincha-vulkanen, som er helt spektakulær og tilføjer ekstra charme til byen. I dag udforsker vi byen, hvor vi ser dele af den nye såvel som den gamle bydel. Efter at have besøgt katedralen og området omkring Plaza San Francisco, tager vi mod udkigspunktet ’Mirador’ Cerro Panecillo. Herfra er der udsigt til både den nye og gamle bydel, og denne smukke og koloniale hovedstad viser sig fra sin bedste side omgivet af vulkaner. Eftermiddagen er fri til selv at gå i dybden med Quitos seværdigheder. (M)

Så går turen ud over Stillehavet. I dag flyver vi til øen Santa Cruz i hjertet af Galapagos-øerne, hvor vores natureventyr begynder. Fire dages krydstogt og udforskning af dette vulkanske paradis, som ligger ca. 1000km ud fra Ecuadors kyst. Krydstogter starter med, at vores yacht bringer os til to små strande vest for Turtle Cove, som er kendt for deres skildpaddereder. Der vil også være mulighed for at se flamingoer i lagunerne bag stranden. En anden strand priser sig af at have to efterladte skibe fra amerikanske flåde, som er levn fra Anden Verdenskrig, hvor Galapagosøerne var betragtet som værende af strategisk betydning for forsvaret af Panamakanalen. (M|F|A)

Vi sejler mod øst og ankommer til Plazasøerne. Begge øer er meget små i areal, men alligevel bugner de af liv. Der er søløvekolonier omkring øen, og da de stort set ikke er bange for mennesker, kan man komme ret tæt på. Her kan vi ofte se de fascinerende landleguaner, som ofte ligger i skyggen bag nogle kaktusser. Øens stejle klipper udgør ideelle steder for de mange havfugles redebyggeri. Det gælder fx svalehalemåger, de karismatiske 'blue footed boobies' (blåfodede suler), skråper og andre tropiske fugle. Om eftermiddagen kommer vi til øen Santa Fe, hvor vi lægger anker i den lille billedskønne bugt, hvor søløver ofte boltre sig. Rokker og søskildpadder benytter sig også af disse afskærmede vande. En usædvanlig høj skov af figenkaktus eksisterer her på øen, og vi har mulighed for at udforske kaktusskoven via korte stier i området. (M | F | A)

Øen Española har en spektakulær stenet kystlinje med kolonier af havleguaner og et væld af havfugle og deres reder. Man kan se Galapagosalbatrossen som patruljere på denne kystlinje. Langs den stenede kyst er der også et berømt hul i klipperne (blowhole), hvor vandet sprøjter op i en indtil 20m høj vandsøjle. På den nordøstlige kyst af øen er der et fantastisk sted at svømme, snorkle og slappe af, som hedder Gardney Bay. Ikke sjældent er man her heldig at snorkle i selskab med nogle af de lokale søløver! (M| F| A)

Vi kommer til øen Floreana. Denne ø blev valgt som levested af nogle af de første kolonister i denne region. Stedet blev ofte besøgt af skibe fra det 18. århundrede og frem. Vi besøger først Punta Cormoran, hvor vi ud over stylteløbere og spidsænder har mulighed for at se en af øens største flamingo-kolonier. Der er områder i nærheden med rigtig gode snorkelforhold. I Post Office Bay efterlod besætningen fra et hvalfangstskib fra det 18. århundrede en tønde, som man skulle lægge post i med forventningen om, at brevene så ville blive bragt videre i ønsket retning af andre besætninger. Over århundrederne er denne praksis fortsat, ikke kun blandt hvalfangere, men også blandt fiskere, pirater og andre af søens folk. I dag er traditionen videreført af turister, så glem ikke jeres postkort!  (M|F|A)

På vores sidste dag på Galapagosøerne, tager vi tilbage til øen Santa Cruz og besøger Charles Darwin Research Station. Her lærer du om de ting, der bliver gjort for at bevare vidunderne på disse øerne. Vidunderne som af de tidlige spanske sejlere kan øerne tilnavnet ‘Las Encantadas’ – de fortryllede øer. Du har mulighed for at besøge nationalparkens informationscenter og for at se yngelprojekter for skildpadder og landleguaner. Der er også mulighed for at møde 'Lonesome George' – den sidste skildpadde fra Pinta Island. Derefter bliver du transporteret til lufthavnen for at tage dit fly tilbage til Guayaquil, hvorfra I transporteres til jeres hotel. Guayaquil er Ecuadors største by, beliggende ved floden Guayas ikke langt fra Stillehavets kyst. Se om der ikke bliver tid til en tur på en af Guayaquils malecons (broer lags floden). (M|A)

Dagen er til fri disposition indtil afrejse sidst på eftermiddagen.  En tur til den lille farverige bydel Las Peñas kunne være et fint valg til en lille tur. (M)

Hjemkomst til Danmark. Tak fordi I valgte at rejse med Machete Tours!

Personale

 • Dansktalende rejseleder i Sydamerika.
 • Engelsktalende lokalguide.
 • Professionelle, dygtige buschauffører og personale på bådene.

Overnatning

Alle hoteller vores hoteller er 4 eller 5-stjernede. Hvis nogle af hotellerne ikke er tilgængelige på rejsetidspunktet, da booker vi et andet hotel af tilsvarende eller bedre standard.

 • 1 nat på Hotel Sol de Oro, Lima 5* (med gym, pool & spa)
 • 3 nætter på Hotel San Agustin Plaza, Cusco 4*
 • 1 nat på Hotel Casa Andina Premium, Sacred Valley 4*  (med pool, spa og planeterium)
 • 1 nat på Hotel El Mapi, Aguas Calientes 4* (med spa)
 • 2 nætter på Hotel Reyna Isabel, Quito 4* (med gym & spa)
 • 4 nætter på Galapagos Cruise (komfortable kabine på yacht med egen toilet)
 • 1 nat på Hotel Oro Verde, Guayaquil 5* (med gym, pool & spa)

Lokale ture og aktiviteter

 • Cusco byrundtur
 • Tur til Den Hellige Dal
 • 2-dages tur til Machu Picchu
 • Quito byrundtur
 • 5 dages krydstogt på Galapagos-øerne i Superior Class Catamaran Archipell

Galapagosøerne: Vær opmærksom på at Galapagosøerne er en nationalpark og krydstogtsprogrammet kan derfor blive ændret i henhold til parkens regler. Hensynet til bevægelser af dyr og natur. Skulle der ske ændringer i programmet og at enkelte områder ikke kan besøges, tilbyder vi dig altid en erstatningstur.

Flytransport

 • Internationalt fly fra København, Aalborg, Billund eller Oslo til Lima og hjem fra Quito. Alle flyskatter.
 • Indenrigsfly fra  Lima til Cusco og Cusco til Lima
 • Indenrigsfly fra  Lima til Quito
 • Indenrigsfly fra Quito til Galápagosøerne
 • Indenrigsfly fra Galápagosøerne til Guayaquil

Måltider

 • Har du særlige kostbehov eller foretrækker vegetarmad, da angiv venligst dette ved bestilling af turen.
 • 13 x overnatninger inkl. morgenmad
 • 6 x frokost 
 • 4 x aftensmad 

Resegaranti:

 • Resegaranti hos Rejsegarantifonden.Reg. No. 2717.

 • Per person i dobbeltværelse  (inkl. fly)  49 400 kr.
 • Tillæg for enkeltværelse (ikke i krydstogt)  3 600 kr.

 

 • Internationalt fly fra København, Aalborg, Billund eller Oslo til Lima og hjem fra Quito.
 • Komfortklass hotell 4* & 5*
 • 5 dages krydstogt på Galapagos-øerne i Superior Class Catamaran Archipell
 • Alle flyskatter.

Relaterede rejser