Perurejse med Amazonas, inkl. fly - 16 dage

Pris fra: 27800 KR

Rejsen tager sin begyndelse i Perus hovedstad, Lima, ved Stillehavets kyst. Herefter går turen mod syd og Perus næststørste by Arequipa, der også kaldes den hvide på grund af den vulkanske stenart, som næsten hele byen er bygget i.  Ved verdens dybeste kløft, Colca Canyon er der morgentur på udgik efter de svævende kondorer og folklore og landbrugsterasser kan ses overalt. I den friske bjergluft ved Titicacasøen i godt 3800 meters højde kan du lære om de traditionsrige indianerkulturer og legenden om Inkafolkets fødsel omkring år 1100. Næste stop er den tidligere inkahovedstad Cusco, der er udgangspunkt for flere fascinerende ture til områdets arkæologiske pragtværker og Inkaernes Hellige Dal. Cusco har siden 1986 været på UNESCOs verdensarvsliste. Herefter fortsættes på en uforglemmelig togtur gennem et fascinerende landskab til det storslåede Machu Picchu. Fra Andesbjergene til Amazonbækkenet. Fra Puerto Maldonado sejles ind i Amazonasregnskoven, hvor vi tilbringer to dage blandt papegøjer, brøleaber og til lyden af tropernes magi. Tilbage i Lima får du en særlig gastronomisk oplevelse, når du følger tilblivelsen og afprøver Perus nationalret: Ceviche, limemarineret fisk og skaldyr. Velbekomme!

Afrejse fra Danmark og ankomst til Limas internationale lufthavn, Jorge Chavez. Her bliver du mødt af en af vores repræsentanter og kørt til dit hotel i Miraflores. Turen fra lufthavnen til hotellet tager ca. 40 min. Miraflores er et behageligt område i Lima, som er let at finde rundt i. Der er masser af gode restauranter, barer og faciliteter. Fra shoppingcenteret Larcomar er der en fantastisk udsigt over Stillehavet og Limas vilde kystlinje. Aftenen er fri til at slappe af eller gå rundt i området efter behag.

Vi benytter formiddagen til en rundtur i det centrale Lima, hvis koloniale arkitektur er et imponerende syn. I denne del af byen ligger præsidentpaladset, Perus ældste katedral og San Francisco kirken med sine berømte katakomber. Eftermiddagen bliver brugt på Museo Larco Herrera, hvor vi bliver taget med på en rejse gennem 3000 år af Perus historie ved hjælp af en samling af kunst og hverdagsgenstande fra landets imponerende og forskelligartede indianerkulturer. Museet har en af de rigeste samlinger af præcolombiansk kunst. I Museo Larco Herrera ser du smukke tekstiler fra Paracaskulturen, keramik fra Chimu, Nazca- og Pachacamackulturerne, samt mange interessante artefakter fra inkafolkets storhedstid. De smukke lergenstande fra Mochicakulturen såvel som guldgenstandene fra både inkaerne og civilisationerne før inkatiden er også fantastiske. Den sene eftermiddag og aften vil være til fri disposition. (M | F)

Denne morgen er der afgang til Lima lufthavn, hvorfra flyturen går Arequipa. Denne elegante by er grundlagt i kolonitiden og bliver ofte refereret til, som den ”Den Hvide By”. Efter ankomst til hotellet tager vi på byrundtur. Denne specielle peruanske by er næsten udelukkende er bygget af hvide vulkanske sten. Beliggende næsten 2400m over havets overflade giver de snedækkede vulkaner Misti (5822m), Chachani (6057m) og Pichu-Pichu (5669m) byen en meget speciel atmosfære. Efter at have besøgt det smukke torv og katedralen fortsætter byturen til Arequipas mest kendte attraktion, Santa Catalina klosteret. Dette farvestrålende kloster blev grundlagt i år 1579 og har i perioder huset mindst 400 novicer og nonner. Herefter går turen til Yanahuara pladsen, hvor der er en fantastisk panoramisk udsigt over byens med de majestætiske vulkaner i baggrunden. Vi vender tilbage til hotellet. (M | A)

Efter en tidlig morgenmad og check-ud fra hotellet, bliver du hentet for at blive kørt til Colca Canyon. Turen går op over den vidtstrakte bjergslette, Altiplanoen, der ligger i mere end 4000m højde over havet. Langs ruten passerer vi små bygder og landsbyer, hvor vi får små glimt af det traditionelle hverdagsliv i området. Undervejs vil vi også flere steder se flokke af alpakaer og lamaer fulgt af deres hyrder. Vi spiser frokost undervejs. To spektakulære vulkaner, den aktive Sabancaya og den enorme Ampato (6288m) dominerer landskabet rundt om byen Chivay. Byen der fungerer som indgangen til Colca Canyon ligger 3633m over havets overflade. Efter en lang bustur, tager vi til Chivays varme termiske bade for at blødgøre krop og sjæl.  (M | F)

Fra morgenstunden tager vi til Cruz del Condor, et storslået udsigtspunkt over kløften og en af de dybeste dele af Colca Canyon. Dette er et glimrende sted at se kondorer svæve på de varme opvinde på jagt efter bytte. Kondoren er verdens største flyvende fugl med et vingefang på op til 3m. Et naturen og heldet med os, da kan vi efter en unik naturoplevelse fortsætte på en kort gåtur langs kløften, hvor vi kan iagttage de gamle landbrugsterrasser, der har været i brug i bjergene i århundreder. Vi vender dernæst tilbage til hotellet for at spise frokost. Herfra tager vi så videre med bus til Puno, primært befolket af Aymaraindianere og beliggende midt i Andesbjergene ved bredden af verdens højest beliggende navigerbare sø, Titicaca, i knap 4000m højde. (M | A)

Denne spændende dag er der heldagstur på Titicacasøen. Fra havnen sejles ud til første stop ved Uros-folket. Los Uros er et flydende samfund, hvor huse og både er bygget af sivene fra søen. Vi går i land på en af de flydende bygder og ser os rundt ved Uros-folket, som har overlevet på en kombination af jagt og fiskeri. Dernæst sejler vi videre og ankommer til den fredelige ø, Amantani. Vi ser os rundt på øen og hos de lokale, og får et lille indblik i deres levemåde og kultur. Guiden tager os desuden med på en gåtur til øens højeste punkt. Her er der en fantastisk udsigt ud over øen og Titicacasøen. Midt på eftermiddagen bliver vi hentet igen og sejlet tilbage til Puno. (M | F)

I dag har vi en lang, men oplevelsesrig rejse foran os. Vi kører videre over Altiplano-området til Cusco, det gamle Inkariges hovedstad og i dag en elegant, blomstrende kulturby. Undervejs gør vi stop ved nogle af de seværdige steder langs ruten. Vi stopper og nyder udsigten fra La Raya, det højeste punkt på vores rute og fortsætter derefter til Raqchi. Her besøger vi ruinerne af templet Viracocha, et af inkaernes mest hellige steder. Senere ved ankomst til Cusco, checker vi ind på vores hotel og mødes til en kort introduktion til byen og de følgende dages oplevelser. Aftenen er til fri disposition til fx at udforske byen og dens gode cafeer og restauranter. (M | F)

Denne formiddag kan du udforske Cusco på egen hånd. Om eftermiddagen vil en lokal guide møde dig på hotellet og tage dig med på en rundtur i Cusco og dens omgivelser. Turen går forbi byens mest imponerende monumenter, som sættes i kontekst til de ødelæggende begivenheder, der fandt sted i det 16. århundrede, da to af verdens mægtige kulturer kolliderede. Vi besøger katedralen Santo Domingo og Koricancha, der er det storslåede Soltempel fra inkatiden, hvor noget af det fineste inkamurværk findes. Vi fortsætter til det ceremonielle center, Sacsayhuamán, som ligger prægtigt over Cusco med udsigt over dalen. Hvert år fejres Quechua-festivalen Inti Raymi ved en fabelagtig fremvisning af den oprindelige kultur på dette sted i juni måned. Men året rundt fascineres man af stedet, dets historie og konstruktion. Helt sikkert værd at se! Vi tager fra Sacsayhuamán og besøger derefter de velbevarede inkasteder Quenco, Puka Pukará og templet Tambo Machay. Efter en tur på 4½ til 5 timer kommer vi tilbage til vores hotel. Aftenen er fri til at slappe af eller på egen hånd opleve bylivet med barer, cafeer og de mange restauranter. (M)

I dag skal vi på tur langs Urubamba-floden og i Inkaernes Hellige Dal. Vi tager fra Cusco med bus og kører gennem bjergene, som skiller Cusco fra dette fascinerende midtpunkt for Quechua-kulturen. Egnen her er landlig. Lokale landmænd lever stort set, som de har gjort i århundreder. På turen fra Cusco kommer de fantastiske tinder over Urubamba-bjergområdet til syne – taggede og snedækkede rejser de sig et godt stykke over 5000m. Disse bjerge betragtedes og betragtes af de lokale stadig som Apus (guder). Vi besøger markedsbyen Pisac, kendt for sit markedsområde samt sit imponerende inkafort. Efter frokost fortsætter vi til Ollantaytambo, som er endnu en charmerende landsby i hjertet af dalen. Landsbyen er som et stykke levende kulturhistorie, idet næsten alle indbyggere fastholder de gamle traditioner og love, som er overleveret gennem deres forfædre. Inkaterrasserne over byen var sted for et historisk slag under Manco Incas berømte opstand mod de spanske styrker. På vejen tilbage til Cusco stopper vi ved en anden traditionsrig by, Chinchero, hvor vi ser det centrale torv, den lokale kirke og markedet. (M | F)

Tidligt om morgenen kører vi til togstationen i Cusco og tager toget til Aguas Calientes, som er en lille by beliggende nedenfor Inkabyen, Machu Picchu. Undervejs serveres morgenmad og vores guide vil fortælle om de unikke seværdigheder, vi kører forbi langs Urubambafloden, som slanger sig gennem en imponerende kløft på dens vej til Amazonbækkenet. Til alle sider er vi omgivet af stejle bjergtinder og tiltagende frodig vegetation. Vi ankommer til Aguas Calientes, hvor du bliver transporteret til dit hotel. Denne eftermiddag er fri til at udforske byens butikker og små markeder. Du kan også besøge de termiske bade, som byen oprindeligt er opkaldt efter. (M | A)

Vi starter tidligt med en 25 minutters tur fra Aguas Calientes til det sagnomspundne citadel Machu Picchu. Stedet spreder sig over en relativ flad bjergtop mere end 2300m over havets overflade. Udsigten her er fantastisk hele vejen rundt med bjergskråninger dækket af tågeskov og flere steder snedækkede bjergtoppe i det fjerne. Dette sted var sunket hen i glemsel indtil Yale-professor og opdagelsesrejsende Hiram Bingham genfandt det på en arkæologisk ekspedition i 1911. Vi starter med en guidet rundtur på ca. 2 timer. Formålet med Machu Picchu er på mange måder fortsat et mysterium, men i løbet af denne tur, bliver vi præsenteret for de vigtigste bygninger og pladser i området, Machu Picchus historiske baggrund og de hypoteser man indtil videre har om, hvad Machu Picchu har været brugt til.

Efter den guidede tur er der tid til at gå rundt på egen hånd. Skulle der være energi til det, så er det mulighed for at udforske nogle af områdets andre ruiner eller gå lidt tilbage ad Inkastien mod Solporten. Vi kommer tilbage til Aguas Calientes, hvorfra vi tager tilbage til Cusco.  Vi ankommer tidlig aften, og du bliver kørt tilbage til dit hotel. Herefter er aftenen til fri disposition. (M)

Efter morgenmaden er der afhentning på hotellet og afgang fra Cusco mod Puerto Maldonado, en flyvetur på 40 minutter. Ved ankomst til Puerto Maldonado lufthavn, bliver du mødt af en repræsentant fra lodgen, som vil tage os til deres kontor. På kontoret er der 15-20 min. til at pakke om, så det kun er det nødvendige, der tages med til opholdet i junglen. Vi fortsætter vores rejse i bus eller bil med kurs mod den lille flodby Infiernos, beboet af amazonasindianere. Her går vi ombord på en motorbåd og sejler afsted til vores lodge i ca. 30 minutter på Tambopataflodens lune og rolige vand. Frokosten serveres under sejlturen.

Ankommet til junglelodget er den første aktivitet bueskydning med traditionel bue og pil. Her forklarer et medlem af Infiernos indianersamfund, hvordan de gamle Ese Eja folk (navnet på stammen i Infierno) fremstillede og brugte bue og pil for at jage efter mad. Vi har derefter mulighed for at prøve denne, ikke helt så lette, færdighed.

Om aftenen tager vi lommelygterne frem og tager ud på floden, for at søge efter kaimaner ved at holde øje med deres øjne langs floden. Hvis vi er heldige, da får vi nogle kaimaner at se, ligesom der kan være andre nataktive dyr som viser sig. Under alle omstændigheder så er junglenatten med de mange eksotiske lyde en magisk oplevelse. (M | F | A)

Efter morgenmaden tager vi til søen ’Lago Tres Chimbadas’. Turen starter med en bådtur på ca. en halv time, for derefter at fortsætte til fods gennem junglen. Ved ankomsten har vi en uovertruffen udsigt over søen, der er omgivet af de karakteristiske aguajepalmer. Ombord på en katamaran flyder vi stille hen langs søen, hvor vi har mulighed for at se en del af den fauna holder til ved søerne. Herunder den særegne hoatzin (fasanlignende regnskovsfugl), papegøjer, aber og den truede kæmpeodder, pteronoura brasilienses.  På tilbageturen passerer vi et skjulested, hvorfra vi har mulighed for et sjældent syn, at farverige papegøjer og andre smukke fuglearter, der spiser det saltholdige ler på en klippeskrænt. Retur ved Ñape Lodge nyder vi en lækker og forfriskende drik og der er mulighed for at slappe lidt af og nyde synet af regnskoven fra hængekøjen på dit værelse. Lidt senere tager vi til Ñape Botanical Garden, som er en have med planter med medicinsk virkning. Efter aftensmaden spadserer vi en tur for at lede efter insekter, padder, taranteller, flagermus og andre nataktive fugle og dyr, mens vi lytter til de forskellige lyde i tropenatten. (M | F | A)

Vi spiser en tidlig morgenmad og tager efterfølgende afsted mod Puerto Maldonado. Vi henter vores bagage på Ñape Lodges kontor og fortsætter derefter til Puerto Maldonados lufthavn. Vi flyver til Lima og transporteres til hotellet. (M | A)

Vores guide vil møde jer på hotellet og derfra transportere jer til det lokale marked hvor hovedfokus vil være på de forskellige friske fisk. Vi får lejlighed til at se på nogle af de mange forskellige arter, som gæster det generøse peruvianske hav med Humboldtstrømmen. Vi vil derefter besøge en af den anerkendte og prisbelønnede restauranter og der lave noget af det bedste ceviche i Lima. Vi får mulighed for at besøge og se restaurantens køkken, lære mere om historien omkring dette symbolske måltid og iagttage tilberedelsen af vores egen ceviche – velbekomme! Efter besøget på restauranten vender vi tilbage til hotellet. Om eftermiddagen er der afhentning på hotellet for at køre til lufthavnen, hvor hjemrejsen starter. (M | F)

Ankomst til Danmark og tak fordi I valgte at rejse til Peru og Amazonas med Machete Tours. På godt gensyn.

Personale
 • Engelsktalende lokalguide
 • Professionelle, dygtige buschauffører
Overnatning

Alle hoteller vi bruger er 4 til 5 stjernede eller tilsvarende. Hvis nogle af hotellerne ikke er tilgængelige på rejsetidspunktet, booker vi et andet hotel af tilsvarende eller bedre standard.

 • 02 nat på Hotel Sol de Oro, Lima 5*  (med pool, spa og gym)
 • 01 nætter på Hotel Katari, Arequipa 4*  (med spa)
 • 01 nat på Colca Lodge & Spa, Colca 4*   (med varme kilder og spa)
 • 02 nat på Hotel Sonesta Posada Titicaca, Puno 4*
 • 04 nætter på Hotel Sonesta Cusco, Cusco 4* 
 • 01 nat på Hotel El Mapi, Machu Picchu 4* (med spa)
 • 02 nætter på Ñape Lodge
 • 01 nat på Hotel Casa Andina Premium Miraflores, Lima 5* (med pool, spa og gym)
Følgende udflugtspakker er inkluderet
 • Heldags byrundtur i Lima med Larco Herrera Museet
 • Halvdags byrundtur i Arequipa med Santa Catalina klosteret
 • 2 dages Colca Canyon tur med termiske bade, vandretur og udkig efter kondorer
 • Heldagstur på Titicaca søen med øerne Uros og Amantani
 • Turistbus Puno – Cusco og besøge La Raya Pass og Raqchi tempel
 • Halvdags byrundtur i Cusco og nærliggende omgivelser
 • Heldagstur til Inkaernes hellige dal – Pisac, Ollantaytambo og Chincheros.
 • 2 dages tur til Machu Picchu inkl. tog og privat guidet rundvisning
 • 3 dages guidede jungleture i Amazonas (Tambopata National Reserve)
Flyrejser
 • Flyrejse fra København/Ålborg/Billund til Lima med flyskift undervejs t/r med KLM og alle lufthavnsskatter inkluderet
 • 3 indenrigsstrækninger: Lima til Arequipa, Cusco til Puerto Maldonado og Puerto Maldonado til Lima
Transport
 • Turist bus fra Colca til Puno og fra Puno til Cusco
 • Bådtransport på Titicaca-søen
 • Vistadome class toget fra Cusco til Machu Picchu t/r
 • Bådtransport til og fra Ñape Lodge
 • Alle transfers til og fra lufthavne i privatservice med guide og chauffør
Måltider

Hvis du har særlige kostbehov eller foretrækker vegetar mad, bedes du angive dette ved bestilling af turen.

 • 14 x overnatninger inkl. morgenmad
 • 8 x frokost (dag 2,4,6,7,9,12,13 og 15)
 • 5 x aftensmad (dag 3,5,12,13 og 14)
Rejsegaranti:
 • Rejsegaranti hos Rejsegarantifonden. Medlemsnummer: 2717  
Følgende er ikke inkluderet
 • Rejseforsikring er ikke inkluderet – en god police, der omfatter alle tur aktiviteter og mulige sundhedsmæssige nødsituationer er en prioritet. Se venligst vores rejsebestemmelser.  
 • Drikkepenge til personalet er generelt forventet i Peru, men ikke tvungent
 • Måltider som ikke er specificeret i programmet
 • Alkoholiske drikke
 • Pris per person i dobbeltværelse inkl. fly: 27.800 kr.
 • Tillæg for enkeltværelse: 4.500 kr.
 • Denne rejse kan kombineres med andre rejser, du kan også vælge en tidligere ankomst eller senere hjemkomst.
 • Fly med American Airlines, Air France eller KLM tur og retur fra Aalborg, Billund eller København til Lima inkluderet.
 • Alle flyskatter og afgifter er også inkluderet.
 • Bemærk, at alle priser er fra-priser, hvor den endelige pris afhænger af flybillettens pris.

Relaterede rejser