Peru rejse med Inkastien, inkl. fly - 16 dage

Pris fra: 23200 KR

Peru er et land med en af verdens mest avancerede og fascinerende civilisationer: Inkaerne. Denne rejse til Peru begynder i landets hovedstad, Lima, og går derefter mod syd til vulkanområdet Arequipa og verdens dybeste kløft, Colca. Næste stop er inkaernes fødested ifølge legenden: Titicaca-søen mellem Peru og Bolivia i 3.800 meters højde. Du skal besøge lokale Uros-indianere, der bor på sivøer og derfra videre mod den hellige dal for at gå i inkahoffets fodspor i Cuscos gader. Turens virkelige højdepunkt er vandreturen på inka trail et par dage med pakkere og teltlejre. At ankomme til Machupicchu til fods er ubeskriveligt og du bruger hele dagen der. Tilbage i Lima er sidstedagen til at smage på landets nationalret: Ceviche, råmarineret fisk og skaldyr.

Afrejse fra Danmark og ankomst i Limas Internationale lufthavn, Jorge Chavez, samme dag. Her vil du blive mødt af en repræsentant fra vores samarbejdspartner i Peru, som vil bringe dig til hotellet i Miraflores. Turen fra lufthavnen til hotellet tager ca. 40 min. Vores agent vil undervejs give informationer om din tur og besvare eventuelle spørgsmål, du måtte have vedrørende din rejse. Eftermiddagen/aftenen er til fri afbenyttelse. I Miraflores er der masser af gode restauranter, barer og shoppingmuligheder.  

Vi benytter formiddagen til en rundtur i det centrale Lima, hvis koloniale arkitektur er et imponerende syn. I denne del af byen ligger præsidentpaladset, Perus ældste katedral og San Francisco kirken med sine berømte katakomber. Eftermiddagen bliver brugt på Museo Larco Herrera, hvor vi bliver taget med på en rejse gennem 3000 år af Perus historie ved hjælp af en samling af kunst og hverdagsgenstande fra landets imponerende og forskelligartede indianerkulturer. Museet har en af de rigeste samlinger af præcolombiansk kunst.

I Museo Larco Herrera ser du smukke tekstiler fra paracaskulturen, keramik fra chimu, nazca- og pachacamackulturerne, samt mange interessante artefakter fra inkafolkets storhedstid. De smukke genstande lavet af ler og som stammer fra mochicakulturen, vækker sikkert størst beundring sammen med guldgenstandene fra både inkaerne og civilisationerne før inkatiden. Den sene eftermiddag og aften vil være til fri disposition. (M | F)

Denne morgen er der afgang til Lima Lufthavn, hvor du vil flyve til den elegante koloniale by Arequipa, også kendt som ”Den Hvide By”. Efter ankomst til hotellet tager vi på byrundtur i denne specielle by, som nærmest udelukkende er bygget af hvide vulkanske sten. Beliggende næsten 2400m over havets overflade giver de snedækkede vulkaner Misti (5822m), Chachani (6057m) og Pichu-Pichu (5669m) byen en meget speciel atmosfære. Efter at have besøgt det smukke torv og katedralen, besøger du Arequipas mest kendte attraktion, Santa Catalina klosteret, hvor mere end 400 nonner engang boede. Vi besøger Yanahuara pladsen, hvor du kan tage billeder af Arequipas vulkaner og særegne omgivelser, før vi vender tilbage til hotellet. (M | A)

Vi benytter formiddagen til en rundtur i det sentrVi starter tidligt denne morgen med at checke ud af vores hotel, hvor du så bliver hentet og kørt til Colca Canyon. Vi krydser et spektakulært højt område, Altiplano, som er mere end 4000m over havets overflade. Langs ruten passerer vi små landsbyer, og der er mulighed for, at vi får lokale hyrder med deres lamaer og alpacaer at se. Byen Chivay, som ligger 3633m over havets overflade, fungerer som indgangen til Colca Canyon. To spektakulære vulkaner, den meget aktive Sabancaya og den enorme Ampato (6288m), dominerer landskabet rundt om byen. Efter en lang bustur, tager vi til Chivays varme termiske bade for at blødgøre ømme muskler. (M)

Fra morgenstunden tager vi til Cruz del Condor, et storslået udsigtspunkt over en af de dybeste dele af Colca Canyon. Hvis vi er heldige, er dette et glimrende sted at se kondorer, verdens største flyvende fugl med vingefang på op til 3m. Efter denne unikke naturoplevelse, tager vi en kort gåtur i dalen for at iagttage de gamle landbrugsterrasser, der har været i brug i bjergene i århundreder. Vi vender dernæst tilbage til hotellet for at spise frokost og tager så videre med bus til Puno, som ligger ved bredden af den højtliggende sø Titicaca i knap 4000m højde – det er verdens højest beliggende og største navigerbare sø. (M | A)

Dette er dagen for en spenende heldagstur på innsjøen, Først besøker du Uros-folket, som har levd I dag har vi en spændende heldagstur på søen. Først besøger vi Uros-stammen i deres landsby, hvor huse og både er bygget af sivene fra søen. Vi bruger tid sammen med Uros-folket, som har overlevet på en kombination af jagt og fiskeri. Dernæst sejler vi videre og ankommer til den fredelige ø, Amantani, hvor vi vil tilbringe tid med de lokale for at få et indblik i deres levemåde og kultur. Guiden tager os med på en kort gåtur, hvor vi kommer op på det højeste punkt på øen. Her er der en fantastisk udsigt ud over Titicacasøen. Midt på eftermiddagen bliver vi hentet igen og sejlet tilbage til Puno. (M | F)

 

I dag har vi en lang, men oplevelsesrig rejse foran os. Vi krydser Altiplano-området til Cusco, som er den formelle hovedstad i inkariget og i dag en elegant, blomstrende multi-kulturel by. Undervejs gør vi nogle stop ved de smukke monumenter langs ruten og beundrer udsigten fra La Raya, som er det højeste punkt på vores rute. Når vi kommer til Raqchi, besøger vi ruinerne af templet Viracocha, en af inkaernes mest hellige steder. Ved ankomst til Cusco checker vi ind på vores hotel, før der gives en kort introduktion til byen og de følgende dages oplevelser. Om aftenen kan man vælge at udforske byen og dens gode restauranter. (M | F)

Om formiddagen kan du frit slappe af og udforske Cusco i dit eget tempo. Om eftermiddagen vil en lokal guide møde dig på hotellet og tage dig med på en rundtur i Cusco og dens omgivelser. Vi besøger katedralen Santo Domingo på den centrale plaza og Koricancha – det storslåede Soltempel, som er bygget uden hjælp af mørtel, men hvor hver enkelt sten passer perfekt ind. Vi fortsætter til Sacsayhuaman, som har en smuk beliggenhed med udsigt over Cusco. Sacsayhuaman er ganske imponerende med dens vægge bygget af udskårne sten, hvoraf den største vejer mere end 125 tons. Vi forlader Sacsayhuaman og besøger de velbevarede inkasteder, Quenco, Puka Pukara og Tambo Machay. Herefter vender vi tilbage til vores hotel. Aftenen er til fri disposition. (M | F)

I dag tager vi til Den Hellige Dal. På vejen besøger vi byen Pisac, som er kendt for sine indianermarkeder. Der er mulighed for at købe alt fra peruvianske uldsweatere og musikinstrumenter til malerier, vævninger og smykker. Efter frokost, fortsætter vi til Ollantaytambo, en anden charmerende landsby i hjertet af dalen. Denne by anses for en åben museumsby, idet alle indbyggere fastholder de gamle traditioner og love, som er overleveret gennem deres forfædre. På vejen tilbage til Cusco, stopper vi ved den kønne landsby Chinchero, hvor vi ser det centrale torv, den lokale kirke og markedet. (M | F)

I dag starter vi vores inkatrek - vi forlader Cusco omkring kl. 4 om morgenen for at tage til markedsbyen Ollantaytambo i Den Hellige Dal, hvor der vil være mulighed for at gøre de sidste indkøb som fx regnslag, vandrestav, vand og kiks til vandreturen.

Vi fortsætter derfra til Km 82 stenen, hvor vi bliver sat af bussen og inkatrekket starter. Vi går fra Km 82 til Huayllabamba, en rimelig flad og smuk tur, langs Urubamba floden og igennem dalen med udsigt til det sneklædte bjerg Veronica, der med sine 5750m er områdets højeste bjerg. Vi kommer forbi nogle lokale landsbyer, hvor folk stadig bygger deres huse med traditionelle ichugræs tage. Vi nyder udsigten over Llactapata, som var et vigtigt landbrugsområde for inkaerne. Efter Llactapata drejer vi væk fra floden og går op gennem dalen langs med Kusichaca floden, hvor vi har en enestående chance for at se kolibrier flyve omkring. Derefter ankommer vi til landsbyen Huayllabamba om eftermiddagen og fortsætter op til vores lejr, som har en fænomenal udsigt over dalen og de omkringliggende bjerge. (M | F | A)

I dag er den stejleste tur på trekket. Vi vandrer op forbi Llulluchampa gennem et område med frodig tågeskov og derefter begynder en stejl opstigning med høje trappetrin til 4200m passet Warmi Wañusca, ”Den Døde Kvindes Pas.” Vi kan være heldige at se lamaer, som græsser lige nedenfor passet. Ved ankomsten til passet, tager vi os et fortjent hvil og nyder udsigten, hvor vi bagude kan se sneklædte bjerge og forude kan vi se, hvad der venter os, da inkastien tydeligt ses.

Vi starter nedstigningen ad inkatrapperne på den anden side ned til Pacaymayo dalen. Vi fortsætter til Runkurakay – endnu en inkaruin – og herfra går vi på den oprindelige inkasti. Vi begiver os afsted til det andet pas i 3900m højde og på dette sted, på solrige dage, har vi en helt utrolig udsigt mod Vilcabamba bjergene, hvor inkaerne trak sig tilbage til efter kampe mod spanierne. Her har vi mulighed for at slå lejr eller vi fortsætter den smukke tur ned til de store ruiner, Sayaqmarka. Efter en grundig fortælling om ruinerne og områdets historie, fortsætter vi gennem en mindre tågeskov mod vores lejr. (M | F | A)

Hvis vejret er klart, vågner vi op til en fantastisk udsigt mod Vilcabamba bjergene. Efter morgenmaden fortsætter vi mod det tredje pas - dette stykke af vandreturen, er meget betagende med tågeregnskov, orkideer, bregner og et farverigt fugleliv. Inkastien er her helt fantastisk med delvist huggede tunneller og perfekt placerede sten. Vi spiser frokost ved det tredje pas nær Phuyupatamarca i ca. 3550m højde, før vi starter den lange nedstigning til Wiñay Wayna, som ligger meget dekorativt og imponerende lige bag vores lejr. Wiñya Wayna er det største anlæg i området efter Machu Picchu og Llaqtapata. Ruinerne ligger op ad den ene bjergside og består af huse, tårne og terrasser. Kokken og hans hjælpere vil om aftenen gøre lidt ekstra ud af middagen, så vores sidste aften kan afsluttes på festlig vis. Da der er meget tidlig afgang næste morgen, er det en god idé at få en god nattesøvn. (M | F | A)

Vi starter tidligt denne morgen og vandrer til Inti Punku, ”Solens Port.” Herfra ser vi solen stå op over de omkringliggende bjerge og ser de første glimt af inkabyen, Machu Picchu. Det er en hel speciel oplevelse at stå her, hvor man virkelig fornemmer stedets mystik og eventyr. Vi fortsætter det sidste stykke ned til Machu Picchu, hvor vi har en guidet rundvisning. Vi hører om stedets vigtighed – religiøst og historisk, samt om den fabelagtige og intelligente inka-arkitektur. Efter rundvisningen er der tid til enten at gå op på toppen af Wayna Picchu, hvorfra man kan se hele området ovenfra, eller man kan besøge det smukke Måne Tempel eller selv udforske Machu Picchu og nyde de flotte udsigter. Først på eftermiddagen går det tilbage til Aguas Calientes, hvorfra vi tager toget tilbage til Cusco. (M | F)

Denne dag er der rejse fra Cusco lufthavn til Lima, hvor du har en sidste overnatning. Det er muligt at gøre de sidste indkøb, besøge museer eller bare slappe af ved hotellets swimmingpool. (M | A)

Vores guide vil møde os på hotellet og vil transportere os til det lokale marked hvor vores hovedfokus vil være på den friske fisk. Her vil vi have muligheden for at se de mange forskellige produkter, som det generøse peruvianske hav kan byde på. Vi vil derefter besøge en anerkendt og prisbelønnet kok, Hr. Luis Cordero, for at lave den bedste ceviche i Lima. Vi vil få mulighed for at besøge og se hans køkken, lære mere om historien omkring dette symbolske måltid og iagttage tilberedelsen af vores egen ceviche. Efter besøget på markedet og restauranten, vender vi tilbage til hotellet. Om eftermiddagen bliver du hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, hvor hjemrejsen starter. (M | F)

Ankomst hjem og tak for rejse til Perus med Machete Tours.

 • Afrejsegaranti hver dag, året rundt (hvis Inkastien er udsolgt kan vi i stedet tilbyde Salkantay trek)
 • Individuel rundrejse i mindre internationale grupper med lokale engelsktalende guider
Personale
 • Engelsktalende lokalguide
 • Professionelle, dygtige buschauffører.
 • Bærere til at bære campinggrej (på Inkastien)
Overnatning Alle hoteller vi bruger er mindst 3,4,5-stjernet i turistklasse eller tilsvarende. Hvis nogen af hotellerne ikke er tilgængelige på rejsetidspunktet, booker vi et andet hotel af tilsvarende eller bedre standard.
 • 02 nætter på Hotel Casa Andina Premium, Lima 5* (med Spa og pool)
 • 01 nat på Hotel Katari, Arequipa 4* (med Spa)
 • 01 nat på Hotel Casa Andina, Colca 3*
 • 02 nat på Hotel Sonesta Posada Titicaca, Puno 4*
 • 04 nætter på Hotel San Agustin El Dorado, Cusco 4*
 • 03 overnatninger i telt langs Inkastien trek.
 • 01 nat på Hotel Casa Andina Premium, Lima 5* (med Spa og pool)
Ture & Aktiviter
 • Heldags byrundtur i Lima med Larco Herrera Museet
 • Halvdags byrundtur i Arequipa med Santa Catalina klosteret
 • 2 dages Colca Canyon tur med termiske bade, vandretur og udkig efter kondorer
 • Heldagstur på Titicaca søen med øerne Uros og Amantani
 • Turistbus Puno – Cusco og besøge La Raya Pass og Raqchi tempel
 • Halvdags byrundtur i Cusco og nærliggende omgivelser
 • Heldagstur til Inkaernes hellige dal med Pisac, Ollantaytambo og Chincheros
 • 3 nætters Inka trek inkl. transport fra og til Cuzco engelsktalende guide, privat bærere (8 kilos max), entréer, helpension
Flyrejser
 • Flyrejse fra København/Ålborg/Billund til Lima med flyskift undervejs t/r med KLM og alle lufthavnsskatter inkluderet
 • 2 indenrigsstrækninger: Lima til Arequipa og Cusco til Lima
Transport
 • Turistbus fra Colca til Puno og fra Puno til Cusco
 • Båd transport på Titicaca-søen
 • Vistadome class toget fra Machu Picchu til Cusco
 • Alle transfers til og fra lufthavne i privat service med engelsktalende guide og chauffør
Måltider
 • Hvis du har særlige kostbehov eller foretrækker vegetar mad, bedes du angive dette ved bestilling af turen.
 • 14 x overnatninger inkl. morgenmad.
 • 10 x frokost (dag 2,6,7,8,9,10,11,12,13 og 15)
 • 06 x aftensmad (dag 3,5,10,11,12 og 14)

Resegaranti:

 • Resegaranti hos Rejsegarantifonden.Reg. No. 2717

Ikke Inkluderet:

 • Rejseforsikring er ikke inkluderet – en god police, der omfatter alle turaktiviteter og mulige sundhedsmæssige nødsituationer kan varmt anbefales og bør betragtes som en prioritet
 • Drikkepenge til personalet er generelt forventet i Peru, men ikke tvungent
 • Måltider som ikke er specificeret i programmet
 • Privat bærere langs Inkastien 
 • Alkoholiske drikke

Medbring

 • Godt fodtøj til at gå i
 • Sandaler til at slappe af i om aftenen
 • Vind- og vandtæt jakke (Gore-Tex er en god mulighed)
 • Vandflaske
 • Vandrensningstabletter
 • Kamera (Vandtæt etui er en god idé)
 • Ekstra batterier til kamera
 • Ekstra penge til egne udgifter – dollars er let at veksle, og der er hæveautomater i de større byer
 • En fotokopi af pas, rejsedokumenter og forsikringspapirer/police
 • Myggespray (DEET er en god løsning)
 • Solcreme, solbriller, solhat
 • Lommelygte med ekstra batterier
 • Badetøj
 • Kikkert til at kigge på dyrelivet
 • Pris per person i dobbeltværelse inkl. fly: 23,200 kr
 • Tillæg for enkelt værelse: 3,150 kr

 

 • Denne rejse kan kombineres med andre rejser, du kan også vælge tidligere ankomst eller senere hjemkomst.
 • Fly med American Airlines, Air France eller KLM tur og retur fra Ålborg, Billund eller København til Lima inkluderet.
 • Det er muligt at vandre af Inkastien til Machu Picchu hele året, undtagen februar måned, men den bedste trekking sæson er fra april til november. I denne periode anbefaler vi at booke minimum 5-6 måneder i forvejen, da tilladelserne hurtigt bliver udsolgt. Vi kan i stedet tilbyde Salkantay trekket på 5 dage til samme pris. Rundrejsen bliver der ved 1 dag længere.

Relaterede rejser