Salkantay til Machu Picchu vandring - 5 dage

Pris fra: 4170 KR

Vandringen Salkantay til Machu Picchu er et rigtig godt alternativ til den klassiske vandring på Inkastien. Dette er en perfekt mulighed for rejsende, der gerne vil vandre til Machu Picchu, men som samtidigt gerne vil opleve klare bjergsøen og Andesbjergenes snedækkede toppe på nær hold og i selskab med lidt færre mennesker. Denne bjergvandring er blandt de mest pittoreske i Peru med spektakulære udsigter til Vilcabambabjergene og den subtropiske jungle nedenfor.

Ruten og naturen er et niveau vildere her. Det sker, at vandrene ser vicuña eller en ensom kondor. Et af turens absolutte højdepunkter er udsigterne mod og nærheden til den fantastiske isklædte majestæt Mt. Salkantay, der med sine 6271 moh er det højeste bjerg i Vilcabambabjergkæden. Inkaerne betragtede bjerge, som Mt. Salkantay, som guder ’Apus’. Denne tro lever i lokalbefolkningen her, hvor varder og andre tegn på små ceremonier ses i landskabet.

Højdemæssigt er yderpunkterne på denne tur det iskolde Salkantay-pas langt over trægrænsen i 4650 moh og Aguas Calientes (Machu Picchu by) med sine 2040 moh nede i subtropisk klima. En stor del af vandringen ned mod La Playa og Aguas Calientes foregår langs floder og bække. Flere steder passeres små bebyggelser, hvor det er muligt, at få et glimt af livet her fjernt fra by og civilisationens turbulens.

Sidste dag er ved vidunderlige, mytiske og veltilrettelagte Machu Picchu, hvor vi ud over den guidede tur også kan nyde synet tilbage i retning af La Playa og Vilcabamba med erindringen om den betagende vildskab og skønhed der.

Vi bliver hentet omkring kl. 6.00 ved hotellet for at tage på vores fantastiske tur til udkanten af Vilcabamba-bjergkæden og stedet, hvor vores vandringssti starter ved den lille landsby Mollepata. I det fjerne ligger Mt. Veronica, der med sine 5750 moh er et af de højeste bjerge i Urubamba-bjergkæden. Vi passerer små bjergbeboelser og områder med tæt tågeskovsvegetation, hvor vi ud over sjældne blomster og orkideer ofte kan være heldige at høre og se flittige kolibrier. Vi vandrer mod det store sneklædte bjerg Tucarhuay (5910m) og langsomt begynder landskabet med skov og tyk vegetation at ændre sig til græsslette jo nærmere vi når dalen ved Soraypampa i 3700 moh. Efter omkring 7 timers vandring ankommer vi til vores lejr, hvor vi kan slappe af til den forrygende og vilde udsigt og siden nyde vores aftensmad. (F | A)

Efter en tidlig start tager vi hul på vandringens mest udfordrende dag. Målet er Huamantaydalen, men inden vi når dertil skal vi passerer Salkantay-passet, der med sine 4650 moh er det højeste punkt på vores vandring. Vi kommer forbi Salkantay Pampa, som ligger under de største tinder i Vilcabambabjergkæden. Undervejs belønnes vores opstigning af fantastiske udsigter. Vi kan føle kraften og kulden stråle ud fra de store gletsjertunger Salkantay og Tucarhuay, mens vi vandrer gennem et stejlt kløftområde med masser af betagende tågeskov. Senere på dagen når vi vores lejr i Huamantaydalen ved den lille bebyggelse Chaullay (2950m). (M | F | A)

I dag går vi fra Chaullay og kommer ind i den frodige Santa Teresa dal. Vi følger Santa Teresa floden, som bruser ned mod Rio Urubamba og endelig bidrager til Amazonfloden. Området er subtropisk med et rigt fugleliv med blandt andet flere arter papegøjer som kommer for at spise ler fra gemte ’colpas’ i bjergene. Længere nede af stien findes der varme kilder, hvis man skulle ønske at tage et varmt bad. Endnu længere nede kan man tage et køligere brusebad under et smukt vandfald – det er virkelig forfriskende! Vi fortsætter vores vandring, og stien begynder lige så stille at flade lidt ud indtil vi kommer til byen La Playa, hvor vi camperer for natten. (M | F | A)

Vi følger i dag en nyligt restaureret del af en anden Inkasti til Machu Picchu og det er på denne del af trekket, at vi får udsigt til Machu Picchu for første gang.

De få lokale der bor i området, har små kaffeplantager eller dyrker afgrøder til eget brug eller forskellige eksotiske frugter. Vi kommer forbi det lille arkæologiske område Patallacta, hvor vi stopper for frokost, inden vi fortsætter mod vandværket, som ligger på vejen til Aguas Calientes. Fra vandværket tager vi enten en kort togtur, eller vi fortsætter med at gå til Aguas Calientes et par timer længere nede af sporet. Her tjekker vi ind på vores hotel, og resten af dagen er fri til at afprøve byens muligheder: De varme termiske kilder, mindre gåture i de nære område eller blot kigge sig omkring på markedet og besøge en lokal restaurant eller bar. (M | F)

Vi starter tidligt med en 25 minutters tur fra Aguas Calientes til det sagnomspundne citadel Machu Picchu. Stedet spreder sig over en relativ flad bjergtop mere end 2300m over havets overflade. Udsigten her er fantastisk hele vejen rundt med bjergskråninger dækket af tågeskov og flere steder snedækkede bjergtoppe i det fjerne. Dette sted var sunket hen i glemsel indtil Yale-professor og opdagelsesrejsende Hiram Bingham genfandt det på en arkæologisk ekspedition i 1911. Vi starter med en guidet rundtur på ca. 2 timer. Formålet med Machu Picchu er på mange måder fortsat et mysterium, men i løbet af denne tur, bliver vi præsenteret for de vigtigste bygninger og pladser i området, Machu Picchus historiske baggrund og de hypoteser man indtil videre har om, hvad Machu Picchu har været brugt til.

Efter den guidede tur er der tid til at gå rundt på egen hånd. Skulle der være energi til det, så er det mulighed for at undersøge andre mindre ruiner på Machu Picchu området, eller gå lidt tilbage ad Inkastien mod Solporten. Vi kommer tilbage til Aguas Calientes, hvorfra vi senere om eftermiddagen tager toget til Cusco. Vi ankommer tidlig aften, og bliver kørt tilbage til et hotel efter eget valg. (M)

Personale

 • Tosproget certificeret guide
 • Muldyr og venlige lokale muldyrdrivere sørger for transporten af campinggrej plus 10 kg personlig bagage pr. deltager
 • Vores professionelle kok leverer gode mættende måltider på hele turen
 • Vores guider medbringer førstehjælpsudstyr, iltflaske og satellittelefon til brug ved nødsituationer
 • Der findes også veludhvilede heste lejet fra det lokale samfund til hjemtransport i nødstilfælde

Overnatning

 • Gode kvalitetstelte
 • Selvoppustelige liggeunderlag
 • Spisetelt med campingbord og -stole samt toilettelt
 • I Aguas Calientes vil I blive indlogeret på et komfortabelt hotel med badeværelse en-suite og varmt vand 24 timer i døgnet.

Udflugter og aktiviteter

 • Guidning undervejs på vandringen
 • Guidet rundtur ved Machu Picchu
 • Indgangsbilletten til Machu Picchu

Transport

 • Transport fra jeres hotel i Cusco til vandringens startsted.
 • Bus til og fra Machu Picchu fra Aguas Calientes.
 • Tog til Cusco på dag 5, og transport fra stationen til et valgfrit hotel i Cusco ved ankomsten.

Rejsegaranti:

 • Rejsegaranti hos Rejsegarantifonden. Medlemsnummer 2717.

 

Måltider

 • 4 morgenmad, 4 frokoster, 3 aftensmad
 • Der bliver serveret gode nærende måltider på turen. Hvis du har særlige kostbehov eller foretrækker vegetarmad, bedes du angive dette ved bestilling af turen. I løbet af vandringen er det vigtigt at have en afbalanceret og nærende kost med henblik på at komme godt igennem vandringsdagene. Alle vores måltider indeholder en god blanding af proteiner og kulhydrater. Morgenmaden kunne eksempelvis bestå af havregryn eller andet morgenmadsprodukt, mælk, æg, brød, smør, marmelade og varm chokolade. Vi medbringer energisnacks til mellemmåltider.

Ikke Inkluderet

 • En varm sovepose (kan lejes lokalt)
 • Rejseforsikring er ikke inkluderet – en god police, der omfatter alle aktiviteter og mulige sundhedsmæssige nødsituationer kan varmt anbefales og bør betragtes som en prioritet.
 • Morgenmad på afrejsedagen, aftensmad på 4. dag i Aguas Calientes samt frokost og aftensmad på 5. dagen ved Machu Picchu og Aguas Calientes.
 • Drikkepenge til personalet, der generelt er forventet i Peru, men ikke tvungent.
 • Alkoholiske drikke
 • Pris per person: kr. 4170

Bemærk venligst:

 • Denne vandretur ”Salkantay til Machu Picchu – 5 dage” kan nemt indarbejdes i et ”Peru Rundtur” program eller med andre ”Peru Adventure-ture,” såsom ”Colca Canyon Vandring” eller turen til Nazca-linjerne. Kontakt os for at høre mere om mulighederne.

Relaterede rejser