Store Sydamerika rejse, inkl. fly - 24 dage

Pris fra: 61300 KR

Fra peruvianske inka-imperier og den forsvundne inkaby, Machu Picchu, som er på UNESCOs liste over verdens kulturarv, gennem Titicacasøen til Bolivia og den massive saltørken, Salar de Uyuni! Fra Chiles Atacama-ørken i nord med utrolige gejsere tager vi til Buenos Aires, Argentinas pulserende hovedstad med brede boulevarder og tango og fodbold og boghandlere.

Vi kan se hvaler helt inde ved kysten i det sydligste Argentina. Fra det larmende, fugtige og fascinerende Iguazú-vandfald, med et fald på 74m, tager vi til Brasiliens pulserende metropol, Rio de Janeiro, hvor vi besøger ”Sugarloaf” og Corcovado-bjerget med den berømte Kristus-statue. Denne Sydamerika-tur giver dig det bedste af denne del af verden.

I løbet af de 24 dages komplet rundrejse, observerer vi dyr, besøger historiske monumenter, slapper af på stranden, går i regnskoven, forundres over naturen og nyder øjeblikket. Alt sammen med en professionel og dygtige Engelsktalende lokale guider.

Ved ankomsten til Limas lufthavn hen på eftermiddagen bliver du mødt af den danske rejseleder og en repræsentant for Machete Tours og transporteret til dit hotel som ligger i det hyggelige Miraflores-kvarter fyldt med mange spændende restauranter, barer og faciliteter. Resten af aftenen er til fri disposition.

Denne morgen spiser vi tidligt morgenmad på hotellet og har derefter en guidet tur i Limas historiske centrum. Vi besøger blandt andet ”Plaza of San Martin” og “Plaza Mayor”. Her kan man se fine eksempler på bygninger fra kolonitiden, som den imponerende katedral, rådhuset og regeringspaladset. Vi fortsætter ud på eftermiddagen til lufthavnen for at nå vores fly til Cusco, en tur på halvanden time. Beliggende højt oppe i Andesbjergene i 3.300 meters højde over havets overflade er denne by inkarigets gamle hovedstad. Ved ankomsten bliver vi transporteret til vores hotel. Resten af eftermiddagen/aftenen er fri til egne aktiviteter. (M)

Vi bliver hentet på hotellet tidligt efter morgenmad og tager på en guidet byrundtur i Cusco. Turen begynder ved den største plads, ”Plaza de Armas,” hvor den smukke Santo Domingo katedral ligger. Dernæst udforsker vi Soltemplet ”Koricancha,” som er et af de bedst bevarede eksempler på inka-arkitektur. Vi tager derefter videre til Sacsayhuaman fæstningen som er bygget af perfekt formede stenblokke der vejer op til 125 tons. På vej videre i bus til Den Hellige Dal (the Sacred Valley) stopper vi ved byerne Quenco og Puka Pukara, før vi når den historiske by Ollantaytambo. Vi spiser vores medbragte mad og efterfølgende tager vi på en betagende rejse med toget langs Urubamba-floden. En rejse nedad i terrænet og ind mod området på grænsen til Amazonas og dermed mere og mere frodigt jo længere toget kommer. På begge sider kan du se den tårnhøje Vilcabamba-bjergkæde. I Aguas Calientes ender dagens rejse og vi overnatter på vores hotel for foden af Machu Picchu. (M,F)

Dagen starter tidligt med kørsel op til det fantastiske inka-citadel, Machu Picchu, hvilket ligger i  2380m højde. Efter en guidet tur med rejselederen har du muligheden for at udforske ruinerne på egen hånd. Hvis du har lyst til en lille udfordring, kan du vandre op til toppen af Huayna Picchu, en stejl bjergside, hvor du har en flot udsigt over Machu Picchu (dette extra tur skal bookes på forhånd). Tilbage i Aguas Calientes, går vi omkring kl. 15.30 ombord på toget for at vende tilbage til Cusco. Vi ankommer tidligt om aftenen og bliver transporteret til vores hotel. Aftenen er fri til at opleve Cusco på egen hånd. (M)

I dag fortsætter vores Sydamerika-rundrejse til Puno, som ligger ved Titicaca-søens bredder. Turen tager omkring 9 timer, der tager os gennem et spektakulært landskab. Vi stopper ved adskillige interessante naturattraktioner og historiske landsbyer som det høje pas ved La Raya i 4.000 meters højde. Har kan du benytte lejligheden til at beundre den utroligt smukke udsigt. Vi besøger også Raqchi og besøger en af inkarigets helligste steder, ruinerne af Viracocha-templet. Ifølge inkafolkets mytologi, er Virococha skaberen af alt liv og den helligste af deres guder.

Om eftermiddagen går vi ombord på en båd som sejler os til de berømte flydende øer, lavet af siv, som er skabt af Uros-folket. Dette folk har fuldstændig tilpasset sig til at leve på vandet og bygger deres huse og både af siv, hvorfra de jager og fisker. Efter besøget vender vi tilbage til vores hotel. Aftenen er fri til, på egen hånd, at udforske Punos livlige natteliv og udmærkede restauranter. (M,F)

Dagen begynder tidligt, hvor vi rejser langs Titicaca-søens sydlige bred på vej mod Bolivia, som er et relativt tyndt befolket land og det mest indianske med mange forskellige stammer. Vi passerer de store isdækkede bjerge ved Cordillera real og krydser over grænsen ind i Bolivia, hvis hovedstad,  La Paz, er verdens højst beliggende hovedstad. Den mægtige snedækkede bjergtop, Huayna Potosi, tårner 6.000 meter op over byen. Om eftermiddagen har vi en guidet byrundtur, med et besøg på markedspladsen og heksemarkedet, Murillo-torvet og San Francisco-kirken samt præsidentpaladset og parlamentet. Vi spiser frokost på en lokal restaurant, inden turen går til den fantastiske ”Moon Valley” i udkanten af La Paz. Her nyder vi det smukke landskab før vi vender tilbage til vores hotel i La Paz. (M, A)

I dag afgår vores bus tidligt om morgenen fra La Paz og vi har en fire-timers bustur til den kulturelle hovedstad Oruru. I påsken afholdes ”La Diablada Festival” - en festival, hvor dansere klædt ud som monstre, hylder de indfødte og kristne guder. Efter en to-timers tur rundt i byen, går vi ombord på toget, der vil tage os til verdens største saltsø, Uyuni. En spektakulær saltørken. Togturen tager omkring 7 timer igennem et dramatisk og evigt skiftende landskab. Vi ankommer til Uyuni omkring kl. 23 og checker ind på vores hotel til en god nats søvn. (M)

I dag begynder vi vores rejse til et af de mærkeligste landskaber på vores Sydamerika-tur - de store saltsletter omkring Salar de Uyuni. Saltsøen er den højstbeliggende og største saltsø i verden med omkring og på størrelse med Sjælland!. 12.000km² og 3653m over havets overflade. Om morgen kører vi mod byen Uyuni for at besøge ”saltminen” i Colchani. Her arbejder befolkningen under hårde betingelser for at få udvinde salt fra søens overflade. Vores rejse fortsætter i vores firehjulstrækkere derefter mod byen Jirita, med et stop på Tunupa-vulkanen og dets flamingo koloni. Vi overnatter på vores lodge i Jirita. (M,F,A)

Vi spiser tidligt morgenmad og kører tidligt til ”Laguna Colorado” - Den Røde Lagune. Havets røde farve kommer fra alger i dette ætsende vand, fyldt med kemikalier fra de nærliggende vulkaner. Søen er hjemsted for tre forskellige flamingoarter: Puna, chilenske og andes flamingoer. Vi fortsætter rejsen mod Ollagüe-vulkanen og ”Arbol de Piedra” (stentræet) i et absurdt smukt og anderledes område med mange laguner. Vi spiser aftensmad og overnatter på en lokal lodge. (M,F,A)

Denne morgen tager vi tidligt afsted til ”Sol de Mañana”-gejseren - denne gejser sprøjter regelmæssigt kogende vand 50m op i luften. Vi slapper af med et bad i de varme kilder, før vi fortsætter videre til’Salvador Dali’-ørken opkaldt efter dets klippeformationer, før vi kommer til Verde Lagunen - den grønne sø. Nu forlader vi Bolivia og tager over grænsen til Chile. Vi fortsætter til San Pedro de Atacama, hvor vi checker ind på vores hotel. En ekstra udflugt til de lokale varme bade, er til rådighed, hvis dette ønskes. (M,F)

Dagen er fri til at bruge på egen hånd, og du kan benytte lejligheden til at slappe af efter vores begivenhedsrige besøg i Bolivia. For dem, der ønsker det, kan man besøge byens kirke fra 1600-tallet og dets museum. Eller du kan tage en dagstur til saltsøen ”Salar de Atacama,” som ligger syd for byen. Udsigten her i højderne tæt på stjernerne er helt unik. (M)

Dagens tur går til de spektakulære gejsere i Tatio. Disse gejsere sprøjter varmt vand op i luften og er verdens højest beliggende gejser-felt. Efter en god morgenmad, er der mulighed for at nyde de varme kilder i Puritama. Vi vender tilbage til San Pedro og vores hotel. Aftenen er fri til egne aktiviteter. (M,F)

Dagens tur tager os langs kysten til byen Calama. Her fra flyver vi til Chiles moderne og travle hovedstad, Santiago de Chile. Efter check-in, tager vi ud på en guidet byrundtur i denne smukt beliggende storby. På dage med klart vejr, kan man i det fjerne se de snedækkede tinder i Andesbjergene, der har Amerikas højeste bjerg, Aconcagua på 6.960 meter på den argentinske side. Byturen tager os til San Francisco-kirken, bygget i 1500-tallet til minde om den spanske conquistador Pedro de Valdavia - Santiagos grundlægger. Vi besøger også regeringspaladset og Plaza de Armas. Vi fortsætter derefter til den 300m høje bakke, San Cristóbal, hvor Metropolitan Park, Zoo og kulturhuset ligger. Aftenen er fri til egne aktiviteter. (M)

Denne dag går turen vest for Santiago for at besøge Chiles vigtigste havneby, den historiske og ekstremt stemningsfulde Valparaiso. Valparaiso er en farvelig by, som ligger spredt over 42 stejle bakker, som stiger dramatisk over Stillehavet. Vi tager en bytur og besøger Pablo Nerudas hus – en af Chiles mest kendte og anerkendte forfattere og digtere der samtidig hele sit voksenliv var parlamentariker og socialist. I 1971 modtog Neruda Nobelprisen i litteratur. Efter en god frokost på en fiskerestaurant tager vi til tvillingebyen Viña del Mar, som er en badeby med mange fine strande og smukke parker. Vi fortsætter videre mod nord for at besøge Reñaca, før vi vender tilbage til Santiago. (M,F)

Vi fortsætter vores Sydamerika-tur til Argentinas hovedstad, Buenos Aires. Under flyveturen kan man se landskabet skifte fra høje isdækkede tinder i Andesbjergene, til de store åbne sletter i Argentina. Ved ankomsten, transporteres vi til vores hotel og efterfølgende tager vi på en byrundtur i de centrale dele af Buenos Aires og ser kongressen, katedralen og regeringspaladset på den berømte Maj-plads. Vi tager derefter ud til La Boca-kvarteret og hører om indvandrernes historie i dette udprægede indvandrerland. Om aftenen spiser vi middag kombineret med en rigtig argentinsk specialitet - et tango show! (M,A)

Vi nyder morgenmaden på hotellet, før vi transporteres til indenrigs-lufthavnen for at flyve sydpå til Patagonien – en af verdens sidste ødemarker og et ufatteligt smukt landskab i det sydlige Argentina og Chile to gange Sveriges størrelse men med under to millioner indbyggere. Vi kører ved ankomst til hotellet. (M)

Dagen byder på en heldagsudflugt til den berømte Perito Moreno-gletsjer, verdens største indlandsgletsjer. Den kan beundres på tæt hold fra forskellige broer og stier. På grund af sin fortryllende skønhed er stedet udnævnt til at være et World Heritage Site i 1981. Hvorfor ikke benytte lejligheden til at opleve gletsjeren på en anden måde? Som et supplement til den dag, vi tilbydes en sejltur på Lago Argentino, Argentinas største sø, eller halvanden times vandretur med klatrejern på gletsjeren. Dette bookes på forhånd gennem os ved reservation. Kontakt os for aktuelle priser. (M)

Denne dag flyver vi fra Patagonien i syd – via flyskift i Buenos Aires – mod nord til den varme subtropiske regnskov i Argentina på grænsen til Brasilien og Paraguay. Verdens største vandfald ved Iguazú, hvor vi checker ind på vores smukt beliggende hotel i hjertet af regnskoven. Resten af dagen er fri til at bruge på egen hånd. (M)

En heldagstur på den argentinske side af faldet er på programmet i dag! Du ser vandmasserne fra en af Sydamerikas største floder, Paraguay-floden, styrte ned i en 75 m høj slugt - et uforglemmeligt syn. At vandfaldene desuden strækker sig over knap tre km i bredden gør dem endnu mere imponerende. På grund af de mange små regnskovsøer, deles vandet op i 275 individuelle vandfald.

Ved at følge stierne på den argentinske side af vandfaldene kommer vi tæt på nogle af de individuelle vandfald og mærker deres utrolige kraft. Denne spektakulære oplevelse er størst ved La Garganta del Diablo, ’The Devils Throat’ - som er det største af alle vandfald. Skoven omkring vandfaldene er smuk med mange fugle og andre dyr, såsom Toco Tukanen og næsebjørnene, coatis. Sent eftermiddag/aften vender vi tilbage til hotellet. (M)

I dag tager vi den brasilianske side af vandfaldene, og nyder på en halvdagstur en mageløs panoramaudsigt af samme vandfald men set mere fra distancen fra den brasilianske side. Vi fortsætter en kort vej op ad floden til Puerto Canoas, hvor vi i roligere omgivelser, kan spise vores madpakke og slappe lidt af inden turen går til lufthavnen for at flyve til Rio de Janeiro. Ved ankomsten transporteres vi til vores hotel beliggende i det legendariske Copacabana stranddistrikt. (M)

I dag en byrundtur til nogle af Rios mest berømte seværdigheder, såsom Maracana fodboldstadion, Sambadromen for optoget ved februar-karnevallet samt det historiske koloniale centrum med teatret, museet og katedralen. Vi skal også op på Sukkertoppen, med kabelbane, hvorfra vi har en fantastisk udsigt over byen og Atlanterhavet nedenfor. Efter en ”barbecue frokost,” fortsætter vi til det 710m høje Corcovado-bjerg, hvor vi skal køre op og ned med et hyggeligt tog. På toppen Rio de Janeiros vartegn: Den 38m høje Kristus statue! Vi nyder den smukke udsigt, før vi vender tilbage til hotellet til en stille aften efter en begivenhedsrig dag. (M,F)

Dagen er fri til på egen hånd at udforske Rio de Janeiro – nu kan man benytte lejligheden til at tage en sidste afslappende dag på stranden! (M)

I dag spiser vi morgenmad på hotellet inden vi transporteres til den internationale lufthavn for at flyve hjem igen. (M)

Tak for 24 dage rundt i Sydamerika med Machete Tours.

Personale

 • Engelsktalende lokale guider
 • Lokale professionelle buschauffører

Indkvartering

Alle hoteller er 3,4,5-stjernet, samt indkvarteringen i Salar de Uyuni, hvilket er en lodge. Hvis nogle af nedenstående hoteller ikke er tilgængelige på rejsetidspunktet, reserverer vi et andet hotel i tilsvarende eller bedre standard.

 • 1 nat i Lima på: Hotel Casa Andina Premium 5* (med pool, spa og gym)
 • 2 nætter i Cusco på: San Agustin Dorado 4* 
 • 1 nat i Aguas Calientes på: Hotel El Mapi 4* (med pool og spa)
 • 1 nat i Puno på: Sonesta Posada del Inca 4* 
 • 1 nat i La Paz på: Hotel Stannum 4*  (med spa og gym)
 • 3 nætter i Salar de Uyuni på Tayka Lodge 4*
 • 3 nætter i San Pedro de Atacama på: Hotel Diego de Alamagro 3* (med pool)
 • 2 nætter i Santiago de Chile på: Hotel Santiago Plaza Park 4*  (med pool, spa og gym)
 • 1 nat i Buenos Aires på: Hotel Broadway Suites 4*  (med pool, spa og gym)
 • 2 nætter i El Calafate på: Hotel Desing Suites 4* (med pool, spa og gym)
 • 2 nætter i Puerto Iguazú på: Panoramic Hotel Iguazu 4* (med pool, spa og gym)
 • 3 nætter i Rio de Janeiro på: Hotel Miramar Windsor Copacabana 4*  (med pool og gym)

Lokale ture og aktiviteter

 • Lima byrundtur
 • Cusco byrundtur
 • Ollantaytambo tur
 • 2 dages tur til Machu Picchu
 • Titicacasøen tur
 • La Paz byrundtur
 • 3 dagee tur til Salar Uyuni
 • Tatio Geysers og Puritama tur
 • Santiago byrundtur
 • Viña del Mar & Valparaiso tur
 • Buenos Aires byrundtur
 • Perito Moreno Glaciäre tur
 • Udflugt til Iguazú Vandfald FD (Argentinske side)
 • Udflykugt til Iguazú Vandfald HD (Brasilenske side)
 • Rio de Janeiro byrundtur

International- og lokal transport

Fly:

 • International flybillet fra København, Billund, Aalborg eller Oslo til Lima og retur fra Rio de Janeiro, Brasilien.
 • Indenrigs fly fra Lima til Cusco (Peru)
 • Indenrigs fly fra Calama til Santiago de Chile (Chile)
 • Indenrigs fly fra Santiago de Chile til Buenos Aires (Chile til Argentina)
 • Indenrigs fly fra Buenos Aires til El Calafate (Argentina)
 • Indenrigs fly fra El Calafate til Iguazú (Argentina til Brazil)
 • Indenrigs fly fra Iguazu til Rio de Janeiro  (Brazil)

Landtransport:

 • Al landtransport som nævnes i programmet indgår
 • Bådtransport på Titicaca-søen og El Calafate
 • Toget til og fra Machu Picchu
 • Privattransfer til og fra lufthavnen/hotel

Måltider

Bemærk: Hvis du er vegetar, har madallergi eller andre specielle ønsker til maden, meddel venligst dette ved reservationstidspunktet.

 • Morgenmad er inkluderet på alle hoteller
 • 9 Frokost (dag: 3,5,8,9,10,12,14,19 & 21)
 • 5 Aftensmad (dag: 6,8,9,15 & 18)

Resegaranti:

 • Resegaranti hos Rejsegarantifonden. Reg. Nr. 2717

Ikke Inkluderet

 • Rejseforsikring - en god politik, der dækker alle aktiviteter og i tilfælde af en medicinsk nødsituation anbefales, og bør betragtes som en prioritet!.
 • Måltider ikke nævnt i programmet.
 • Tjenester, der ikke er nævnt i programmet.
 • Tidlig check-in eller sen check-out på hotellerne.
 • Alkoholiske drikkevarer og drikkevarer under måltider.
 • Personlige udgifter.
 • Pris per person i dobbeltværelse inkl. fly: 61,300  kr.
 • Tillæg for enkelt værelse: 10,200 kr.
 
 • Hvis du ønsker at forlænge rejsen med en tidligere udrejse eller senere hjemrejse, kan dette arrangeres. Der er  også mulighed for opgradering af hoteller mod tillæg, hvis dette ønskes. Kontakt os for mere information og priser.
 • Fly med Air France eller KLM tur og retur fra Ålborg, Billund eller København til Lima og retur fra Rio de Janeiro inkluderet.

Relaterede rejser