Store Sydamerika rejse, inkl. fly - 24 dage

Pris fra: 62500 KR

Tag med på vores smukke Sydamerikatur, der tager dig til fem vidt forskellige lande på dette naturskønne, sammensatte og kontrastfyldte kontinent. Fra Peru med et af verdens 7 nye vidundere, Machu Picchu og Inkarigets hovedstad Cusco, begge på UNESCOs liste over verdens kulturarv siden 1983 til Titicacasøen og videre til den vidtstrakte saltørken, Salar de Uyuni i Bolivia.  Fra Chiles Atacamaørken i nord med de utrolige gejsere flyver vi til hovedstaden Santiago de Chile og siden til Buenos Aires, Argentinas pulserende hovedstad med brede boulevarder, tango og fodbold. I det sydligste Argentina oplever vi de imponerende gletsjere så som Perito Moreno, beliggende i Los Glaciares National Park ved Calafate. Herfra til det larmende, fugtige og fascinerende Foz do Iguazú med et fald på 74m og videre til Brasiliens pulserende metropol, Rio de Janeiro, hvor vi besøger ’Sukkertoppen’ og Corcovado-bjerget med den berømte Kristus-statue. Denne rejse i Sydamerika giver dig det bedste af denne del af verden. I løbet af de 24 dages komplette rejse, observerer vi dyr, besøger historiske monumenter, slapper af på stranden, går i regnskoven, forundres over kulturen og nyder de særlige øjeblikke i naturen. Alt sammen med vores professionelle og dygtige engelsktalende lokale guider.

Afrejse fra Danmark og ankomst til Limas internationale lufthavn, Jorge Chavez. Her bliver du mødt af en af vores repræsentanter og kørt til dit hotel i Miraflores. Turen fra lufthavnen til hotellet tager ca. 40 min. Miraflores er et behageligt område i Lima, som er let at finde rundt i. Der er masser af gode restauranter, barer og faciliteter. Fra shoppingcenteret Larcomar er der en fantastisk udsigt over Stillehavet og Limas vilde kystlinje. Aftenen er fri til at slappe af eller gå rundt i området efter behag.

Vi benytter formiddagen til en rundtur i det centrale Lima, hvis koloniale arkitektur er et imponerende syn. I denne del af byen ligger præsidentpaladset, Perus ældste katedral og San Francisco kirken med sine berømte katakomber. Om eftermiddagen er der transport til lufthavnen og videre til Cusco. Cusco var Inkarigets hovedstad fra det 11. århundrede og er i dag en elegant, blomstrende kulturby beliggende i 3.300 meters højde over havets overflade. Ved ankomsten venter vores repræsentant og sikre transport til hotellet. Når du har tjekket ind og er kommet lidt på plads, vil en af vores medarbejdere orientere dig om din rejseplan og svarer på eventuelle spørgsmål. Resten af dagen er fri til at udforske denne smukke by, du af brostensbelagte gader og nyde det farverige gadeliv og slappe af på en af de gode cafeer eller restauranter.  Denne eftermiddag er en god mulighed for, at akklimatisere sig i et stille og roligt tempo. Du vil opdage, at selv små gøremål bliver en del hårdere i den tynde bjergluft. (M)

Denne dag er i inkaernes og kolonitidens fodspor. Om morgen bliver du mødt af vores lokale guide på hotellet, som tager dig på en tur i og omkring Cusco og videre gennem Inkaernes Hellige Dal til Machu Picchu By. Turen starter på Plaza de Armas. Vi besøger katedralen Santo Domingo og fortsætter til det storslåede Koricancha, Inkaernes Soltempel, hvor noget af det fineste inkamurværk findes. Vi fortsætter til det ceremonielle center, Sacsayhuamán, som ligger prægtigt over Cusco med udsigt over dalen. Hvert år fejres Quechua-festivalen Inti Raymi ved en fabelagtig fremvisning af den oprindelige kultur på dette sted i juni måned. Men året rundt fascineres man af stedet, dets historie og konstruktion. Helt sikkert værd at se! Herefter besøger vi de specielle inkasteder Quenco, Puka Pukará og templet Tambo Machay, før vi kører gennem bjergene og gennem Inkaernes Hellige Dal til den unikke by Ollantaytambo. Herfra går rejsen med tog langs Urubambafloden og ind i det stadigt mere frodige bjergterræn mod Machu Picchu. Fra toget fås også flere gange den fascinerende og tårnhøje Vilcabambabjergkæde, med flere snedækkede bjergtoppe. I Aguas Calientes ender dagens rejse og vi overnatter på vores hotel for foden af Machu Picchu. (M | F )

Vi starter tidligt med en 25 minutters tur fra Aguas Calientes til det sagnomspundne citadel Machu Picchu. Stedet spreder sig over en relativ flad bjergtop mere end 2300m over havets overflade. Udsigten her er fantastisk hele vejen rundt med bjergskråninger dækket af tågeskov og flere steder snedækkede bjergtoppe i det fjerne. Dette sted var sunket hen i glemsel indtil Yale-professor og opdagelsesrejsende Hiram Bingham genfandt det på en arkæologisk ekspedition i 1911. Vi starter med en guidet rundtur på ca. 2 timer. Formålet med Machu Picchu er på mange måder fortsat et mysterium, men i løbet af denne tur, bliver vi præsenteret for de vigtigste bygninger og pladser i området, Machu Picchus historiske baggrund og de hypoteser man indtil videre har om, hvad Machu Picchu har været brugt til.

Efter den guidede tur er der tid til at gå rundt på egen hånd. Skulle der være energi til det, så er det mulighed for at undersøge andre mindre ruiner på Machu Picchu området, eller gå lidt tilbage ad Inkastien mod Solporten. Vi kommer tilbage til Aguas Calientes, hvorfra vi senere om eftermiddagen tager tilbage til Cusco. Vi ankommer tidlig aften, og bliver kørt tilbage til hotellet. Herefter er aftenen til fri disposition. (M)

I dag fortsætter vores rejse til Puno ved Titicacasøens bred. Turen på omkring 9 timer tager os igennem et spektakulært landskab. På vejen besøger vi inkaruinen Raqchi, et af inkarigets helligste steder med templet for guden Viracocha. Ifølge inkafolkets mytologi, er Virococha skaberen af alt liv og den helligste af deres guder. Et andet interessant stop på vejen er ved det 4000 meters høje bjergpas ’La Raya’, både er et lille marked og en forrygende smuk udsigt. Efter indlogering på hotellet er aftenen til fri disposition til at opleve Punos livlige gader og gode restauranter. (M | F)

Dagen begynder tidligt, hvor vi sejler til Los Uros, de berømte flydende sivøer. Uros folket har fuldstændig tilpasset sig livet på vandet og langs det meste her er udarbejdet af siv. Efter denne specielle oplevelse vender vi tilbage til hotellet, hvorfra rejsen fortsætter langs Titicacasøens sydlige bred mod Bolivia og verdens højest beliggende hovedstad, La Paz. Aftenen er til fri disposition. (M)

I dag starter vi dagen med en guidet byrundtur ved La Paz’ kulturelle og historiske topseværdigheder: Katedralen, markedet, Murillotorvet, San Francisco kirken, det indianske heksemarked, præsidentpaladset og parlamentet. Vi spiser frokost på en lokal restaurant og kører derefter til den spændende Månedal i La Paz’ udkant. Her nyder vi det interessante landskab inden vi skal til lufthavnen, hvorfra vi flyver til Uyuni, hvor aftenen er til fri disposition. (M | F )

I dag begynder vi vores rejse gennem et af de mærkeligste landskaber på vores Sydamerikarejse. Salar de Uyuni, der dækker over et område på størrelse med Sjælland, med sine store saltsletter og den største saltsø i verden ligger i 3653 meter over havets overflade. Fra morgenstunden starter vi ved ”saltminen” i Colchani, hvor der udvindes salt fra søens overflade. Vores rejse fortsætter i firehjulstrækker mod byen Jirita. På vejen er der ophold med udsigt til Tunupa-vulkanen og flamingokolonien. Vi overnatter på vores lodge i Jirita. (M | F | A )

Efter en tidlig morgenmad går turen til ”Laguna Colorado”. Lagunens røde farve kommer fra plankton og de nærliggende vulkaners sedimenter. I den kun 1 meter dybe saltsø lever tusindvis af punaflamingoer såvel som andes- og chileflamingo. Vi fortsætter rejsen gennem et eklatant og anderledes område med mange laguner, vulkanen Ollagüe og den naturskabte stenskulptur ’Arbol de Piedra’. Vi spiser aftensmad og overnatter på en lokal lodge. (M | F | A )

Denne morgen besøger vi tidligt gejseren ’Sol de Mañana’, der regelmæssigt sprøjter kogende vand ca. 50 meter op i luften. Vi slapper af med et bad i de varme kilder. De næste stop er henholdsvis ’Salvador Dali ørkenen’ og  Laguna Verde, den grønne lagune. Herefter krydser vi grænsen til Chile, og fortsætter til vores hotel i San Pedro de Atacama. Aftenen til fri disposition. (M | F)

Dagen er fri til afslapning efter vores begivenhedsrige besøg i Bolivia eller til udforskning på egen hånd. Det er fx muligt, at besøge byens kirke fra 1600-tallet og museet. Der findes dagture tilgængeligt. Fx til saltsøen ’Salar de Atacama’ syd for byen eller badeudflugt til Puritama, der ligger udenfor byen. (M)

Dagens tur går til de spektakulære gejsere i Tatio, verdens højest beliggende gejserområde. På vejen tilbage til San Pedro besøger vi byen Machuca med eksempler på den lokale arkitektur i fx St. James kirken. Aftenen er fri til egne aktiviteter. (M | F)

Dagens tur tager os langs kysten til byen Calama. Herfra flyver vi til Chiles moderne og travle hovedstad, Santiago de Chile. Efter check-in, tager vi ud på en guidet byrundtur i denne smukt beliggende storby. På dage med klart vejr, kan man i det fjerne se de snedækkede tinder i Andesbjergene. Her blandt andet Amerikas højeste bjerg, Aconcagua, på 6.960 meter over havet. Byturen tager os til San Francisco-kirken, bygget i 1500-tallet til minde om den spanske erobrere Pedro de Valdavia, Santiagos grundlægger. Vi besøger også regeringspaladset og Plaza de Armas. Vi fortsætter derefter til den 300 meter høje bakke, San Cristóbal, hvor Metropolitan Park, Zoo og kulturhuset ligger. Aftenen er fri til egne aktiviteter. (M)

Denne dag går turen mod vest til Valparaiso, Chiles vigtige og historisk spændende havneby. Valparaiso er en stemningsfuld og farverig by, som ligger spredt over 42 stejle bakker, der rejser sig dramatisk over Stillehavets kyst. Vi tager en bytur og besøger Pablo Nerudas hus. Pablo var en af Chiles mest anerkendte forfattere og digtere, der samtidig hele sit voksenliv var parlamentariker og socialist. I 1971 modtog Neruda Nobelprisen i litteratur. Efter en god frokost på en fiskerestaurant tager vi til tvillingebyen Viña del Mar, en badeby med mange fine strande og smukke parker. Vi fortsætter videre mod nord for at besøge Reñaca, inden vi vender tilbage til Santiago. (M | F)

Vi fortsætter vores Sydamerikarejse til Argentinas hovedstad, Buenos Aires. Under flyveturen kan man se landskabet skifte fra de høje snedækkede bjergtinder i Andesbjergene til de store åbne sletter i Argentina. Efter ankomsten transporteres vi til vores hotel og efterfølgende tager vi på en byrundtur i de centrale dele af Buenos Aires. Her ser vi kongressen, katedralen og regeringspaladset på den berømte Majplads. Vi tager derefter ud til La Boca-kvarteret og hører om indvandrernes historie i dette udprægede indvandrerland. Om aftenen spiser vi middag kombineret med en rigtig argentinsk specialitet - et tango show! (M | F)

Vi nyder morgenmaden på hotellet, før vi transporteres til indenrigslufthavnen for at flyve sydpå til Patagonien. Dette smukke område er en af verdens sidste ødemarker og et ufatteligt smukt landskab i det sydlige Argentina og Chile. Patagonien er 24 gange Danmarks størrelse men med under to millioner indbyggere. Ved ankomst til Patagonien kører vi til hotellet. Resten af dagen til fri disposition. (M)

Dagen byder på en heldagsudflugt til den berømte Perito Moreno-gletsjer, verdens største indlandsgletsjer. Den kan beundres på tæt hold fra forskellige broer og stier. På grund af sin fortryllende skønhed er stedet udnævnt til at være et World Heritage Site i 1981. Som et supplement til det faste program kan vi arrangere en sejltur på Lago Argentino eller halvanden times vandretur med klatrejern på gletsjeren. Kontakt os for aktuelle priser og forhåndsbooking. (M)

Denne dag flyver vi fra Patagonien mod nord til den varme subtropiske regnskov i Argentina. Vi flyver via Buenos Aires til Puerto Iguazú, ved verdens største vandfald Foz do Iguazú, hvor vi checker ind på vores smukt beliggende hotel i hjertet af regnskoven. Resten af dagen er fri til at bruge på egen hånd. (M)

Vi bruger dagen på en heldagstur  med guide på den argentinske side af vandfaldene. Herfra ser man vandmasserne fra Paraguay-floden styrte ned i en 75 m høj slugt - et uforglemmeligt syn. At vandfaldene ydermere strækker sig over 2,5 km i bredden gør dem endnu mere imponerende og på grund af de mange små regnskovsøer deles vandet op i ikke mindre end 275 individuelle vandfald. Når vi følge stierne på den argentinske side kommer vi tæt på nogle af de individuelle vandfald og mærker selv deres utrolige kraft. Denne spektakulære oplevelse er størst ved ’Devil’s Throat’, hvor den overdøvende larm og vanddampene bevirker at oplevelsen med alle sanser og for hele kroppen. Skoven omkring vandfaldene er frodig og smuk med mange fugle og andre dyr, såsom Toco Tukanen og næsebjørnene, coatis. Sidst på eftermiddag vender vi tilbage til hotellet. (M)

I dag tager vi den brasilianske side af vandfaldene og oplever på denne halvdagstur en mageløs panoramaudsigt af Foz do Iguazu set med lidt større distancen fra den brasilianske side. Vi fortsætter en kort vej op ad floden til Puerto Canoas, hvor vi i roligere omgivelser kan spise vores madpakke og slappe lidt af inden turen går til lufthavnenm hvorfra vi flyver til Rio de Janeiro. Ved ankomsten til Rio transporteres vi til vores hotel beliggende i det legendariske Copacabana stranddistrikt. (M)

I dag begiver vi os på rundtur til nogle af Rios mest berømte seværdigheder såsom Maracana fodboldstadion, Sambadromen for optoget ved februar-karnevalet samt det historiske koloniale centrum med teatret, museet og katedralen. Vi skal også op på Sukkertoppen med kabelbane, hvorfra vi har en fantastisk udsigt over byen og Atlanterhavet nedenfor. Efter en typisk brasiliansk ’barbecue frokost’ fortsætter vi til det 710m høje Corcovado-bjerg, hvor vi skal køre op og ned med et hyggeligt tog. På toppen står Rio de Janeiros vartegn; den 38m høje Kristus statue! Vi nyder den smukke udsigt, før vi vender tilbage til hotellet til en stille aften efter en begivenhedsrig dag. (M | F)

Dagen er fri til på egen hånd at udforske Rio de Janeiro, eller til at nyde en afslappende dag på en af byen lækre strande! (M)

I dag spiser vi morgenmad på hotellet inden vi transporteres til den internationale lufthavn, hvorfra turen går tilbage til Danmark igen. (M)

Ankomst til Danmark. Tak fordi I valgte at opleve Sydamerika med Machete Tours. På godt gensyn!

Personale
 • Engelsktalende lokale guider
 • Lokale professionelle buschauffører
Indkvartering

Alle hoteller er 3,4,5-stjernet, samt indkvarteringen i Salar de Uyuni, hvilket er en lodge. Hvis nogle af nedenstående hoteller ikke er tilgængelige på rejsetidspunktet, reserverer vi et andet hotel i tilsvarende eller bedre standard.

 • 1 nat på Hotel Casa Andina Premium Miraflores, Lima 5* (med pool, spa og gym) 
 • 2 nætter på Hotel San Agustin Dorado, Cusco 4* 
 • 1 nat på Hotel El Mapi, Machu Picchu 4* (med spa)
 • 1 nat på Hotel Sonesta Posada del Inca, Puno 4* 
 • 1 nat på Hotel Stannum, La Paz 4*  (med spa og gym)
 • 2 nætter på Hotel Sal Luna Salada, Uyuni 4* (med spa)
 • 2 nætter på Hotel Tayka Lodge, Uyuni 4*
 • 3 nætter på Hotel Diego de Alamagro, San Pedro de Atacama 3* (med pool)
 • 2 nætter på Hotel Santiago Plaza Park, Santiago de Chile 4*   (med pool, spa og gym)
 • 1 nat på Hotel Broadway Suites, Buenos Aires 4* (med pool, spa og gym)
 • 2 nætter på Hotel Desing Suites, El Calafate 4* (med pool, spa og gym)
 • 2 nætter på Panoramic Hotel Iguazu, Iguazu 4* (med pool, spa og gym)
 • 3 nætter på Hotel Miramar Windsor Copacabana, Rio de Janeiro 4*  (med pool og gym)
Lokale ture og aktiviteter
 • Lima byrundtur
 • Cusco byrundtur
 • Ollantaytambo tur
 • 2 dages tur til Machu Picchu
 • Titicacasøen tur
 • La Paz byrundtur
 • 3 dagee tur til Salar Uyuni
 • Tatio Geysers og Puritama tur
 • Santiago byrundtur
 • Viña del Mar & Valparaiso tur
 • Buenos Aires byrundtur
 • Perito Moreno Glaciäre tur
 • Udflugt til Iguazú Vandfald FD (Argentinske side)
 • Udflykugt til Iguazú Vandfald HD (Brasilenske side)
 • Rio de Janeiro byrundtur
International- og lokal transport
 • International flybillet fra København, Billund, Aalborg eller Oslo til Lima og retur fra Rio de Janeiro, Brasilien.
 • Indenrigs fly fra Lima til Cusco (Peru)
 • Indenrigs fly fra Calama til Santiago de Chile (Chile)
 • Indenrigs fly fra Santiago de Chile til Buenos Aires (Chile til Argentina)
 • Indenrigs fly fra Buenos Aires til El Calafate (Argentina)
 • Indenrigs fly fra El Calafate til Iguazú (Argentina til Brazil)
 • Indenrigs fly fra Iguazu til Rio de Janeiro  (Brazil)
 • Al landtransport som nævnes i programmet indgår
 • Bådtransport på Titicaca-søen og El Calafate
 • Toget til og fra Machu Picchu
 • Privattransfer til og fra lufthavnen/hotel
Måltider

Bemærk: Hvis du er vegetar, har madallergi eller andre specielle ønsker til maden, meddel venligst dette ved reservationstidspunktet.

 • Morgenmad er inkluderet på alle hoteller
 • 9 Frokost (dag: 3,5,8,9,10,12,14,19 & 21)
 • 5 Aftensmad (dag: 6,8,9,15 & 18)
Resegaranti:
 • Resegaranti hos Rejsegarantifonden. Reg. Nr. 2717 .  
Ikke Inkluderet
 • Rejseforsikring - en god politik, der dækker alle aktiviteter og i tilfælde af en medicinsk nødsituation anbefales, og bør betragtes som en prioritet!.
 • Måltider ikke nævnt i programmet.
 • Tjenester, der ikke er nævnt i programmet.
 • Tidlig check-in eller sen check-out på hotellerne.
 • Alkoholiske drikkevarer og drikkevarer under måltider.
 • Personlige udgifter.
 • Pris per person i dobbeltværelse inkl. fly: 62.500  kr.
 • Tillæg for enkelt værelse: 10.600 kr.

 

 • Hvis du ønsker at forlænge rejsen med en tidligere udrejse eller senere hjemrejse, kan dette arrangeres. Der er  også mulighed for opgradering af hoteller mod tillæg, hvis dette ønskes. Kontakt os for mere information og priser.
 • Fly med Air France eller KLM tur og retur fra Ålborg, Billund eller København til Lima og retur fra Rio de Janeiro inkluderet.

Relaterede rejser