Sydamerika Rundrejse, inkl. fly - 17 dage

Pris fra: 49950 KR

Tag med på denne Sydamerikarejse, der tager dig til udvalgte højdepunkter i fire lande på dette storslåede kontinent! Turen starter ved Stillehavet i Perus hovedstad Lima, hvorfra rejsen går til Inkaimperiet og den genfundne inkaby, Machu Picchu, der ud over at være på UNESCOs verdensarvsliste også er udnævnt til et af verdens 7 nye vidundere. Vi besøger området for Inkarigets fødsel ved Titicacasøen og kører herfra videre til Bolivias hovedstad La Paz, hvor vi både møder imponerende kolonitidsarkitektur og indianske traditioner på det såkaldte heksemarked. Vi flyver tangoen centrum, Argentinas hovedstad Buenos Aires og derfra videre til Patagonien i det sydlige Argentina, hvor vi oplever den storslåede natur i Los Glaciares Nationalpark med de majestætiske bjerge og den mægtige Perito Moreno gletsjer. Endnu en af turen UNESCO Verdensarv højdepunkter. En anden slags intensitet møder vi, når naturen demonstrerer alt sin kraft ved støjende og fascinerende Foz do Iguazu. Her mærker man ikke bare suset fra det absolut fantastisk 74 meter højeste vandfald, med også fra de øvrige tæpper af vandfald og den vilde naturkraft, som det samlede område byder på! Vi slutter af i Brasilien og sambaens hovedstad, Rio de Janeiro, hvor vi besøger Sukkertoppen og Corcovado bjerget med den berømte Kristus statue.

På denne tur og i løbet af bare 17 dage, oplever du naturen fra nogle af de mest eklatante sider. Historiske topattraktioner fra Inkariget, tiden hvor Sydamerika var spansk vicekongedømme og ikke mindst nutidens forfriskende og forskelligartet kulturliv. Det udfolder sig med alt fra traditionelle quechuatalende indianere med deres udsmykkede lamaer i Cusco til modebevidste sensuelle brasilianere på Copacabanas og Ipanemas strandpromenade i Rio.

Afrejse fra Danmark og ankomst til Limas internationale lufthavn, Jorge Chavez. Her bliver du mødt af en af vores repræsentanter og kørt til dit hotel i Miraflores. Turen fra lufthavnen til hotellet tager ca. 40 min. Miraflores er et behageligt område i Lima, som er let at finde rundt i. Der er masser af gode restauranter, barer og faciliteter. Fra shoppingcenteret Larcomar er der en fantastisk udsigt over Stillehavet og Limas stejle kystlinje. Aftenen er fri til at slappe af eller gå rundt i området efter behag.

Denne morgen spiser vi morgen kl. 6.30 på hotellet, hvorefter vi starter vores guidede tur i det centrale Lima, hvis koloniale arkitektur er et imponerende syn. I denne del af byen ligger præsidentpaladset, Perus ældste katedral og den gule San Francisco kirke med Limas berømte katakomber. Vi fortsætter herefter til lufthavnen for at flyve til inkaernes gamle hovedstad Cusco, der ligger i 3300 moh i Andesbjergene. Ved ankomsten bliver vi transporteret til vores hotel for check-in. Resten af eftermiddagen/aftenen er fri til egne aktiviteter.

I Cuscos bymidte kan man gå af brostensbelagte gader og nyde de smukke kolonitidspaladser, fundamenter og ruiner fra inkaernes paladser og templer samt det farverige gadeliv. Denne eftermiddag er en god mulighed for at akklimatisere sig, så tag det stille og roligt. Du vil opdage, at selv små gøremål bliver en del hårdere i den tynde bjergluft. (M)

Vi bliver hentet på hotellet kl. 8.30 og tager på en guidet byrundtur i Cusco. Turen går forbi byens mest imponerende monumenter, som sættes i kontekst til de ødelæggende begivenheder, der fandt sted i det 16. århundrede, da to af verdens mægtige kulturer kolliderede. Vi besøger katedralen Santo Domingo og Koricancha, der er det storslåede Soltempel fra inkatiden, hvor noget af det fineste inkamurværk findes. Vi fortsætter til det ceremonielle center, Sacsayhuamán, som ligger prægtigt over Cusco med udsigt over dalen. Hvert år fejres Quechua-festivalen Inti Raymi ved en fabelagtig fremvisning af den oprindelige kultur på dette sted i juni måned. Men året rundt fascineres man af stedet, dets historie og konstruktion. Helt sikkert værd at se! Vi tager fra Sacsayhuamán og besøger på vejen til Inkaernes Hellige Dal de velbevarede inkasteder Quenco og Puka Pukará. Vi spiser vores medbragte mad nær Ollantaytambo, hvor vi efterfølgende tager på den betagende togrejse langs Urubambafloden. På begge sider ses de tårnhøje Vilcabambabjerge og den tiltagende frodighed. Dagens rejse ender i Aguas Calientes, hvor aftenen er til fri disposition. (M | F)

Vi starter tidligt med en 25 minutters tur fra Aguas Calientes til det sagnomspundne citadel Machu Picchu. Stedet spreder sig over en relativ flad bjergtop mere end 2300m over havets overflade. Udsigten her er fantastisk hele vejen rundt med bjergskråninger dækket af tågeskov og flere steder snedækkede bjergtoppe i det fjerne. Dette sted var sunket hen i glemsel indtil Yale-professor og opdagelsesrejsende Hiram Bingham genfandt det på en arkæologisk ekspedition i 1911. Vi starter med en guidet rundtur på ca. 2 timer. Formålet med Machu Picchu er på mange måder fortsat et mysterium, men i løbet af denne tur, bliver vi præsenteret for de vigtigste bygninger og pladser i området, Machu Picchus historiske baggrund og de hypoteser man indtil videre har om, hvad Machu Picchu har været brugt til.

Efter den guidede tur er der tid til at gå rundt på egen hånd. Skulle der være energi til det, så er det mulighed for at undersøge andre mindre ruiner på Machu Picchu området, eller gå lidt tilbage ad Inkastien mod Solporten. Vi kommer tilbage til Aguas Calientes, hvorfra vi senere om eftermiddagen tager toget til Cusco. Vi ankommer tidlig aften, og bliver kørt tilbage til hotellet. Herefter er aftenen til fri disposition. (M | A)

I dag fortsætter vores rejse til Puno ved Titicacasøens bred. Turen på omkring 9 timer tager os igennem et spektakulært landskab. På vejen besøger vi det arkæologiske område, Raqchi, et af inkarigets helligste steder med templet for guden Viracocha. Ifølge inkafolkets mytologi er Viracocha skaberen af alt liv og den helligste af deres guder. Et andet interessant stop på vejen er ved det 4000 meters høje bjergpas ’La Raya’, hvor der både er et lille marked og en forrygende smuk udsigt. Efter indlogering på hotellet er aftenen til fri disposition til at opleve Punos livlige gader og gode restauranter. (M | F)

Dagen begynder tidligt, hvor vi sejler til Los Uros, de berømte flydende sivøer. Uros folket har fuldstændigt tilpasset sig livet på vandet og hovedparten af tingene her, er udarbejdet af siv. Efter denne specielle oplevelse vender vi tilbage til hotellet, hvorfra rejsen fortsætter langs Titicacasøens sydlige bred mod Bolivia. Vi kører gennem et relativt tyndt befolket område, hvor mere end 60% af indbyggerne kommer fra de forskellige oprindelige folkeslag, her primært Aymara-indianere. Vi passerer de store snedækkede bjerge ved Cordillera Real og ankommer til La Paz, verdens højst beliggende hovedstad. Aftenen er til fri disposition. (M | F)

Vi starter dagen med en guidet byrundtur med besøg ved Bolivias magtcentrum Plaza Murillo med parlamenter, præsidentpaladset og katedralen, ligesom vi besøger Plaza San Francisco med katedralen af samme navn og det store marked der, såvel som det interessante Mercado de las Brujas (heksemarked). Vi spiser frokost på en lokal restaurant inden turen går til det fascinerede og forrevne landskab ’Valle de la Luna’ i udkanten af La Paz. Her oplever vi de vilde og forvitrede klippeformationer på tæt hold, inden vi vender tilbage til vores hotel i La Paz. (M| A)

Rundrejsen fortsætter fra La Paz Internationale Lufthavn til Argentinas hovedstad Buenos Aires. Ved ankomsten bliver vi transporteret til vores hotel. Her vil der være en stund til at komme på plads på værelset inden den spændende byrundtur. På den guidede byrundtur kommer man rundt i de centrale dele af Buenos Aires. Turen begynder med et besøg på den legendariske Plaza de Mayo, Maj-pladsen, hvor regeringspaladset Casa Rosada med den berømte Perón og Evita-balkon, ligger. Vi ser også rådhuset fra 1754 og katedralen, hvor der er et lille museum for pave Frans I, der i 15 år var ærkebiskop i Buenos Aires. Vi passerer verdens bredeste boulevard, 9. Julio, med Argentina vartegn, obelisken. Derefter fortsætter vi til det maleriske og farverige La Boca-kvarter. Her emmer det af historie og vi kan se levn fra de store indvandrerbølger til Argentina i slutningen af 1800-tallet. Vi besøger også byens ældste kvarter, San Telmo, og det nyrenoverede havnekvarter Puerto Madero. På samme tur kommer vi forbi det varierede og trendy Palermo-kvarter med gallerier, den botaniske have, zoo og hestevæddeløbsbanen. Vi slutter vores tur i velhaverområdet Recoleta med sin ’parisiske stil’. Dette er et af byens mest eksklusive kvarterer og på den tilstødende kirkegård ligger den legendariske Eva Perón, bedre kendt som Evita begravet. Herfra vender vi tilbage til hotellet.

Om aftenen spiser vi middag kombineret med et elegant show og en fantastisk ’live’-oplevelse af Argentinas nationale specialitet: ’Tangoen’. (M | A)

 

Fra Buenos Aires går turen i dag med fly mod det ekstreme syd og Patagonien. Dette smukke område er en af verdens sidste ødemarker og et ufatteligt smukt landskab i det sydlige Argentina og Chile. Patagonien er 24 gange Danmarks størrelse, men der bor blot lidt under to millioner indbyggere. Ved ankomst til Patagonien kører vi til hotellet.

Efter frokosten er dagen til fri disposition. Tag f.eks. en eftermiddagsvandring langs Argentinosøen med betagende udsigter i alle retninger eller nyd blot den fine lille by, måske ved at prøve en af de udmærkede restauranter i byen, hvor lam med f.eks. de endemiske calafate-bær som sauce er en specialitet. (M | F)

Denne dag går turen til den ekstremt smukke Los Glaciares Nationalpark og den berømte Perito Moreno-gletsjer. Undervejs kan vi nyde udsigterne til Argentinosøen og Bahía Redonda med mange spændende fuglearter. Det patagoniske steppelandskabet er vildt med mange tornefyldte og stride græsarter ’broom sedges’ samt ’calafates’ eller berberis, som er en busk med gule blomster og blåviolette bær. Det er et relativt goldt landskab tydeligt præget af sidste istid, hvor de smeltende gletsjere trak sig tilbage og formede morænelandskaber overalt.

Vi skal helt tæt på Perito Moreno gletsjeren, der strækker sig over et areal på 195 km2, er 30 km lang og 5 km bred. Vi kommer så tæt på gletsjeren som på utrolige 50 meters afstand og mærker den intense kulde til lyden af knagen fra iskappen. Som en af de eneste gletsjere i verden rykker Perito Moreno gletsjeren fremad. Den kælver jævnligt og det knager og brager kontinuerligt her! Dette unikke og betagende smukke sted er erklæret for UNESCO Verdensarv siden 1981. En gåtur gennem stierne på dens vestlige væg giver en muligheden for rigtigt at beundre dette imponerende naturlige vidunder. (M | F)

I dag flyver vi fra El Calafate til Puerto Iguazú via Buenos Aires. Vandfaldene ligger i det nordøstligste Argentina på grænsen ind til Brasilien og Paraguay. Ved ankomsten kører vi til vores smukt beliggende hotel i regnskoven. Resten af dagen er til fri disposition til at nyde livet på hotellet eller f.eks. en tur hen til Hito Tres Fronteras, hvor du kan se til både Paraguay og Brasilien ved det lille monument, hvor Paraguay- og Iguazúfloderne mødes. (M | A)

På denne dags guidede tur til den argentinske side af vandfaldene oplever du, hvordan vandmasserne fra en af Sydamerikas største floder styrte nedad i en næsten 74m høj slugt. Der er tale om en naturkraft som vækker alle sanser og sikre at oplevelse er for livet. Volumen er enorm og vandfaldene strækker sig over 2 ½ km i bredden, hvilket bare gør dem endnu mere imponerende. På grund af mange små regnskovsøer deles vandmasserne op i mere end 275 individuelle vandfald.

Ved at følge de grønne stier på den argentinske side af vandfaldene, kommer vi virkelig tæt på nogle af de individuelle vandfald og mærker naturens utrolige kraft. Denne spektakulære oplevelse er størst ved La Garganta del Diablo (Djævlegabet) - som er det største af alle vandfald.

Den frodige skov omkring vandfaldene er ligeledes smuk. Her ser man ofte mange fugle og andre dyr, f.eks. de nysgerrige næsebjørne ’Coatis’. Sen eftermiddag vender vi tilbage til hotellet. (M | F)

I dag tager vi til Brasilien for at besøge den brasilianske side af vandfaldene. På denne halvdagstur kan vi nyde de vidunderlige panoramaudsigter over dette naturlige og smukke overflødighedshorn af brusende vandmasser. Igen kommer vi tæt på, og det skal forventes, at man kan blive en smule våd, da vandet sprøjter meget ved især Garganta de Diablo. Vi fortsætter en kort vej op ad floden til Puerto Canoas, hvor vi i roligere omgivelser kan spise vores madpakke og slappe lidt af.

Efter frokost er det farvel og turen går mod lufthavnen og Rio de Janeiro.

Ved ankomsten til Rio venter vores transport og turen går til vores hotel beliggende i det legendariske distrikt Copacabana ved Atlanterhavet. Aftenen er til fri disposition. (M| F)

I dag begiver vi os på rundtur til nogle af Rios mest berømte seværdigheder. Den legendariske Maracana fodboldstadion, ’Sambadromen’, centrum for optogene ved Rios berømte karneval samt det historiske koloniale centrum med blandt andet byens gamle teater og andre smukke bygninger. Vi skal op på den berømte ’Sukkertop’ med kabelbane. Navnet er blevet tildelt forbjerget på grund af formen, som minder meget om den traditionelle kegleform, som sukker blev konserveret i tidligere århundreder. Fra toppen er der en fantastisk udsigt over byen og Guanabara bugten og Atlanterhavet længere ude.

Frokosten i dag er en brasiliansk specialitet ’Churrasco’, hvor kød grillet på store grillspyd tilbydes gæsterne løbende under måltider. Der er kødvarianter for alle slags smage, og for de som ikke nærer den største begejstring for kød, vil der være rigt alternativt udvalg ved salatbuffetten. Efter frokost fortsætter vi til det 710m høje Corcovado-bjerg, hvor den berømte Kristus Statue befinder sig. Vi kører op og ned med særligt tog og kommer på toppen tæt på dette Rio de Janeiros vartegn. Kristus statuen er 38 meter høj! Vi nyder den smukke udsigt, før vi vender tilbage til hotellet til efter en begivenhedsrig dag. (M | F)

Dagen er til fri disposition. Fortsæt endelig udforskningen af Rio de Janeiro eller benyt lejligheden til at tage en tur på stranden og nyd en drink eller blot saften fra en frisk kokosnød. (M)

Efter morgenmaden på hotellet er der transport til Rios Internationale lufthavn, hvor turen hjem starter. (M)

Hjemkomst til Danmark. Tak fordi I valgte at rejse med Machete Tours Danmark.

Personale

 • Engelsktalende lokale guider
 • Lokale professionelle buschauffører

Indkvartering:

Alle hoteller er 4,5-stjernet, samt indkvarteringen i Salar de Uyuni, hvilket er en lodge. Hvis nogle af nedenstående hoteller ikke er tilgængelige på rejsetidspunktet, reserverer vi et andet hotel i tilsvarende eller bedre standard.

 • 1 nat på Hotel Casa Andina Premium Miraflores, Lima 5* (med pool, spa og gym)
 • 2 nætter på Hotel Costa del sol, Cusco 4* 
 • 1 nat på Hotel El Mapi, Machu Picchu 4* (med pool og spa)
 • 1 nat på Hotel Sonesta Posada del Inca, Puno 4* 
 • 2 nætter på Hotel Stannum, La Paz 4*  (med spa og gym)
 • 1 nat på Hotel Claridge, Buenos Aires 5* (med pool og gym)
 • 2 nætter på Hotel Desing Suites, El Calafate 4* (med pool, spa og gym)
 • 2 nætter på Panoramic Hotel Iguazu, Iguazu 4* (med pool, spa og gym)
 • 3 nætter på Hotel Miramar Windsor Copacabana, Rio de Janeiro 4*  (med pool og gym)

Lokale ture og aktiviteter

 • Lima byrundtur
 • Cusco byrundtur
 • Ollantaytambo tur
 • 2 dages tur til Machu Picchu
 • Titicacasøen tur (Los Uros)
 • La Paz byrundtur
 • Buenos Aires byrundtur
 • Perito Moreno Glaciäre tur
 • Udflugt til Iguazú Vandfald FD (Argentinske side)
 • Udflykugt til Iguazú Vandfald HD (Brasilenske side)
 • Rio de Janeiro byrundtur

International- og lokal transport

Fly:

 • International flybillet fra København, Billund, Aalborg eller Oslo til Lima og retur fra Rio de Janeiro, Brasilien.
 • Indenrigsfly fra Lima til Cusco (Peru)
 • Indenrigsfly fra La Paz til Buenos Aires (Boliva til Argentina)
 • Indenrigsfly fra Buenos Aires til El Calafate (Argentina)
 • Indenrigsfly fra El Calafate til Iguazú (Argentina til Brasilien)
 • Indenrigsfly fra Iguazú til Rio de Janeiro (Brasilien)

Landtransport:

 • Al landtransport som nævnes i programmet indgår

Måltider:

Lider du af madallergi, er du vegetar eller har du andre specielle ønsker til maden, da meddel os venligst dette ved reservation af turen.

 • Morgenmad er inkluderet på alle hoteller
 • 08 frokost (på dag nr.: 3, 5, 6, 9, 10, 12, 13, 14)
 • 04 aftensmad (på dag nr.: 4, 7, 8, 11)

Rejsegaranti:

Rejsegaranti hos Rejsegarantifonden. Medlemsnummer 2717

Dette indgår ikke:

 • Rejseforsikring. Se mere om vores forventninger til, at kunden har rejseforsikring i vores rejsevilkår: www.machetetours.dk/rejsebestemmelser
 • Måltider som ikke nævnes i programmet.
 • Eventuelle lokale lufthavnsskatter.
 • Alkoholiske drikke.
 • Tips.
 • Pris per person i dobbeltværelse inkl. fly: 49.950  kr.
 • Tillæg for enkeltværelse: 6.800 kr.

 

 • Vi redesigner på efterspørgsel gerne dele af programmet med ekstra dage eller aktiviteter og opgraderer hotellerne mod det relevante tillæg. Kontakt vores rejsespecialist Tine Pezo for mere information.
 • De inkluderede fly er så vidt muligt med Air France eller KLM tur og retur fra Ålborg, Billund eller København til Lima og retur fra Rio de Janeiro.

Relaterede rejser